SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turan “Müşavereyi Esas Alacağız”

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2015 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2015 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Turan “Müşavereyi Esas Alacağız”
Öncelikle program Kanal 28 TV merkezi yerine Giresun Federasyonu’ndan canlı yapıldı.
 
Bunun özel bir sebebi vardı. Giresun Federasyonunun içinden yetişmiş “İçimizden Biri” Hasan Turan’ın 1 Kasım Pazar günü yapılan Milletvekili Genel seçimlerinde Ak Parti’den İstanbul Milletvekili seçilmesiydi.
 
Programa çiçeği burnunda İstanbul milletvekili seçilen Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan’ın yanı sıra Giresun STK yöneticileri de konuk oldular.
 
ÖNCE HASAN TURAN, SONRA HASAN TURAN’A TEŞEKKÜR EDİLDİ
 
Programı he zamankinden daha büyük ve mutlulukla açarak konuşmasına başlayan Abdullah Akgün, gerekli tanıtım ve açıklamalarının ardından ilk sözü milletvekili seçilen Hasan Turan’a verdi. Turan konuşmasında öncelikle bu yürüyüşte kendisine destek veren tüm hemşehrilirimize teşekkür etti. Hasan Turan’ın konuşmasının ardından programa 21. 22. ve 23. Dönem Giresun Milletvekili Turhan Alçelik, Zeytinburnu Belediye Başkan yardımcısı Gökhan Kasap, Esenyurt Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahman Ada, Giresun Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Kuğu, Giresun Dernekler Birliği ve Giresun Federasyonu Kurucu Başkanı Halil Kütük, İBB Çevre Koruma Daire Başkanı Mustafa Tahmaz, Bursa Giresunlular Derneği eski başkanlarından ve Giresun Dergisinin kurucusu Av. Murat Toker, Giresun Dergisi İmtiyaz Sahibi, Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Remzi Mamaşoğlu, STK yöneticileri ile birlikte pek çok sayıda hemşehrilerimiz katılarak yaşanan süreci değerlendirdiler. İstanbul milletvekili seçilen Hasan Turan'a başarılar dilediler. Hasan Turan'ın Giresun Federasyon başkanı olarak İstanbul'dan milletvekili seçilmesi 30 yıllık İstanbul'da hemşehrilerimizin ortaya çıkardığı birikimin siyasi sinerjiye çevrilmesi olarak değerlendirdiler. Böylece Hasan Turan bu çalışmalarda siyaseten meyvesini temeli atılan tohumların, yermesi, filizlenmesi, büyümesi ve 30.yılında meyve vermesi oldu.
 
TURAN: MÜŞAVEREYİ ESAS ALACAĞIZ
 
Bugünü kadar reklam sektöründe faaliyet gösteren etkinajans firmasının sahibi Giresun Federasyonu Başkanı ve 1 Kasım seçimlerinde Ak Parti İstanbul 1. Bölge’den Milletvekili seçilen Hasan Turan, Kanal 28 TV’de Abdullah Akgün’ün Koordinatörlünde “Memleket Değerleri” Programında tüm Giresunlu hemşehrilerine teşekkür etti. Giresun Federasyonu merkezinde birlikte çalıştığı ekip arkadaşları ve STK temsilcilerinin de katıldığı canlı yayında yaptığı teşekkür konuşmasında "Biz bir aileyiz, iyi ki bir aradayız. Kendinizle gurur duyun arkadaşlar." diyerek söze başladı.
 
Konuşmasının satırbaşları arasında Turan “Hayatımın son 15 yılını Giresun derneklerinin arasında geçirdim. Kültürümüzü unutmadık. Bu hadiseyi birlikte okuyacağız. Bundan böyle kollektif başarıyı ortaya çıkaracağız. Bundan sonraki mücadelemiz kollektif bir mücadele olarak stratejik hedefler ortaya koymamız gerekiyor. Müşavereyi esas alacağız” vurgusunu yaptı.
 
ALDIĞIMIZ SONUÇLAR BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ
 
Turan konuşmasında “Giresun, Bursa, Gemlik, Almanya ve daha birçok yerden gelerek katılım sağlayan kıymetli dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Yine yıllardır birlikte yürüdüğümüz; yağmur yağış, soğuk sıcak demeden yüzbinleri bir araya getiren organizasyonlara imza attığımız Tuzla'dan Silivri'ye, Fatih'den Şile'ye kadar tüm ilçelerimizde kurulu bulunan dernek yöneticisi kardeşlerime teşekkür ediyorum. Aldığımız sonuçlar ve geldiğimiz bu nokta dayanışma, sevgi ve kollektif olarak çok çalışmamızdan oluşan sinerjinin sonucudur. Adil olmayan bir asabiyete takılmadan hep birlikte dikkate alınır olmamızı sağladık. Bu dayanışmamız bizi inşallah daha yüksek hedeflere taşıyacaktır. Şimdi bir sonraki aşamaya nasıl geçerizin hesabı içinde olmalıyız. Sosyal varlığımıza yaptığımız güçlü vurgularla dikkate alınır olmamızı sağladık. Bu olguyu güçlendirerek yeni hedeflere odaklanmalıyız. Vekil seçildikten sonra aldığım çoğu telefonlarda, hiç bir beklentisi olmayan kardeşlerimizin alçak gönüllü üsluplarıyla tebrik etmeleri beni çok etkiledi. Bu ton da; bir kendine güven, bir sırtını verebileceği sağlam bir dayanak, bir de ben varım öz güveni vardı.
 
BURASI DAL BUDAK SALDIĞIMIZIN GÖSTERGESİ
 
Vekil seçildikten sonra hemşehri dernekleri bazında yaptığım ilk toplantıyı, yıllardır toplumumuza hedef göstermeye çalıştığımız yani oku fırlattığımız bu merkezimizde, Giresun Federasyonumuzda yaptık. Bu tür toplantılarımız her bölgede devam edecektir. Gittiğimiz her dernek tıpkı bugün burası gibi dolu dolu olmalı. Bu görüntü bizim; durağan değil, dayanışma içinde dal budak saldığımızın bir göstergesi olacak ve bizi güçlü kılacaktır.
 
ARANIZDAN AYRILMIYORUM
 
Süreç içinde beşer olarak eksiklerimiz, zaaflarımız olabilir kuşkusuz. Aslolan eksiklerimizi kapatıp kucaklaşmaktır. Aranızdan ayrılmıyorum, ancak yeni, daha yoğun ve ağır sorumluluklar gerektiren bir hizmet alanına geçtiğim için belki sık sık beraber olamayacağız. Ancak bundan sonraki stratejilerimizi de buradan planlayacağımızı bilmenizi isterim. İki kişiyi bir araya getiremiyor dedikleri toplum 2 milyonu bir araya getirip koyduğu hedeflere tek tek ulaşmakta, kabuğunu kırmaktadır. Oluşturduğumuz bu sinerjiyi ve aldığımız sonucu, bizi izleyenler hayranlık ve gıpta ile takip ediyorlar. Allah birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi bozmasın. Siz değerli kardeşlerimiz arkamızda durduğunuz sürece daha güçlü olur daha iyi hizmetler veririz. Bu güne kadar ihtiyaç sahibine kimliğini sormadık. Bundan sonra da sormayacağız. Çıktığımız yolda önce vatanımız ve aziz milletimize sonra da inanç ve kültür coğrafyamıza hizmet vermeyi Rabbim bizlere daim eylesin. Son olarak; 1 Kasım seçimlerinde dayanışma örneği gösteren hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Giresunluların yoğun olduğu bazı sandıklarda kullanılan oyların geçtiğimiz seçimlere göre yüzde yüze yakın artış göstermesi bizleri gerçekten de çok duygulandırdı. Bütün ön yargı ve yaklaşımlardan uzak bu davranış toplumsal dayanışmamızın en güzel resmidir. Onların bu tutumu karşısında hazır ola geçer saygı ile eğilirim.
 
Son olarak tüm kardeşlerime bir kez daha teşekkür ediyor, saygı, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyor helalliklerini diliyorum. Allah eksikliklerini göstermesin. Birliğimizi daim eylesin.” dedi.
 
KİMLER KATILDI
 
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Giresun milletvekili Turhan Alçelik, Esenyurt Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahman Ada, Zeytinburnu Belediye başkan yardımcısı Gökhan Kasap, Esenler Belediye Başkan yardımcısı Faruk Aydın, İBB çevre koruma daire başkanı Mustafa Tahmaz, Borsa İstanbul eski başkan yardımcılarından Murat Bolat, Bursa’dan Giresun’un kanaat önderlerinden Giresun sivil toplum kuruluşlarına büyük emek vermiş, bu tohumun ekilmesine zemin hazırlamış, Bursa siyasetine bir zamanlar söz sahibi olmuş, Bursa Giresunlular Derneği eski başkanlarından ve Gurbetçi Giresun dergisinin kurucusu Av. Murat Toker, Giresun Dergisi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Remzi Mamaşoğlu, Bursa GİSİYAD yöneticileri Kamil Koç, Ertuğrul Toker, Gemlik Giresunlular Derneği’nin kurucularından Mustafa Yiğit, Giresun Birliği ve Giresun Federasyonu kurucu başkanı Halil Kütük, Giresun Medya Platformu Başkanı Sadi Toygar ve STK Temsilcilerinin de katıldığı toplantıda milletvekili Hasan Turan, TBMM'ine yolcu etmenin sevinci ve mutluluğu hemşehrimizin yüzlerine yansımıştı.
 
Haber : Remzi Mamaşoğlu/ Giresun Dergisi 



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.