SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halı Saha Ne Alemde?

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2014 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2014 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Halı Saha Ne Alemde?
Doğankent ilçesinde gerçekten ihtiyaç olan ve sabık Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı’nın Doğankent’e kazandırdığı en önemli hizmetlerden biri olarak kabul edilebilecek Doğankent Belediyesi Sosyal Tesisleri ve Halı Saha’nın kapanması ilçe açısından gerçek anlamda içler acısı bir durum olarak algılanmalıdır.

Sosyal Tesisler hiçbir zaman kendi işlevini görecek seviyeye getirilmemiştir ancak halı saha bugüne kadar gerek ekonomik yönden, gerekse zaman değerlendirme bakımından ilçe halkına önemli hizmetler vermiş bir müessese olarak faaliyetini sürdürmekte idi.
 
Halı sahanın kıymetini, kapandıktan sonra çevre ilçelere gitmek zorunda olan gençlerimiz bizler buralardan bas bas bağırırken anlayabilselerdi bugün bu serzenişleri zamanında yapabilselerdi bugün “Bir eğlenecek yerimiz halı saha vardı. Acaba halı sahamız neden kapatıldı?” diye yetkililere seslenmek zorunda kalmayacaklardı.
 
Halı sahanın kapanması değil niçin bu güne kadar hala açık kalabildiği yetkililere sorulmalıydı. Halı sahanın gelirleri nereye gitti bunun sorulması lazımdı. Bugün Doğankent Belediyesinden 6-7 Bin TL Ecri Misil bedeli istediği söylenen Doğankent Milli Emlak Müdürlüğü bugüne kadar bu halı saha ile ilgili ne gibi bir işlem yaptı acaba? Buradan sağlanan gelirler kime ve nereye aktarıldı? Hangi vergi kaydı ve işlemi var niçin bugüne kadar sorulmadı acaba? Bu ve benzer sorular uzar gider.
 
Bugüne kadar Halı Saha’dan Belediye kasasına kaç kuruş girmiştir? Bu miktarlar ay ay ve yıl yıl kaç Türk Lirasıdır? Bunu Doğankent Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin’in kamuoyuna açıklaması lazımdır. Buradan ne kadar rant kimlere gitmiştir. Elde edilen gelir belediye bütçesine hangi kalemden girmiştir? Halı sahanın günlük kazancı ortalama nedir? Halı sahanın bugüne kadar ne kadar elektrik sarfiyatı olmuştur ve bunların ödemesi nasıl ve kim tarafından yapılmıştır? Doğankent Belediye Başkanının bunları da sorması ve sorgulaması lazım. Kendi döneminde ne kadar ücret yatırılmıştır belediye kasasına? Halı sahanın gelirlerini kim denetlemiştir ve elde edilen hasılatlardan makbuzsuz elden teslim edilen meblağı olmuş mu? Olmuşsa hangi belediye görevlilerine teslim edilmiştir? Bunlar ilk günden bugüne kadar halı sahada çalışan tüm görevlilere sorulmalıdır.
 
Bugün halı sahanın çatısını onaracak 30-40 Bin TL bulunamamaktadır, halbuki bu meblağ halı sahanın 5-6 aylık gelir kadardır. Niçin halı sahanın çatısı içler acısı duruma gelene kadar kimse herhangi bir müdahalede bulunmamıştır? Halı saha Doğankent Belediyesi için tam bir TEZ konusudur. Bu TEZ’i veren başarılı olur. Günlük pansumanlarla bu işler yürümez.

 
Doğankentspor resmi olarak halı sahayı kaç ay işletmiştir ve bu süreç içerisinde kulübün kasasına kaç TL girmiştir? Doğankentspor işlettiği süre içerisinde ne kadarlık elektrik sarfiyatı olmuştur? Bir rivayete göre halı sahanın aylarca çalışmadığı iddia edilmekte ancak her ne hikmetse bu süre içerisinde binlerle ifade edilen elektrik borcu gelmektedir. Çalışmayan halı sahaya bu kadar elektrik faturası nasıl gelebilir? Halı sahanın elektriğinden kaçak elektrik kullanan mı var?
 
Doğankentli gençlerimiz halı sahanın ne zaman açılacağını sormak yerine önce bu soruların cevabını almalılar. Saati 60-70 TL olduğu söylenen halı sahadan alınan gelirler 3-5 kişi arasında kayboluyorsa önce bu önlenmeli ve bunun yansıması gençlere saatlik 30-40 TL belkide daha ucuz olarak yansıtılmalıdır. Şayet başka yerlerdeki örnekleri gibi ücret alınıyorsa verilen hizmetlerde, duş, tuvalet vs. aynı ayarda olmalıdır.
 
Kısacası halı sahanın hikayesi yazmakla bitmez!...   
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.