SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başarılı Muhtar Tekrar Adayım Dedi!

Üçtaş Köyü Muhtarı Halil Şayık, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde yeniden Üçtaş Köyü Muhtarlığına aday oldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
Başarılı Muhtar Tekrar Adayım Dedi!

Gümüşhane ili Kürtün ilçesi Üçtaş Köyü Muhtarı Halil Şayık, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde yeniden Üçtaş Köyü Muhtarlığına aday oldu.

Giresun ili Tirebolu ilçesi Doğankent nahiyesine bağlı Günyüzü (Törnük) köyünün 1990 yılında bir gecede referandumsuz Gümüşhane iline bağlandıktan sonra Günyüzü ve Üçtaş Köyü diye 2 ayrı köye ayrılan Törnük, 34 yıldır tekrar Doğankent’e bağlanmak için mücadele ediyordu.

2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Üçtaş Köyü Muhtarı olarak seçilen Halil Şayık, göreve başlar başlamaz yeniden Doğankent’e bağlanmak için verdiği mücadele sonucunda 2021 yılında referanduma gidilmesini sağlamış ve 474 “Evet” oyuna karşılık 33 “Hayır” oyu çıkmış ve köylüler ezici bir çoğunlukla Doğankent ilçesine bağlanmayı tercih etmişti. İlerleyen süreçlerde önce Gümüşhane Valiliği bu sonucu kabul etmeyerek dosyalı İçişleri Bakanlığına göndermiş, Bakanlık tarafından da referandum sonucu dikkate alınmamıştı.

İçişleri Bakanlığı’nın bu kararı üzerine Üçtaş Köyü Muhtarı Halil Şayık’ın öncülüğünde, Köy Tüzel Kişiliği adına Danıştay 10.Dairesi’ne itiraz davası açılmış ve 28/11/2023 tarihinde alınan karar ile dava Üçtaş Köyü lehine kazanılmıştı.

Dava sonucunun öğrenilmesi üzerine bu defa 2024 Ocak ayında Üçtaş Köyü bağlısı Akköy Mahallesinin müstakil bir köy olarak ayrılması için Gümüşhane Valiliği tarafından daha önce işleme alınmayan bir dilekçe işleme konularak, mahkeme süreci beklenilmeden apar topar bir şekilde referanduma gidilmişti.

Bu süreçte de köylülerin iradesine baskı yapacak bir sürü olaylar yaşanmış ve Muhtar Şayık’ın iradeli tutumu nedeniyle bu atakta başarılı olmamış ve Akköy Mahallesi sakinleri referandumda 12 “Evet” oyuna karşılık 66 “Hayır” oyu ile bir kez daha güçlü ve kararlı bir duruş sergilemişlerdi.

Üçtaş Köyü sakinlerinin yıllardır süren geri dönme çabaları çiçeği burnundaki Köy Muhtarı Halil Şayık sayesinde 5 yıl gibi kısa bir süre içerisinde tüm idari ve hukuki aşamalarını tamamlayarak mutlu sona yakınlaştı.

Yıllar önce Doğankent’ten kopartılan Günyüzü Köyü ve Üçtaş Köyü’nün tekrardan Doğankent’e bağlanması sürecinde gelinen son virajda bir kazaya kurban gitmemek için olaylara tamamen vakıf olan muhtarlarla göreve devam etmek oldukça önem arz etmektedir.

İlk döneminde oldukça başarılı bir performans sergileyen Halil Şayık tekrardan adaylığını açıklarken, Şayık’ın yeniden göreve talip olması köylüler tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Yeniden göreve talip olduğunu açıklayan Muhtar Şayık ise bir kez daha göreve layık görülmesi halinde yapacakları işleri ve projelerini kamuoyu ile paylaştı.

İlk döneminde, Üçtaş Köyünün 30 yıllık hayali olan Doğankent’e bağlanma arzusunu yerine getirmek için birçok aşamayı geçerek son düzlüğe çıktıklarını belirten Muhtar Adayı Halil Şayık, ikinci döneminde tüm enerjisini köyünün kalkınması ve çevresiyle birlikte gelişmesine katkı sağlamak için harcayacağını söyleyerek “Hiç bir vatandaşımızı ayrıştırmadan, ötelemeden hakkaniyet içerisinde hizmet edeceğim. Bu hedeflerimize hep birlikte ulaşmak içinde çok kıymetli köylülerimizin desteklerinizi bekliyorum. Bu desteği bana vereceklerine de inanıyorum ve güveniyorum” dedi.

MUHTAR ADAYI HALİL ŞAYIK’IN PROJELERİ

1-Dere Mahalle Camisi İmam Evi ve bir tane Köy Lokali çalışması.

2-Yayla Yolu Projesi bu dönemde tamamlanarak, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) desteğiyle “Yeşil Yol” kapsamına alınarak yine Milli Parklar ile işbirliği içerisinde bakım ve koruma altına alınacaktır.

3-Yeni dönemde ormanlarımız depo kesimi olarak yapılacak bütün halkımızın istifadesine sunulacaktır.

4-Yine bu dönemde Çal Yolu, Köyümüzün alternatif yolu olarak vurularak; Ambarlı ve Gıran Mahallesinin hizmetine sunulacaktır.

5-Muhtarlığımız, Cami Derneğimiz ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimiz aktif olarak birlikte çalışacaktır. Diğer yardımlaşma derneklerimiz de isterlerse, projelerimizi hep beraber tamamlama fırsatı yakalamış olacağız.

6-Vatandaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm talep ve sorunları birinci elden dilekçe ile takip edilerek, sonuç almak için gayret edilecektir.

7-Yeni dönemde tüm mezarlıklarımızın etrafı çevrilecek koruma altına alınacak ve köy mezarlığımıza abdesthane yapılacaktır.

8-Çevremizde bulunan yatırımcılar ve şirketlerle işbirliği içerisinde olacağız ve köyümüz/köylümüz için gereken yardım ve desteği almaya çalışacağız.

9-Akköy-Ambarlı-Üçtaş-İmetgıranı gibi bütün mahallelerimizin su problemi yeniden ele alınacak, gerekli altyapı çalışmaları yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır.

10-Yaylalarda bulunan tüm obalarımızın su problemini çözeceğiz.

11- Köyümüzün ve yaylalarımızın çevresindeki komşularımızla gerek ikili ilişkilerimizi, gerekse tüzel kişiliklerimiz olarak ilişkilerimizi bu zamana kadar hiç olmadığı düzeyde, barış ve kardeşlik iklimine zarar vermeden, asli toprak bütünlüğümüzü sağlayacak şekilde geliştireceğiz.

12-Doğankent’e tekrar bağlanmak için kazanmış olduğumuz Danıştay 10.Dairesinin verdiği Karar ile halk oylamasının sonucunda verilen kararın ne pahasına olursa olsun arkasında olacağız.

13-Gurbetteki derneklerimizle beraber yayla şenliklerimizi yeni dönemde daha güçlü işbirliği içinde yapacağız.

14-Yaylalarımızda “Harmancığı” haftalık pazar yeri olarak bölge halkımızın hizmetlerine sunacağız. Bu işin alt yapısını ve projesini tamamladık sadece karar aşaması bekleniyor.

15-Akköy Mahallemizin tüm hakları eşit olarak verilecektir. Su problemi yeni yol çalışmaları, betonlamalar devam edecek.

16-Sağlık Ocağı için Cami binasına ek olarak proje çalışması yapılmış olup yeni dönemde inşaatı tamamlanacak. Akköy, Ambarli, Gıran, Mürütlü ve Üçtaş Mah. Hizmetlerine sunulacak.

17-Resmi olarak cami ve sağlık ocağı için derneğimiz kurulmuş olup şuan bağış alınmaya başlanmıştır. Yaklaşık olarak 2 milyon Türk lirasını aşkın ayni kaynak çalışması inşaatları için oluşturulmuş olup Cami Derneğimize aktarılacaktır.

18-Gençlerimiz için düğün salonuna ek sosyal kültürel faaliyetler alanı olarak ta kullanacağımız halı saha çalışmamız proje olarak tamamlanmıştır. Kaynak çalışmaları devam etmektedir. Yeni Dönemde hizmetimizden olacaktır.

19-Şuan da aktif olan foto kapan ve kamera ağımızı genişletip her noktaya alternatif güvenlik için gerekli çalışmalarımızı başlatacağız.

20-Hiç bir şaibeli işimiz olmayacak.

21-Fitne siyaseti üretmeyeceğiz.

22-Hep beraber geleceğe güvenli sınırlarımızla umutla bakacağız.

23-Birlikte yarınlarımızı İnşaa için gelin hep birlikte hareket edelim, Herkese verilecek cevabımızı verdik. Daha iyisini daha net olanını açık olanı yeni dönemde hep  birlikte verelim.

24-Derdimiz Millet, İşimiz Hizmet olacak.

25-Cevabımız net, eğilmek yok Allah’ın izni ile.

26-Şahsi bir menfaat uğruna değil milletimin menfaatinde olacağımıza rabbimin huzurunda söz veriyoruz.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.