SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meclis Üyesi Bayram'dan Ortak Hareket Hamlesi

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2013 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2013 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Meclis Üyesi Bayram'dan Ortak Hareket Hamlesi
Bu konu ile ilgili Doğankent İl Genel Meclis üyesi Alaeddin Bayram ve Mehmet Pusti, Doğankent Kaymakamı Uğur Köroğlu'nu ziyaret ederek konu ile ilgili düşüncelerini paylaştılar ve diğer ilçe kaymakamları ile irtibat kurmalarını talep ettiler.

Kaymakam Köroğlu'nun bu fikre sıcak bakması üzerine, bu 3 ilçenin ortak güç oluşturma fikrini ortaya atan Doğankent İl Genel Meclis üyesi Alaeddin Bayram, diğer ilçelerle irtibat kurarak olumlu sonuç aldı.

Bu amaçla her 3 ilçenin kaymakam, il genel meclisi üyeleri ve ilçe başkanları bir araya gelmeye karar verdiler. 

Ortak bir protokolle özel idareden alınacak yeni bir greyder, yeni bir ekskavatör ve silindirin bakım, operatör ve sabit giderlerini karşılamak için ortak bir bütçe oluşturmak, aralarında bu makinaları ihtiyaca göre planlayıp her ilçenin ortak kullanımına sunmak ve gerektiğinde bu 3 ilçenin ellerindeki iş makinalarını ve kamyonlarını ihtiyaç duyduklarında ortak kullanarak hem tasarruf ve hem de zaman ve hız kazanmak amacı ile  bir birliktelik oluşturmaya ve bu taleplerini yeni valimize iletmeye karar verdiler.
 
İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden de bu talebe olumlu yaklaştı. Yetkililer en kısa zamanda bu oluşumun gerçekleşeceğini müjdelediler.

Bilindiği gibi geçen yıl bu 3 ilçenin özel idare kısmı makine parkının yeterli olmaması, personel yetersizliği gibi nedenlerle kapanmıştı. Yıllardan beri küçük ilçelere kamyon, greyder, ekskavatör gibi iş makinalarının zamanında gelmemesi ile bu ilçelerde hizmetlerin aksadığı veya zamanında yapılamadığı, son 2 yıldır Doğankent'in greyder, ekskavatör ve kamyon isteklerinin özel idare tarafından karşılanamadığı biliniyordu.

Büyük ilçeler bütçeleri yettiği ölçüde ekskavatör ve greyder ihtiyacını kendileri karşılama yoluna giderken bazı ilçelere de valilik oluru ile özel idaredeki yeni greyderler verildi. Ne yazık ki, Güce, D.kent ve Çanakçı ilçeleri 1986 model greyderlerle hizmet vermeye çalıştılar. ancak bu makinaların ağır bakım, arıza ve personel yükü bu ilçelerin bütçelerini aşmaya başlayınca Doğankent elindeki eski greyderi geri göndermek zorunda kaldı. Diğer 2 ilçe de eski makine ile idare etmeye çalışıyor. En son yaz döneminde 2 aydır özel idareden talep edilen greyder hala ilçeye gelmedi.

AK Parti İlçe teşkilatı ile il genel meclisi üyelerinin girişimleri sonucu Orman İdaresinin greyderi yayla yolunda çalışmaya başladı ve  kiralık kamyonlarla iş yapılmaya çalışıldı. Ancak yine de ihtiyaç giderilemedi.

Bu arada Doğankent Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, 3 yıl önce zor şartlarda bir JCB alındı, bu yıl da bir kamyon alındı. Fakat ekskavatör ve greyder gibi her bir makine için 400-500 bin TL gibi kaynağa ihtiyaç duyulduğundan bu  makinaları küçük ilçelerin hiç birinin kendi bütçeleri ile almaları imkansızdı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.