SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan’dan Hakeme Sert Tepki

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2014 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2014 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Başkan’dan Hakeme Sert Tepki
Doğankentspor-Sanayispor karşılaşması sırasında ve sonrasında çıkan olayların sorumlusu olarak hakemi suçlayan Doğankentsporlu yöneticiler Kulüp Başkanı Mahmut Şahin ve Başkan Yardımcısı Selçuk Patan basına verdiği demeçte  “takımımıza karşı sergilenen bu tutum daha nereye kadar devam edecek?” dediler.  
 
Bu olaylı maçın ardından gerek saha içinde, gerekse saha dışında gelişen ve spora yakışmayan olayların baş sorumlusu olarak maçın hakemlerini gösteren Başkan Şahin “bizim oynadığımız rakip takımlarla bir sıkıntımız olmazken, futbolcularımızla rakip takımın oyuncuları birbirlerini kardeşçe karşılayıp uğurlarken, hakemlerin spora ve kardeşliğe aykırı, sporun ruhuna aykırı olarak tribündeki seyirciler başta olmak üzere, sahadaki oyuncular, kenar yönetimi hatta kulüp yöneticilerini bile çileden çıkaran bazı karaları, hatalı kararlar olarak kabul edilemeyecek türden art niyetli olduğu kanısı uyandıran kararlardır. Hakemlerin bu tip kararları bizleri üzmekte, bizlerin emeklerini gasp etmekte ve sadece takımımızı değil Futboldan başka önemli hiçbir sosyal faaliyeti olmayan Doğankentli gençleri ve Doğankent halkını mağdur etmektedir.” Dedi.
 
Başkan Şahin, yaptığı açıklamada “Bu sezon bugüne kadar oynadığımız 10 karşılaşmadan 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet alarak ayrıldık. Öyle maçlar oldu ki 2-0 önde olduğumuz maçı kaybettik. Bazılarında son dakika golü ile kaybettik. Bazı takımlara da Doğankentspor tarihinin en farklı skorları ile yenildik. Hiçbirinde de böyle olumsuzluklar yaşamadık. Hakemlere karşı maçın atmosferinden kaynaklı itirazlarımız dışında bir hareketimiz de olmamıştır. Ancak bu hakem tamamen ön yargılı gelmiş karşılaşmayı yönetmeye. Çünkü Doğankentspor hoca değişikliğine gitmiş, takıma takviyeler yapmış ve maçta da görüldü ki puan sıralamasında ikinci sırada olan Sanayispor kadar etkili oynayan bir Doğankentspor var sahada. Maç ortada giderken hatta ikinci devre Doğankentspor daha etkili olmaya başlarken orta hakem anlaşılmaz bir tutumla yan hakemlerin de katkısı ile gerekli gereksiz düdüklerle futbolcularımızın sinirlerini germeye çalışmış ve neticesinde de bunda başarılı olmuştur. Geçen sezon Alucraspor üzerine kurgulanan senaryolar bu kez Doğankentspor üzerine kurulmaktadır.
 
Giresun Amatör Küme’de söz sahibi olanlar uzak deplasman istemiyorlar. Onlar Giresun’da futbolun altyapısının genişlemesini ve Giresun’un en ücra köşelerine kadar ulaşmasını istemiyorlar. Bütün inisiyatif ve toleransları merkez takımları ve merkeze yakın ilçe takımlarına karşı sergilemekteler. Bizler kendi direncimiz ve arzumuzla bu liglerde tutunmaya çalışıyoruz. Futbolun patronları bizim seyircimizin, yönetimimizin ve oyuncularımızın heyecanlarını anlamakta ve algılamakta zorlanıyorlar. Biz belki merkez takımlarına göre bu işi biraz daha fazla önemsiyoruz çünkü ilçemizin futboldan başka önemli bir sosyal etkinliği yok. Yılda 3-5 ay futbolla vakit geçirip, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaşması için futbolu ön plana çıkarmanın gayretindeyiz. Ama görünen o ki Amatör futbolun söz sahipleri veya bu işin içinde olan başrol aktörleri bizleri buralarda istemiyorlar. Hele hele kısa sürede başarılı bir grafik yakalayan Doğankentspor gibi takımları hiç istemiyorlar.
 
Henüz amatör kümede yeni olan ve futbolun saha arkası oyunlarından haberi olmayan bir kulübün oyuncularını ve seyircilerini tahrik ederek, onların alabileceği en ağır cezaları almalarına yol açacak fiillere sürüklemekte maharetli hakemler vasıtasıyla hedeflenen çizgi görüldüğü gibi tutturulmuş durumdadır. Artık mutlu olabilirler geçen yıl Alucraspor en uzak deplasman diye türlü oyunlarla ligden düşürüldü, geçen yıl olduğu gibi bu yılda hedefte Doğankentspor var. Muhtemeldir ki gelecek sezon da hedefte Çavuşluspor olacaktır. Biz kimsenin bize ayrıcalık, ayrımcılık göstermesini hak etmediğimiz puanların bizim hanemize yazılmasını sağlasın istemiyoruz ancak hak ettiğimiz puanların alınmasına engel teşkil edecek hamlelere de müsaade edilmesini istemiyoruz.
 
Son oynanan Sanayispor maçında hakem üçlüsü oyunu çığırından çıkartırken, verdiği kararlara tepki gösteren seyircileri tahrik edercesine tavırlar sergilemesini de anlamış değiliz. Bitime saniyeler kala pozisyona itiraz eden oyuncumuzun kendisine saldırdığını gerekçesiyle maçı tatil eden hakemin iyi niyetli olduğunu da inanmıyoruz. Kaldıki maç sonrası Emniyete yaptığı şikayet başvurusunda da bazı oyuncularımızı 10-15 kişinin zor tuttuğunu, futbolcuların fili saldırılarına maruz kaldıklarını beyan ettiği duyumları almaktayız. Yüzlerce kişinin gözü önünde cereyan eden olayları bu kadar abartılı ve art niyetli olarak aktaran bir hakemin tuttuğu raporların inandırıcılığı da kalmamıştır bizim için.  
 
Giresun 1.Amatör Küme’den bir takım eksik veya fazla olmuş sıkıntısı çekmeyenlerin, futbolun gelişmesi için olumlu katkılar sağlama derdi olmayanların, bir daha maç alabilmek ve üç-beş kuruş çıkar sağlayabilmek için her şeyi göze alan hakemlerin yönettiği maçların olduğu bir ligden çok fazla bir beklentimiz de kalmamıştır.
 
Doğankentspor’un altyapısından gelen gençlerin geçtiğimiz yıl Giresunsporun ardından ikinci sırada yer alması bile amatör futbol adına bu işe gönül verenlerin ve bu işin başında olanların gurur kaynağı olması gerekirken tam tersi bir daha ilçe takımlarının belini tez zamanda doğrultamayacağı kadar ağır kararlar alınarak futbolun gelişmesi köreltilmeye çalışılmaktadır.
 
Bizim isteğimiz 3-5 seyircisi olan takımların maçlarını yöneten hakemlerin, 200-300 hatta daha fazla seyircisi olan takımların maçını yönetmeye geldiği zaman 3-5 olumsuz tezahürattan etkilenmemeyi de öğrenmesidir. Baskı kurmaya çalışan tribünleri cezalandırmak için hatalı ve taraflı kararlar almamasıdır. Bizim isteğimiz bir hakemin sahada futbolcuyla küfre varan diyaloglar kurmamasıdır. Maç esnasında veya sonrasında bu işi kişiselleştirmemesidir.” Dedi.
 
Başkan Şahin, bu haftaki maçın tekrarını da isteyerek, bu maçta kırmızı kart görerek cezalı duruma düşecek olan futbolcularının da hakemin tutumu da dikkate alınarak, muhtemelen verilebilecek cezalarının kaldırılması yönünde olduğunu sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.