SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekin, Devlet Bahçeli İle Görüştü

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2014 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2014 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Tekin, Devlet Bahçeli İle Görüştü

MHP’nin Belediye Başkanı Adayı olarak girdiği  Mahalli İdareler Genel seçimlerinden, 30 Mart Pazar günü zaferle çıkan Tekin, Doğankent MHP İlçe Başkanı İsmail Tarı ile birlikte Ankara’ya giderek çeşitli temaslarda bulundu.
 
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI İLE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ZİYARETLERİ
 
İlk ziyaretini Çevre Bakanlığı’na yapan Tekin, burada Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ile ilçenin bazı sorunları hakkında görüştü. Bakan Yardımcısı Balta’nın kendi Bakanlığı ile ilgili konularda Belediye Başkanı Tekin’e yardımcı olacağı belirtildi.
 
Daha sonra İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nü ziyaret eden Başkan Tekin ve beraberindeki heyet Belediye’nin çıkmazı olan ve yapacağı işlemlere yönelik bazı hususlarla ilgili uygulanacak mevzuat hakkında bilgiler aldıktan sonra akabinde Belediyeler Birliği ve Belediye Başkanlar Birliği ziyaret etti. Burada daha önce değişik dönemlerde belediye başkanlığı yapan eski belediye başkanlarının tecrübeleri konusunda verimli bir sohbet gerçekleştirildiği söylendi.
 
ANKARA’DA MYO TEMASLARI
 
Ankara ziyaretleri sırasında öncelikli konuların başında Doğankent Meslek Yüksek Okulu yer alırken bu konu ile ilgili bir dizi görüşme yapıldı. İlk olarak Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aygün Attar’a yakınlığı ile bilinen MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan ile görüşülerek kendisinden istendi. Milletvekili Oğan’ın Rektör Attar ile yaptığı görüşmenin olumlu geçtiği öğrenildi. Doğankent Veysi Koloğlu Meslek Yüksek Okulu binasının yapımını üstlenen KOLİN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu’nun Ankara dışında olması nedeniyle kendisiyle konu hakkında Başkan Tekin tarafından bir telefonla görüşmesi yapıldı. Doğankent’e MYO açılması ile ilgili her iki görüşmenin de olumlu geçtiği öğrenildi.
 
HARŞİT VADİSİ VE TOPAL OSMAN AĞA HAKKINDA GÖRÜŞMELER
 
Başkan Tekin, Ankara ziyaretleri kapsamında MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ile yaptığı görüşmede Harşıt Vadisi’nin önemi ve Topal Osman Ağa’nın Kurtuluş Savaşı sırasındaki mücadelesi hakkında görüşmelerde bulunarak, bu konuda yapılacak tanıtım ve etkinlikler hakkında fikir teatisinde bulundu.
 
TEKİN, GENELH BAŞKAN BAHÇELİ İLE GÖRÜŞTÜ
 
MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ile bir araya gelen Başkan Tekin; ilçenin sorunlarını masaya yatırdılar. “Doğankent ilçesine üç defa geldim.” diyen Bahçeli, “çok güzel bir ilçeniz var cennetin bir köşedir. Doğankentli hemşerilerime selamlarımı iletin ziyaretlerine bir daha geleceğim. Projelerinize destek vereceğiz.” dedi.
 
YEREL YÖNETİMLER SORUMLUSU DURMAZ İLE GÖRÜŞME

Ankara temaslarının bir başka önemli ayağı olan Yerel Yönetimlerle ilişkiler hususlarında fikir alışverişinde bulunmak üzere MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Milletvekili Sadir Durmaz’la bir araya gelen Başkan Tekin, Kardeş Belediyecilikle ilgili görüşmelerde bulundu. Durmaz’ın Kardeş Belediyecilik uygulaması için ilerleyen zamanlara doğru, bu taleplerini dikkate alarak gerekenlerin yapılacağını söyledi.
 
MİLLETVEKİLİ MEHMET GELDİ’DEN DESTEK SÖZÜ
 
Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Giresun Milletvekili Mehmet Geldi ile yapılan görüşmeden olumlu sinyaller alan Tekin’e Milletvekili Geldi’nin “Devlet Hastanesinin Doğankent ilçesine getirilmesi için konunun takipçisi olarak elimden geleni yapamaya gayret edeceğim.” Dediği öğrenildi.
 
ANKARA TEMASLARINDA DİĞER ZİYARETLER
 
Başkan Tekin, Ankara temasları sırasında Mecliste Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Selahattin Karahametoğlu, MHP Milletvekili Koray Aydın ve Osman Durmuş ile birçok bürokratla görüşmelerde bulundu.
 
TEKİN : “PARTİ ROZETİMİ ÇIKARDIM”
Ankara temaslarının oldukça olumlu ve verimli geçtiğini söyleyen Tekin, “Şunu belirtmek isterim ki artık hizmet zamanı. Ben Parti Rozetimi çıkardım. Doğankent ilçesinin Belediye Başkanıyım. Doğankent’e hizmet için varım. Öyleyse; biz burada oturmakla çok şey kaybederiz. Dışardan projelerimize destek alma yollarına bakmalıyız. Bundan sonraki ziyaretlerimize İstanbul ve diğer illerde bulunan gurbetteki vatandaşlarımızla daha sık bir araya gelmeye çalışarak, Sıladan Gurbete, Gurbetten Sılaya Köprü Kuracağız.” dedi.
 
HARŞIT İSMİNİN GERİ ALINMASI İÇİN DÜĞMEYE BASILIYOR
 
Harşıt isminin geri alınması ile ilgili olarak bu ay içinde ciddi çalışmalar yapılacağını belirten Tekin, “Önce muhtarlardan görüş alarak bu işe koyulacağız. HARŞIT isminin geri alınması çalışmaları olmazsa olmazımız” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.