SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tek Başına Hizmete Devam…

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Tek Başına Hizmete Devam…

Başkanlık seçimlerinde çeşitli Alicengiz oyunlarına karşı arkasındaki halk desteği ile birlikte giren Tekin, seçimlerden sonra masasında dağ gibi yığılmış sorunları buldu. Özellikle ilçe merkezinde ki çarpık yapılaşma en büyük sorun olarak karşısına çıktı. Önceki dönemde bazı menfaat odaklarının çeşitli dolambaçlı işlerle yaptığı imar değişikliği ve imara aykırı yapılaşma çalışmaları önümüzdeki dönemlerde de Başkan Tekin’in başını ağrıtacak en büyük sorunlardan biri olarak gözükmektedir.

Yine Arslancık HES’in göllenme sahası nedeniyle devre dışı kalan ilçenin altyapı şebekesi ve Sadaklı Mahallesinde ki su sızıntıları Başkan Tekin’in karşısına çıkan ikinci büyük sorun olmaktadır. Altyapı çalışmalarının önceki Belediye Başkanı tarafından plansız ve projesiz olarak gelişigüzel bir şekilde yaptırılması ve mahalle sakinlerinin yanıltılarak evlerinin boşaltılarak yıktırılması sonucu meydana gelen olumsuzluklarla mücadele etmekte yine Başkan Tekin’e kalmış oldu.

Bütün bu sorunların yanında iktidar partisinin Belediye Başkanı olmaması nedeniyle de negatif ayrımcılığa tabi tutulan Doğankent Belediyesinde gelecek dönemler için Tekin’in çok daha fazla çaba sarf etmesi kaçınılmaz gözükmektedir.

Son olarak Giresun Çalışma ve İş Kurumu tarafından, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında tüm Ak Partili Belediyelere en az 10 kişi olmak üzere işçi temini sağlanırken Doğankent Belediyesi kapsam dışı tutulmuştur. Doğankent Belediyesi’ne verilmeyen bu işçiler Doğankent Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği emrine verilmiştir. Yine Ak Parti İlçe Başkanının Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Doğankent Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin’i eleştiren ifadeleri önümüzdeki dönemlerde iktidarın Tekin’e bakış açısının da bir göstergesi olarak gözükmektedir.

Yine Doğankent’e hizmet çerçevesinde birlikte çalışmak zorunda olan Kaymakamlık, Belediye ve Doğankent İl Genel Meclis Üyelerinin ilk günlerde olumlu ve uyumlu çalışmaları ilerleyen dönemlerde dış etkenlerinde baskısı ile bu ahengini yitirmiş gibi gözükmektedir.

Gayeleri Doğankent’e hizmet olmayan, Doğankent’in menfaatlerini kendi menfaatlerinin gölgesinde bırakan siyasetçi ve yöneticilerin yüzünden Doğankent geçmişte çok önemli kazanımları elinden kaçırmış olmasına rağmen hala bu zihniyetin tesirinden kurtulamayan dar düşünceli insanların Doğankent’te söz sahibi olması da ayrı bir handikap olarak gözükmektedir.

Bütün bu olumsuzluklara rağmen Doğankent Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin’in sorunları çözme adına ilkeli ve ağır adamlarla hedefe adım adım ilerlemesi gelecek için umutları artırmaktadır. Toplumun bazı kesimlerinin hizmetten yana acelesi olsa bile Tekin’in hataya düşmemek ve ileride telafisi zor olacak yanlış kararlara imza atmamak için önemli meselelerde konunun uzmanlarının da görüş ve desteğini alarak çalışmalarını devam ettirmesi artık Doğankent Belediyesinde işlerin belli bir düzen ve disiplin içerisinde yapılacağı ümidini de birlikte getirdi.

Tekin, imar ve altyapı sorunları ile ilgili olarak ilgili makam ve mercilerle yazışmalarını ve çalışmalarını sürdürürken, geçmiş dönemde mağdur edilen işçiler ve vatandaşların da mağduriyetlerinin giderilmesi adına gerekli adımları atmış bulunmaktadır. Bu çalışmaların ağır aksak yürümesinin bir sebebi de Tekin’in muhalefet belediye başkanı olması hasebiyle işlerin rölantiye alınması olarak görülebilir.

Belediye Başkanı koltuğuna oturduktan sonra çalışmalara belli bir plan dahilinde başlayan Tekin, özellikle yayla yollarında yıllardır kangren olmuş sorunlara el atarak imkanlar ölçüsünde hiçbir ayrım yapmadan bu sorunları çözmeye çalışmaktadır.

Doğankent’in umudu olan Üniversite konusunda da gerekli mercilerle görüşen Tekin, ilk etapta Giresun Üniversitesi Rektörü ile görüşerek iki tane bölüm açılması noktasında önemli bir mesafe kat etmiş, ardından Doğankent’e MYO Okul Binasını yapan KOLİN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Veysi Akın Koloğlu ile bizzat görüşmeler yaparak ilçeye birde öğrenci yurdu kazandırılması noktasında olumlu bir adım atmıştır. Bu durum bile Tekin’in bir dönem önce seçilmemesinin ilçeye nasıl bir kayıp yaşattığının göstergesi olması gerekmektedir.

Netice itibari ile Doğankent’e hizmet noktasında tek başına mücadele eden Tekin’e ilçe halkının destek vermesi, hizmetlerin gelmesine engel olmaya çalışan siyasilere, vatandaşların pirim vermemesi gerekmektedir. Haşim Birol Tekin, herhangi bir partinin belediye başkanı olmayıp Doğankent’in Belediye Başkanıdır. Bunun böyle olduğu zaten seçimlerde her partiden oy almış olmasının bir göstergesi değil midir?

Sonuç olarak; Haşim Birol Tekin’de bu bilinçle hareket ederek Doğankent’in Belediye Başkanı gibi hareket ederek önceliğini Doğankent halkına hizmet olarak belirlemesi gerekmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.