SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhtar Aracı’ya Destek Çığ Gibi

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2013 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2013 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Muhtar Aracı’ya Destek Çığ Gibi
Eyleme başladığı ilk günden itibaren taraflı tarafsız tüm mahalle halkının desteğini arkasına alan Muhtar Aracı’ya sivil toplum kuruluşlarından ve eski yöneticilerden de destek gelmeye başladı.
 
Muhtar Aracı’nın eyleminden vazgeçmesi için Giresun Valiliği veya Doğankent Kaymakamlığı herhangi bir girişimde bulunmazken, ilk adım Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı ve onun aracı olarak gönderdiği kişilerden geldi.
 
Gerçekleştirdiği eyleme kamu yöneticileri ve yerel yöneticilerin duyarsız kalmasına tepki gösteren Muhtar Aracı “ben bu eylemimle bu güne kadar sorunlarımıza sahip çıkmayan idarecilere dikkat çekmek istiyorum. Bizim sahibimiz kim onu bulacağım. Ben öyle köftecilerde, balıkçılarda, yüksek binalardaki ikna odalarında kimse ile görüşmem. Benim yerimde, duruşumda belli.” diyerek kendisine gelen üstü kapalı ve inandırıcı olmayan ikna çabalarına kapılarını kapattığını söyledi.
 
Muhtar Aracı, yaptığı eyleme; Adalet ve Kalkınma Partisi Giresun il başkanı Sabri Öztürk ve Doğankent İl Genel Meclisi üyesi Alaeddin Bayram’ın telefonla arayarak, Doğankent İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Pusti’nin ise bizzat kendisini ziyaret ederek eylemine destek verdiğini belirtti.
 

 
Aracı, “ben bu eylemi hizmet alabilmek için gerçekleştiriyorum, belki hizmet etmesi gereken kurum belediye ama Doğankent Kaymakamlığı ve Giresun Valiliğinin seçilmiş bir muhtar olan benimle ilgilenmemeleri, derdimin ne olduğunu sormamaları, sen burada ne yapıyorsun diye bir kez olsun bile bana ulaşmaya çalışmamaları beni seçilmiş bir yönetici olarak son derece üzmüştür. Onların bu şekilde hareket etmesi. Bir muhtarın sorununa duyarsız gözükmeleri bulundukları makamın tarafsızlığı olarak algılanamaz. Mülki İdare Amirleri olarak onlarında bu olaya taraf olmaları gerekirdi. Bu işin çözümüne katkı sağlamak için çaba sarf etmeleri gerekirdi.” diye sitemde bulundu.


 
Doğankent’in eski Belediye Başkanlarından Şenol Tekin ve Mehmet Ali (Mahmut) Öztürk’te Muhtar Aracı’ya hizmet alamadığı için yaptığı eylemde destek verenler arasında yer aldı.

 
Muhtar Aracı, kendisine destek vermek için gelen eski başkan Öztürk'e “Ben kimse ile kavga, gürültü etmeden, kendim içinde bir şey istemeden, sadece 45 yıllık bu belediyeden Sağı yapılmış, solu yapılmış, aşağısı yapılmış, yukarısı yapılmış ama kendisi hiçbir hizmet görmemiş bir mahalle olarak hizmet bekliyorum. Sanki bu Kıyıköy mevkiine ceza verilmişçesine getirilmemiş hizmetin getirmesini, bu mahallemin bu zamana kadar verilmemiş hizmet hakkının verilmesini istiyorum.” Dedi. Öztürk’te Muhtar Aracı’nın yaptığı eylemin haklılığına değinerek “Bu yaptığın hareket öyle yerinde bir hareket ki, sen bunu belli bir kişiye karşı yapmıyorsun. Yıllardır verilmesi gereken bir hakkın, hak edenlere verilmesi için yapıyorsun. Birgün yaptığın bu hareket yağmur gibi bereketli bir şekilde hizmet olarak gelecek. Sen davanda haklısın.” Diyerek desteğini açık olarak gösterdi.


 
Eylemin 6 ıncı gününde Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı tarafından önce aracılar vasıtasıyla daha sonra bizzat kendisi tarafından Muhtar Aracı’ya yolun kısmen iyileştirilmesi ve ara ara betonlanması, tamamını yapamayacağını teklif etmesi üzerine Muhtar Aracı’nın mahalle sakinleri ile yaptığı görüşmede kesin bir çözüme ulaşıncaya kadar eyleme devam kararı alındığı öğrenildi.
 
Alınan bilgilere göre Başkan Kabadayı’nın yakın çevresine “Ben şimdi bu eylem üzerine isteklerini yerine getirirsem, yarın başkaları da aynı eylemlere kalkışır.” Diye kaygısını dile getirdiği ifade edilirken, bu ifadeleri duyan Muhtar Aracı, “Başkan Hanımın bu endişesi yersiz. Şu anda bizden başka bütün mahallelerin sorunları çözülmüş, yol ve su sorunu bulunmamakta. Hattı öyle mahalleler var ki belediyeye bağlı başta kendi mahallesi olmak üzere tamamen beton ve asfaltlanmış. Ben sadece öğrencilerimin artık yürüyerek okula gitmesini istemiyorum. Onlarında diğer öğrenciler gibi servisle okula gidip gelmesini istiyorum. Bu isteğimin de gerçekleştirilmesi öyle yüksek meblağlar gerektirmiyor. Kaldı ki ben vatandaş olarak eylem yapmıyorum. Bir Mahalleyi, bir kitleyi temsil ediyorum. Belediye'nin 5 mahallesi var biri el birliği ile yok edildi. Aynı kaderi yaşamak istemiyoruz. Her şeye gücü yeten belediyenin 3 km yolu yapmaya gücü yetmiyorsa bunun takdirini halka bırakıyorum.” dedi.
 
Eylemin başladığı günden beri dikkatlerden kaçan bir konuda kendi mahalle halkı için işini gücünü bırakarak tüm dikkatini temsil ettiği mahallelinin sorunlarına veren Muhtar Aracı’nın isteklerini kişisel kaygı ve egolarla yerine getirmeyen ilçe temsilcilerinin ve devleti temsil eden mülki idarenin bu olaylar karşısında sessiz ve tepkisiz kalmaları oldu.
 
Muhtar Aracı, okulların açılması nedeniyle mağdur olacak aileler kendi isteği ile gelecek haftadan itibaren tüm mahalle halkı ile birlikte buraya çadır kurmak suretiyle kendisine destek vereceğini ve bu haklı isteklerinin yerine gelmesine kadar bu eylemin genişleyerek devam edeceğini dile getirdi.
 
Önümüzdeki günlerde içinden çıkılmaz bir hal almadan bu eylemin biran önce sona erdirilmesi için yetkililerin artık bunun 3-5 günlük geçici bir tepki olmadığını anlayarak çözüm araması duyarlı vatandaşların en büyük temennisi.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.