SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2.OSB 4–5 bin kişiyi iş sahibi yapacak

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2012 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2012 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
2.OSB 4–5 bin kişiyi iş sahibi yapacak
Uzlaşma Komisyonu tarafından kamulaştırma çalışmalarının sona erdiğini ve kamulaştırma bedellerinin peyder pey ödenmeye başlayacağını belirten Tatlı:
 
“İlimiz ve ilçemiz için tarihi bir hizmet olan, 4–5 bin kişiye iş aş sağlayacak, büyük ekonomik canlılık kazandıracak 2. OSB'nin kurulması için yaptığımız çalışmalar sonucunda 483 Bin 296,34 m2 lik alan Bakanlığımızca uygun görülmüş olup, yer olarak sınırları kesinleştirilmiş, geldiğimiz aşamada ise kamulaştırma çalışmaları için kurulmuş olan uzlaşma komisyonu çalışmalarını tamamlamıştır. Yaptığımız girişimler sonucunda Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğümüz tarafından 26/11/2012 Tarih ve 20 sayılı yazı ile söz konusu kamulaştırmaya ait 8 milyon 68 bin 343 TL'lik uzlaşma tutanağı ve kıymet takdir komisyonu raporları neticesinde 7 milyon 733 bin 793 TL. olarak tespiti yapılmıştır. Bu miktar bütçe durumuna göre ödenek ayrılmak suretiyle peyder pey ödemeler yapılacaktır.
 
2. OSB ilçemize ve ilimize yapılmış en büyük iyiliktir. İşsizlik sorununa çare olacak, göçü tersine çevirecek insanımıza iş ve aş olacak bu hizmete her kim katkı sağladıysa büyük bir hizmet yapmıştır. Havaalanı inşaatımız tüm hızıyla sürüyor. Havaalanı, karayolu ve deniz ulaşımın bire bir kullanılabileceği 2. OSB’de yer alabilmek için şimdiden dev firmalar sıraya girdi. İlimize 2.OSB’nin en kısa sürede kazandırılması için bundan sonrada var gücümüzle çalışacağız, çaba sarf edeceğiz. ” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.