SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özden, Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2015 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2015 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Özden, Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu
 Tüm yurtta olduğu gibi Doğankent ilçesinde de 1 Kasım Pazar günü, ülkenin ve ilçemizin kaderini belirleyecek bir seçim yapılacağına dikkat çeken Başkan Özden, “Pazar günü yapılacak olan 26.Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde kullanacağımız oylar, ilçemizin ve ülkemizin kaderinde bir basamak taşı olacaktır. Vereceğimiz oyları küçük kızgınlıklarımıza ve kırgınlıklarımıza bağlayarak vermememiz önem arz etmektedir. Ülkemizin yönetiminde tek başına iktidarların istikrar açısında ne kadar önemli olduğu aşikârdır. Yerelde de bu durum aynı şekildedir. Biz Yerel seçimler öncesi de söyledik, iktidar partisinin adayına destek verin, hizmet ve atılım için bu çok önemli dedik. O zamanlar sizlere, ‘hizmet için iktidar partisi mensubu olmaya gerek yok, bizim projelerimiz var. Bu projeleri iktidar desteği olmadan da gerçekleştirecek bilgi ve donanıma sahibiz’ diyerek sizlerden destek alanlar şimdi ‘muhalefet belediyesi olduğumuz için hizmet alamıyoruz’ yakınmalarında bulunmaktadırlar.. Bugün yerel seçimlerin üzerinden 1,5 yıldan fazla zaman geçti ortada yapılan hiçbir hizmet, gündeme getirilen hiçbir proje yok. Bu zaman zarfından diğer ilçeler atılım yapıp, proje üzerine proje üretirken, bizim ilçemizde yerel yönetim tarafından ortaya atılan tek bir proje yok. Şimdi iktidar seçeneği olmayan partilerin adayına verilen desteğin, yerelde ve genelde Doğankent’e nasıl bir faydası olabilir ki? Şimdi sizlerin desteğini almak isteyenler, yarın karşınıza biz iktidarda değiliz mazereti sürmeyecekler mi?” dedi.
 
“İLÇEYİ KARIŞ KARIŞ GEZEREK SORUNLARI TESPİT EDİYORUZ”
 
Başkan Özden, göreve geldiği günden itibaren köy köy mahalle mahalle gezerek halkın sorunlarını yerinde tespit ederek, bu sorunların çözümüne yönelik projeler üretmek suretiyle, kurumlarla, muhtarlarla diyalog içerisinde sorunların çözümü için siyasi ayrım göstermeden çalıştıklarını belirterek “ Ben bir icracı veya yatırımcı kurum temsilcisi değilim. İktidar partisinin ilçe başkanıyım. Bana ilgili kurum ve kuruluşlar yaptıkları projelerin siyasi anlamda takibi için talepte bulunursalar, ben onların gerçekleştirilmesi için siyasi argüman olarak devreye girer ilçemin sorunlarının çözümü için desteği veririm. Ama biz böyle yapmak yerine, arkadaşlarımızla ve ilgili kurumların yetkilileriyle, ilçemi karış karış gezerek sorunları tespit etmeye, bunları ilgili kurumlara ileterek proje hazırlamalarını sağlamaya ve bu projelerin de hizmete ve yatırıma dönüşmesi için siyasi ve bürokratik mercilerden destek almaya çalışıyoruz. Yani bizim işimiz değil bunlar diye mazeret üretmiyoruz. Proje üretmeye çalışıyoruz.” diyerek, kendilerine yönelik haksız eleştirilerde bulunulduğunu belirtti.
 
“BELEDİYENİN VERMESİ GEREKEN HİZMETLERİN ÇOĞUNU DA BİZ YAPIYORUZ”
 
İlçeye getirilmesi gereken hizmetler için herkesin görüş ve önerilerini, varsa projelerini dikkate aldıklarını söyleyen Başkan Özden “Hiçbir kurum bize, biz şu projeyi hazırladık da İlçe Başkanı veya siyasiler tarafından projemiz engellendi diyemez. Hangi kurum bir proje hazırlamış da siyasi destek görememiş, onun içinde bu projesini gerçekleştirememiş? Olmayan projelere destek nasıl verilebilir ki? Biz kamu hizmetlerinin gerçekleştirilmesinde siyasi ayrımcılık göstermiyoruz. Bunun en güzel örneği ilçemizde mevcuttur. Doğankent Belediyesinin sorumluluğu dahilinde bulunan birçok altyapı ve diğer hizmetlerin kısmen de olsa çözümlenmesi için her türlü desteği verdik. Hatta sorunların çözümünde de üzerimize vazife olmadığı halde canla, başla çalıştık. Bunun örnekleri birçok yolun beton ve asfalt yapılması, belediye ye Türkiye İş Kurumu aracılığı ile Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında gececi süreyle işçi temini sağladık.
 
“EĞİTİM YATIRIMLARINDEN İLÇEMİZ DE GEREKLİ PAYI ALMIŞTIR. ” 
 
Doğankent’in eğitim yatırımlarından da istediği payı aldığını söyleyen Başkan Özden, bu yıl açılan Meslek Yüksek Okulu (MYO) hakkında da açıklamalarda bulunarak “İlçemize kazandırdığımız Yüksekokul ’un açılmasında Ak Parti iktidarının hayal bile edilemeyenleri ülkemize, ilimize ve ilçemize çok kısa sürede kazandırdığını herkes gördü. Bizim iktidarımızdan önce komşu illere bağlı üniversitelerin bölümleri bulunan Giresun iline Giresun Üniversitesi (GRÜ) adıyla müstakil üniversite açılmasını sağladık. GRÜ ye bağlı fakülte ve yüksekokullarda 30 bin civarında öğrenci eğitim görmektedir. İlçemizde de Yüksekokul binasını bizim Milletvekilimiz Sayın Hacı Hasan Sönmez’in gayretleri ile yaptırılırken, yine buraya MYO açılması için gerek Giresun Üniversitesi Rektörlüğü (GRÜ) gerekse YÖK nezdinde her türlü çabayı sarf eden de Sayın Sönmez olmuştur. GRÜ Rektörü Prof.Dr. Aygün Attar hanımefendi de, ilçemize MYO açılmasının mimarının Sayın vekilimiz Sönmez olduğunu defalarca dile getirmiştir. Şu an 1.sıra Milletvekilimiz Sayın Nurettin Canikli’nin temelini attığı belediye binasında apart oda olarak yapılan bölümlerin de öğrencilerin kalmasına yönelik bir altyapısı oluşturulmuş ve bugün aynı amaçla kullanılmaktadır. Yine Süttaşı İlköğretim Okulu, Çatak İlköğretim Okulu’nun bölümlerinin ve çevresinin yapılması da eğitime verdiğimiz önemi göstermektedir. Köylerdeki öğrencilerimizi taşıma ile eğitim imkanları daha iyi olan okullara naklederek, her öğrencinin aynı imkanlar içerisinde öğrenim görmesini sağladık, zengin fakir ayrımı yapmadan tüm öğrencilere ücretsiz ders kitapları dağıtımını da bizler başlattık. Okullarda kıyafet serbestliğini getirerek velilerimize ekstra külfet yükleyecek olan kıyafet seçimi tercihini isteklerine bağlı bıraktık. Bunları yapan hep iktidar partimiz olmuştur.” dedi.
 
 
“BİZ VERDİĞİMİZ SÖZLERİN HEPSİNİ TEKER TEKER YERİNE GETİRİYORUZ”
 
Başkan Özden, göreve geldikten sonra söz verdikleri bütün hizmetleri teker teker yerine getirdiklerini söyleyerek “ Halkımıza verdiğimiz sözlerin hepsi yerine getirilmeye devam ediyor. Buradan hepsini sayacak olsak çok uzun sürer ama akılda kalacak olanları sayacak olursak; ilçemize sıfır bir greyder kazandırdık. Sağlık Ocağımızın 7/24 saat sürekli hizmet vermesini sağladık. Köy yollarımızın beton ve asfalt, birçok yerlerde altyapısının yapılmasını sağladık. Halen bu çalışmalar devam ediyor. Belediyenin sorumluluk alanında olan yolların asfalt ve betonlanması için önemli katkılar sağladık. Doğankent HES’in özelleştirilmesi nedeniyle santral binasının bulunduğu yer haricindeki, Kavraz Deresinin batısında kalan sosyal tesislerin bulunduğu yerin ilçemize kazandırılmasını sağladık. Bunları yaparken de halkımızdan aldığımız destekle bu gücü kendimizde bulduk. Siz desteğinizi artırdıkça bizde hizmetimizi artırarak devam ettireceğiz. Muhalefettin hizmet getiremeyeceğini çok iyi bilmemiz lazım onun için tercihimizi hizmet getireceklerden yani Ak Partiden yana kullanalım ki bu hizmetler katlanarak devam etsin.” diyerek vatandaşlardan destek istedi.
 
“NİÇİN AK PARTİYİ DESTEKLEMELİYİZ?”
 
Başkan Özden, 1 Kasım Pazar günü yapılacak olan Milletvekili seçimlerinde Doğankent halkından yüksek oranda destek beklediklerini belirterek “Halkımızın bizim iktidarımızdan önceki dönemleri tekrar hatırlamasında fayda var. Şu anda ülkenin içine çekilmeye çalışıldığı durum belli. Tekrar ülkeyi eski istikrarsız dönemlere sürüklemek isteyenler var. Ak Partiyi tek başına iktidar yapmamak, ülkeyi faiz ve borç batağına sürüklemek için uğraşanları hep birlikte izliyoruz. 13 yıldır iktidarda olan bir partinin bazı eksik ve hatalı uygulamaları olmuş olabilir ama bunlar, yapılan iyi şeyleri gölgelememelidir. Bizler vaat etmiyor yapıyoruz ama onlar sadece vaat ediyorlar. Yaptıkları hiçbir şey yok. Sağlıkta yaşanan gelişmeleri unutmamak lazım, hastanelerde rehin kalınan, eczanelerden ilaç alınamayan dönemleri unutmamak lazım. Bir odada 10-15 hastanın yatırıldığı koğuş sistemlerinden, 1-2 kişilik özel oda statüsünde refakatçilerinde oturup dinlenebileceği konforda odalara ve hastanelere kavuştuk. Şimdi hastalarımız ambulans helikopter ve uçaklarla taşınmakta, evde bakım hizmeti alan hastaların, bakım elemanları ayaklarına kadar gitmektedir. Bakıma muhtaç hastalar ve yaşlılar için evde bakım hizmetini sağlayanlara aylık bağlanmıştır. Bunlar hep bizlerin iktidarı sayesinde gerçekleşmiştir. Eskiden köy ve mahalle yollarımız bırakın çakıllanmayı, Greyderle silinse büyük hizmet zannediyorduk, şimdi köy yollarımız bile beton ve asfalt oluyor. Çok az bir yol ağımız kaldı. İnşallah onlarda en kısa sürede bitirilecektir. Bu işler vaat etmekle olmuyor.
 
Şimdi birileri çıkıp size hizmet almak için bizim adayımızı destekleyin diyebilir, yeni vaatlerde bulunabilirler, siz onlara daha önce söz verdiklerinizin hangisini yaptınız, hangi projeniz var? Yada proje diye aklınızdan geçenleri yapacağız diyerek vaat ettikten sonra görevi devraldıktan sonra somut olarak tek bir proje hazırladınız mı? Önce vatandaşa bunları anlatın ondan sonra destek isteyin. Şimdi iktidarda değiliz mazereti üretiyorsunuz ama halkımızdan 4 yıllığına destek istiyorsunuz, peki daha önce 3,5 yıllık iktidarınız döneminde Doğankent’e kalıcı veya geçici hangi hizmeti getirdiniz? Halkımızın bunları çok iyi değerlendirmesi lazım. İktidara gelemeyecek olanların boş vaatlerine kanmasınlar, oylarını istikrardan yana kullansınlar.
 
Seçimlere 3 gün kaldı. Vatandaşlarımız köy ve mahallelerimizde bizlerin nasıl çalıştığını, onların tüm sorunlarını hiçbir ayrım göstermeden yerine getirmek için nasıl gayret gösterdiğimizi yakından görüyorlar. Bizlerin, sizlere daha fazla hizmet götürebilmesi için siyasetin olmazsa olmazlarından olan oylarınızla bizlere destek verin, öyle bir destek verin ki, bizler hizmet talep etmek için gittiğimizde sizlerin verdiği o büyük güçle kurumların ve milletvekillerimizden istediğimiz hizmeti kolaylıkla alalım.” Diyerek vatandaşlardan yapılan hizmetlerin kesintisiz devamı için Giresun’dan 4 Milletvekili çıkartılmasının ve il ve ilçe, köy olarak da bugüne kadar verilen desteklerle kıyaslandığında en yüksek oranda oy beklentileri olduğunu ifade etti.     
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.