SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özden Neden Çizildi?

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2014 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2014 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Özden Neden Çizildi?
Bu sorgulamaların sebebi ise halk tarafından bilinen, iyi tanınan ve yıllardan beri siyasetin içerisinde yer alan kişilerin bazı nedenlerden dolayı siyaset sahnesinin dışına atılmaya çalışılması nedeniyle gündeme geldiği ileri sürülüyor.
 
Son günlerde aday belirleme sürecindeki bazı adımların yanlış atıldığı gerekçesiyle özellikle iktidar partisi olan AK Parti içerisinde büyük bir huzursuzluk baş göstermeye başladığı dilden dile ilçede dolaşmaya başladı.
 
Bu süreçte önce Belediye Başkan Adaylığı nedeniyle başlayan tartışmalar, İl Genel Meclis Üyeliği ve Belediye Meclis Üyeliği tercihleri ile patlama noktasına geleceği yine parti tabanında sık sık dillendirilen diğer bir husus oldu.
 
Vatandaşların birçoğu İl Genel Meclis Üyeliği için resmi müracaata bulunan isimlerden bazılarının bilinçli olarak liste dışı bırakıldığı duyumlarını aldıklarını söyleyerek, ilçeyi ilde en iyi şekilde temsil edecek kişilerin değil de Parti teşkilatından üç-beş kişinin kumandasından çıkmayacağı beklentisi olan kişilerin tercih edilmesine tepki gösterdikleri belirtiliyor.
 
Doğankent ilçesinin birçok sorunun ilde gündeme getiren, bunlardan birçoğunun çözümü noktasında büyük gayret sarf eden önceki yıllarda AK Parti Giresun Merkez İlçe Teşkilatında Başkan Yardımcılığı görevine kadar yükselen ve Giresun Milletvekilleri Nurettin Canikli, Hacı Hasan Sönmez, Adem Tatlı, Ali Temür, Mehmet Geldi gibi birçok milletvekili ile birlikte çalışan ve bunlarla tanışıklığı olan, ildeki etkili birçok siyasetçi, il genel meclis üyesi ve daire müdürleri ile tanışıklığı ve sıkı diyaloğu olan Yusuf Özden’in neden neden Ankara’ya giden listede olmadığı halk arasında merak konusu oldu.
 
Bilindiği gibi Özden, geçen dönem AK Parti Milletvekili olarak meclise giren Hacı Hasan Sönmez’in Giresun’daki sağ kolu olarak biliniyordu. Hatta Özden’in son dönemlerde partinin resmi organlarında yer almamasının nedeninin de Mv.H.Hasan Sönmez’e yakınlığı nedeniyle parti içindeki gruplaşmaların getirdiği etki sonucu olduğu dillendiriliyor.
 
Doğankent Belediye Başkanlığı Adaylığı sürecinde sık sık adı sürece dahil olmakla geçen Sönmez’in İl Genel Meclis Üyelerinin belirlenmesinde niçin sürece dahil olmadığı ve Özden’in ilk sıradan aday gösterilmesi için baskı kurmadığı da ayrı bir tartışma konusu oldu.
 
Özden’in başta Doğankent İlçe Stadı’nın yapılması olmak üzere, Süttaşı İlk Öğretim Okulu ve Çatak Köyü İlköğretim Okulu gibi ilçede son dönemlerde gerçekleştirilen bazı yatırımların çıkması aşamasında Başta Mv. Sönmez, Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Aydın ve İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Pusti ve Alaeddin Pusti ile uyumlu çalışmalar göstererek yatırımların gerçekleşmesine katkı sağlandığı birçok kesim tarafından özellikle parti yönetimindeki kişilerce çok iyi bilinmektedir.
 
Doğankent’e gelen yatırımların il ayağında bürokratlarla sağladığı iyi diyaloglar sayesinde birçok sorunu çözmesi ve sürecin hızlandırılması için canla-başla çalışan, hiçbir zaman gönül verdiği AK Parti’nin aleyhinde çalışma yapmayan, sadece parti içindeki bazı gruplaşmalarla ilgili kendi içlerinde, kendi üyeleri ile yaşadığı sorunlar nedeniyle Özden’in Doğankent siyasetinde saf dışı bırakılması Doğankent için büyük bir kayıp olarak görülmelidir.
 
Bu sürece nasıl gelindiği konusunda ise birçok söylenti ve senaryolar var. Belediye Başkanı Kabadayı ile bağlarının kopması Kabadayı’nın partiden ihracı ile başlarken AK Parti Doğankent İlçe Başkanı Aydın ve Mv. Sönmez ile aralarına buzların girmesinin önce Doğankent İlçesindeki Altyapı çalışmaları sırasında kendi sitesinde yaptığı haberlerle başladığı, akabinde belediye başkanlığı aday adayı belirleme sürecinde Haşim Birol Tekin’in partiye katılmasında etkin rol oynaması, hatta bir söylentiye göre de asıl bağların kopmasının nedeninin Özden’in Tekin’i İlçe Başkanı Aydın’dan habersiz olarak eski İl Başkanı Av.Sabri Öztürk ile görüştürmesi olduğu ileri sürülüyor.
 
Özellikle Belediye Başkanlığı Aday Adaylarının belirlenmesi sırasında yaşanan süreçte sürekli suçlanan Özden’in partiye zarar vermemek adına birçok hususta suskunluğunu bozmaması, hala da bu suskunluğunu muhafaza etmesi, hatta söylentilere göre Ankara’ya giden listelerde adının yer almayacağını çok önceden bilmesine rağmen, yıllardır AK Parti’nin teşkilat sitesi gibi yayın yapan sahibi olduğu Doğankent Haber sitesini bile İlçe Başkanından gelen tepkiler üzere satılığa çıkardığı ileri sürüldü.
 
Sebep ne olursa olsun, ilçenin kazanımları yok sayılarak kişisel çekişmelerle kazanacak sırada belirlenen adayların yeterliliklerinin tartışılır olması, bu konuda daha verimli olacak Özden hiç listeye alınmaması veya hala İl Genel Meclis Üyesi olan Alaeddin Bayram’ın kazanma riskinin bulunduğu ikinci sıradan gösterilmesi Doğankent’e önümüzdeki günlerin tartışma konusu olacağa benziyor.
 
AK Parti’nin 1.Sıra adayı Doğankent İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Dil’in kişilik olarak çok iyi bir insan olması, parti içinde çok verimli çalışmalar yapması tartışılmazken, İlçe için ilde aynı performansı gösterip-gösteremeyeceği konusunda tereddütlülerin oluşması zaten ilde yetirince temsil edilemeyen Doğankent’in gelecek günlerde sıkıntılı dönem yaşayabileceği endişesini de beraberinde getirmektedir.   
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.