SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siyaseti kim kirletiyor?

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2014 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2014 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Siyaseti kim kirletiyor?
İlçemizde Çatak Köyü’ne ait bir internet haber sitesi artık kendi köyü ile ilgili olarak yaptığı ayrıştırıcı ve kışkırtıcı haberler kendilerini tatmin etmiyor olacak ki şimdi de Doğankent siyasetine de yön vermeye çalışmaktadır.

HABERLERİMİZ CIMBIZLANMAKTA
Kendi haber sitesinde kullandığı bazı haberlerde özellikle kaynak olarak bizim (www.dogankentgazetesi.com)  haber sitemizi göstererek, yaptığımız haberleri veya yayınladığımız aday tanıtım afişlerindeki söylemleri kendi çapında analiz ederek kamuoyunun kafasını bulandırmaya çalışması, bunu yaparken de son günlerdeki montaj kaset iddialarında olduğu gibi bizim haberlerimizin belli bölümlerini alarak anlam bütünlüğünü bozmak suretiyle çarpıtması ve özellikle kendi sitelerinin adını taşıyan facebook sayfasında paylaştığı imalı ifadeleri ile belli bir değirmene su taşıdığını açıkça belli ediyor.
 
Doğankent Gazetesi olarak sitemizde yayınladığımız haberlerin bazılarında kullanılan ifadeler ile sadece belli bir siyasi görüşe ait adayları yıpratmaya çalışması, her ne kadar tarafsızız deseler bile taraf olduklarını açıkça ortaya koymaktadır.
 
 
HER GÖRDÜKLERİ TANITIM BROŞÖRÜNÜ ADAYLAR VEYA PARTİLER HAZIRLATIYOR SANIYORLAR
 
Aday tanıtım afişlerinde kullanılan sloganların bazıları o adayların veya partinin görüşü olmadığı halde, hatta konunun muhatapları açıkça böyle bir sloganları olmadığını söyledikleri halde (birçoğunu adayların veya partilerin sempatizanları hazırlamaktadır.) bunlar doğrudan siyasi bir görüşün veya adayın düşünceleri imiş gibi toplumda ters bir algı oluşturulmak istenmektedir. Eğer böyle olmasa idi yeni bir haberle, “bu slogan MHP’nin kullandığı slogan değilmiş” demeleri gerekirdi.
 
Çünkü MHP’nin Doğankent Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin, bu haber paylaşımının altına böyle bir sloganları olmadığını yazmış.

 


ASIL AMAÇ MHP ADAYI HAYATİ BAYRAM MI?
 
Bu ifadelerden yola çıkarak, bu internet sitesinin partileri veya adayları suçlayıcı haber yapmasının, tamamen olayları çarpıtmasının asıl amacı Çatak köyünden aday olan ve köyünde hatırı sayılır bir seçmen kitlesi bulunan Çatak Köyünün birçok saygın ve sevilen işadamının açıkça desteğini ortaya koyduğu Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclis Üyesi Hayati Bayram’ı yıpratmak ve arkasındaki oy kitlesini olayları ve haberleri çarpıtarak zayıflatmak olduğu açıkça anlaşılmaktadır.
 
Bununla birlikte yine bizim sitemizi kaynak gösterilerek, haberlerimizin tamamını değil de bazı bölümlerini alınarak yayınlaması ise bu konuların haber değeri taşımasından ziyade, haberlerin çarpıtılması suretiyle iyi niyetli değil, art niyetli bir davranış olduğunu göstermektedir. Bunları yaparken de tarafsız ve objektif habercilik yapıyormuş gibi olumsuzluk oklarını hep belli bir hedefe doğru yönlendirmektedir.
 
SİTEMİZDE YAYINLANAN BAZI GÖRSELLER ADAYLARIN BİLGİSİ DIŞINDA İNTERNETTEN ALINARAK HABERLERDE VEYA TANITIMLARDA KULLANILMAKTADIR.
 
Söz konusu haber sitesi son olarak bizim sitemizde, adayların bilgisi dışında, giriş sayfasından yayınladığımız bir tanıtım afişinden yola çıkarak, bir camiayı “gündem yaratma peşinde, onlar karşı tarafı ima ediyorlar, ortamı germek adına mı böyle bir sloganla yola çıktı, siyaseti kirletmeye başladılar” gibi çirkin ifadelerle suçlamaktadır.
 
Halbuki siyaseti kirletenin kendileri olduğunun farkında değiller. Daha önce kendi haber sitelerinde, bizim haberlerimizi kaynak göstermek suretiyle … Yalan-1, Yalan-2… gibi çirkin ifadelerle aday adaylığı sürecinde yapılan açıklamaları yalan olarak topluma empoze etmeye çalışarak siyaseti çirkinleştiren ve belli bir kişi üzerinden bir camia ile alay eden ifadeler kendi sitelerinde ve facebook sayfalarında kullanılmıştı.
 
Halbuki objektif ve tarafsız olabilselerdi bu olayların gelişmesinde meydana gelen değişikliklerin hangi şartlarda ve hangi aşamalardan sonra bu noktaya geldiği üzerinde dururlardı. Bu olaydan da anlaşılacağı gibi bu sitenin editörü arkadaşımızın belli bir siyasi görüşe karşı bir antipatisi bulunmakta ve bunu da açıkça dillendiremediğinden sitemizde çıkan haberler üzerinden saldırıda bulunmaktadır.
 
BU SLOGANDAN BİZ NE ANLADIK?
 
Sürekli bizim haberlerimizi kaynak göstererek, haberlerimizin içeriğini çarpıtan analizlerle bunu kamuoyuna aktaran bu haber sitesinde yer alan haberlerle ilgili son paragraftaki sorularına merak ettikleri cevabı vermekte bize düştü. Çünkü kullanılan Resim değil Fotoğraf bizim sitemizden alınmıştı. Doğal olarak haberin kaynağı da bize dayandırılmaktadır.
 
“Adalet ve Kalkınma Yalanlarına…. Artık Yeter…..” sloganı ne ülkeyi, nede ili ilgilendirmemektedir. Bu slogan doğrudan Doğankent’e hitap eden bir slogandır.
 
Doğankent’te yıllardan beridir yapılan yanlış aday tercihleri ve yanlış siyaset yüzünden ilçe adeta köy dönüştürülmüş, sürekli vatandaşlar “iktidar partisi dışındaki partiler hizmet getiremez” denilerek kandırılmıştır. Ancak iktidarda olmalarına rağmen ilçede iki tane büyük HES firması bulunmasına rağmen Doğankent maalesef bu nimetlerden faydalanamamış, hep kaymağını 3-5 kişi yemiştir. Hemen yanı başımızda ki Tirebolu ilçesi iki dönemdir muhalefet partili belediye başkanları tarafından idare edildiği halde çok güzel işler başarmış ve hala da seçilme şansı yüksek olan aynı belediye başkanı ile yola devam etmektedir. Eğer bizlere söylenen yalanlar gibi muhalefetteki partilerin adayları başarısız olsalardı Tirebolu gibi bir ilçe AK Parti’nin en güçlü olduğu dönemlerde bu nimetlerden faydalanmak için başkanı değiştirmez miydi? Bakınız bizim Meslek Yüksek Okulumuz çürümeye terkedilmişken, Tirebolu ilçesine açılan MYO ve Fakültelerin kimse görmüyor mu? İşte bu sözde anlatılmak istenilen de Türkiye’nin faydalandığı bu nimetlerden niçin Doğankent faydalanamıyor sitemi idi. “Adalet ve Kalkınma Yalanlarına…. Artık Yeter…..” denilirken Doğankent’in gerçekleri göz önüne serilmiştir.
 
MUHALEFETE OY VERMEYİN ALGISI MI OLUŞTURULUYOR?
 
Ancak bu haber sitemiz yanlı ve yanlış haberleri ile gündemi belirlediğini zannederek halkın değerleri ile oynamayı kendilerine hedef edinmiş olacak ki, insanları olmayan şeylerle tahrik ederek kamplara ayırmaya çalışmakta ve “işte bak bunlar böyle insanlar” imajı verdirerek mevcut düzenin devamını sağlamaya çalışmaktadırlar. Kendi köylerinde de aynı taktiği izleyerek muhalefetteki partilerin adaylarına fazla oy çıkmaması için vatandaşlarda, sonra hizmet alamayız endişesi oluşturulmak istenmektedir. Halbuki Çatak Köyü bir önceki dönemde muhalefetten meclis üyesi çıkartmıştı. Halk bunları unutmadı.
 
ASIL TOPLUMU GEREN VE SİYASETİ KİRLETEN PAYLAŞIMLARI KENDİLERİ YAPMAKTADIR.
 
Bizim amacımız halkın korkularını bertaraf etmek, endişelerinin yersiz olduğunu anlatabilmektir. Bu internet sitemizin kendi facebook sayfasında paylaşımlarını bakıldığında sadece iktidar yanlısı bir tavır içinde olduğu, kendi gibi düşünmeyen kesimleri aşağılayıcı her türlü paylaşımlarda bulunarak kirli siyasetin asıl mimarlarının kendileri olduğu açıkça anlaşılacaktır.
 
Alttaki resimde birçok kesmin lider olarak kabul ettiği insanlar aşağılanmış ve tarafsız medyamız da bunu kendi sayfasında (şahsi değil haber sitesinin sayfasında) açıkça paylaşarak tarafsızlığını göstermiştir.

 

BİZİM TARAFIMIZ DOĞANKENT’İN MENFAATİNDEN YANADIR.
 
Biz Doğankent Gazetesi olarak, Doğankent merkezli taraf tutmaktayız. Tutmaya da devam edeceğiz. Çünkü halkın menfaatine olmayan küçük grupları memnun etmek adına, büyük kitlelerin mağdur edilmesine kendi imkanlarımız çerçevesinde göz yummayacağız. Bugün tarafı olduğumuz kişiler ve kurumlar yarın aynı yanlışları yaptıkları zaman aynı tavırları onlar içinde sergileyeceğimizi, hatta bu tavrımızın daha da acımasız eleştiriler şeklinde olacağını da tüm Doğankent görecektir. Memlekete hizmet etmek isteyen kim olursa olsun kendi imkanlarımız dahilinde her türlü desteği vereceğimizin de bilinmesini istiyoruz.
 
TAKDİR ALLAH’IN TERCİH MİLLET’İNDİR.
 
Şimdi “Adalet ve Kalkınma Yalanlarına…. Artık Yeter…..”  sloganıyla sitemizde yayınlanan bir tanıtım broşüründen yola çıkarak okudukları niyete bir bakınız. Niyet okuyan satırları olduğu gibi yayınlıyoruz.
Haber şöyle;
….
 
 “DOĞANKENT MHP AFİŞİNİN AÇILIMI”
Doğankent ilçesinde MHP Belediye, Encümen adaylarının sloganında Adalet ve Kalkınma Yalanlarına…. Artık Yeter…..
Buna göre seçime giren adaylar yaptıkları ve yapacaklarını Afiş ve posterlerinde imalı bir biçimde Sloganlarda üretiyorlar  ilçemiz geneli ve il genelinde de gündem yaratma peşindeler….
Vermiş oldukları mesajlarda halka bir şeyler anlatmalı gayesi işlenmeliydi ama onlar karşı tarafı ima ediyorlar sizlere karşı taraf oy vermeyecek beyler halk verecek onun için halka ima edin karşı tarafa değil …
30 Mart seçimine az bir sure kala bizce en önemli  konu Doğankent Hidro Elektrik Santraline ait olan denge bacasından İlçeye vadiye doğru bakış olan fotoğraf Her kim çekmiş ve photoshop,la süslemiş ise  eline sağlık güzel fotoğraf
Sizce MHP Kanadı ortamı germek adına, mı böyle bir sloganla yola çıktı
Vermiş olduğu sloganın daha detaylı açılımı nedir? Yarışa girmiş oldukları adaylarla yan yana geldiklerinde birlik beraberlik başarı dilekleri sunan adaylar  şimdiden Siyaseti kirletmeye başladılar  takdir sizlerin…..
Resim : Doğankent Gazetesi
….
 
Haber aynen yukarıda olduğu gibidir. Takdir Sizlerin….
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.