SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞİMDİ NE OLACAK?

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2013 22:51
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2013 22:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
ŞİMDİ NE OLACAK?
Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı' nın başkanlığında üyeler Osman Murat Türkoğlu, Halil İbrahim Özden, Selahattin Alim, Ali Kahrıman, Beytullah Sarı ve Hüseyin Patan’ın iştiraki ile 31 Mayıs 2013 tarihinde 391 sayılı gündem gereğince 7 Haziran Cuma günü saat 15.00’de Belediye Başkanlığı Toplantı Salonu’nun da toplanarak gündem maddelerini görüşen Belediye Meclis Üyeleri, Doğankent’te önümüzdeki günlerde çok tartışmalar yaratabilecek önemli kararlar aldı.
 
Belediye Meclis Toplantısı sonucunda Doğankent ilçesinde tartışma konusu olan yüksek katlı binalara izin veren imar değişikliği kararları iptal edilerek, Şehir İmar Planı’nın 2009 yılından önceki durumuna getirilmesine karar verildi.
 
Alınan bu kararla; Doğankent ilçesine bundan sonra yüksek katlı binalar yapılmasına müsaade edilmeyeceği düşünülürken, bugüne kadar alınan bu hatalı karar sonucu yapımına izin verilen ve bazıları inşaat halinde, bazıları tamamlanmış olan imar uygulamasına aykırı 8-10 katlı binaların durumunun ne olacağı merak konusu oldu.
 
Siyaset Akademisi Programı kapsamında 2011 Yılında Giresun’a gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun o zamanlar Ak Parti’den ihraç edilmemiş olan Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı’yı ziyareti sırasında Doğankent İlçe Merkezindeki yüksek katlı binalar konusunda uyardığı öne sürüldü.
 
10 KATLI BİNALARIN DURUMU NE OLACAK?
 
Encümen Toplantısı’nın dilek ve temenniler bölümünde söz alan Başkanı Kabadayı “Sayın Meclis üyeleri arkadaşlar belediyemiz; Fen İşleri Müdürlüğü personellerince yapılan kontrollerde 05/03/2009 tarih ve 13 sayılı Belediye Meclis Kararı ile 08/06/2012 tarih ve 35 sayılı Belediye Meclis Kararlarının hatalı olarak kat artırımına gidildiği ve parsel kenarında bulunan sokağın yol genişliğinin yetersiz olduğu anlaşılmıştır. Bu nedenle 05/03/2009 tarih ve 13 sayılı Belediye Meclis Kararı ile 08/06/2012 tarih ve 35 sayılı Belediye Meclis Kararlarının iptal edilmesi gerekmektedir. Meclise bu kararların iptal edilmesini öneriyorum.” dedi.
 
Belediye Başkanının bu önerisi Belediye Meclis Üyeleri tarafından değerlendirilerek olumlu bulundu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda; söz konusu 2009 yılı 13 sayılı ve 2012 yılı 35 saylı Belediye Meclis Kararları ile gidilen kat artırımının iptal edilerek 5 Mart 2009 tarihinden önceki hale dönüştürülmesine ve Şehir İmar Planın da 5 Mart 2009 tarihinden önce olduğu gibi uygulanmasına, toplantıya katılan Belediye Meclis Üyelerince oy birliği ile karar verilerek kabul edildi.
 
Alınan bu kararla ilçedeki binaların katsayısı 5 Mart 2009 yılından önceki durumu olan 6 kat sınırında sabitlenmiş oldu, imara aykırı yapılan binaların durumunun ne olacağı ve bu katlara tapu ve ruhsat verilip, verilmeyeceği belirsizliğini koruyor.
 



İMAR PLANINDA DA DEĞİŞİKLİK YAPILDI
 
Toplantıda görüşülen bir diğer konu ise 13 Nisan 2010 tarihinde 12 sayılı Belediye Meclis Kararı ile 405 ve 408 nolu parsel üzerinde Park Alanı olan yerin İmar Planında değişiklik yapılarak Resmi Kurum Alanı ve Anaokulu binası yapılmak için İmar Planı değişikliği yapıldığından bu parsellerin yerine de 420 ada üzerinde bulunan encümen üyelerinin görüşüne sunulan İmar Planı Krikosunda işaretli olan yerin Park Alanı olarak gösterilmesine ve gösterilen bu yerin Şehir İmar Planına işlenmesine yine toplantıya katılan Belediye Meclis Üyelerince oy birliği ile karar verilerek öneri kabul edildi.
 

ÖZEL HABER AÇIKLAMASI: Bu haberimizin İnternet Haber Siteleri tarafından tamamen alıntı yapılarak yayınlanması yasaktır. Haberin ilk iki paragrafı alıntı yapılarak diğer bölümler için “Haberin Tamamı www.dogankentgazetesi.com haber sitesindedir.” Şeklinde sitemize link verilmesi halinde, ilk iki paragraf internet sitelerinde izinsiz olarak kullanılabilir.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.