SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kabadayı, Aksu’nun Danışmanı mı?

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2014 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2014 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Kabadayı, Aksu’nun Danışmanı mı?
 
 
İddialara göre; 2009 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinin hemen akabinde Doğankent Belediyesinde işçi kıyımına giderek haksız yere 7 belediye işçisinin iş akitlerini fesih eden Kabadayı, eski Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’in araya girmesi ile 2 tane işçiyi Belediye’de işi başlatmadan “Torba Yasa” olarak bilinen kanuna istianeden istihdam fazlası olarak göstermiş ve bazı düzmece belgelerle başka kurumlarda istihdam edilmelerini sağlamıştı. Daha sonra diğer işçilerin de aynı taleplerle işe başlatılmaları yönünde müracaatları üzerine, Kabadayı imzası ile Giresun Valiliğine bir yazı yazılarak bu işçilerin “Sehven” işe başlatıldığının bildirildiği öne sürülmüştü.




Yine konunun muhataplarının iddialarına göre Giresun Valiliği tarafından Doğankent Belediyesine yazılan cevabi yazıda; iş akitlerinin sona erdirilmesi için yazı yazılan bu işçiler hakkında işe iade edilmeleri yönünde kesinleşmiş mahkeme kararlarının bulunduğu, bu kararların uygulanması sırasında idarenin takdir hakkının bulunmadığı gerekçesiyle taleplerinin reddedildiği, ancak işe iade sırasında yapılan işlem hatası ve gerçeğe aykırı düzenlenen belgelerle ilgili işçilerin bir sorumluluğunun olmadığı, bu sorumluluğun tamamen söz konusu belgeleri tanzim eden kişi ve kuruluşlarda olduğunun bildirildiği iddia edildi.

Tüm bu olaylar karşısında Kabadayı’nın Giresun Belediyesinde işe başladığının öne sürülmesi üzerine akıllara gelen ilk soru, 30 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin hemen akabinde Giresun Belediyesinde seçime tekrar kazanan Başkan Kerim Aksu tarafından, görev yerleri değiştirilen veya görevden alınan müdür ve memurların atama ve alınmalarında Kabadayı’nın Aksu’ya danışmanlık mı yaptığı yönünde oldu.

Zira bu konuda oldukça tecrübeli olan ve mahkeme kararlarını bile uygulamamaya cüret edebilecek kadar cesareti bulunan Kabadayı’nın adli mercilerde çok etkin isimler tarafından da korunduğu bir başka iddia konusudur.

İddialara göre; Kabadayı’nın daha önce Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan bir memur olduğu ve Yargıtay’da Belediyelerin mahkeme dosyalarının incelendiği birimde görev yaptığı, bu görevi sırasında da bu tür davalardan sıyrılmak için nasıl bir yöntem izleneceği konusunda tecrübeli olduğu öne sürüldü. Halen Kabadayı hakkında devam eden onlarca dava olduğu ve bunların bazılarından hüküm yediği, bazılarının da temyiz sürecinde bulunduğu da bir başka iddia olarak gündem deki yerini muhafaza etmektedir.

Doğankent ve Giresun gündeminde kulaktan kulağa dolaşan söylentilerde Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun hakkında onca iddialar ve mahkeme davaları sürerken iki dönem Belediye Başkanı seçildiği AK Parti’den hakkındaki “görevi kötüye kullanma, yolsuzluk ve aile yakınlarına menfaat sağlama” gibi iddialarla ihraç edildiği ileri sürülen Kabadayı’nın böyle alel acele Giresun Belediyesinde önemli bir göreve getirilmesinin ardından, bu olaya tepki gösterenler, "Başkan Aksu kendi partisinin mensubu olmayan birini hangi gerekçelerle işe almıştır? Giresun Belediyesine ne gibi bir katkısı olabilir? olsa olsa onun personel kıyımı ve mahkeme kararlarını uygulamama gibi konulardaki tecrübelerinden istifade etmek ve bir nevi personel kıyımı ve diğer sıkıntılı davalardan nasıl kurtulabileceği yönünde danışmanlık hizmeti almak için işe almış olabilri." yönünde oldu.

Kabadayı'nın Giresun Belediyesinde işe başlamasının arkasında yatan farklı gerekçelerin bulunduğu da bir başka iddia olarak akıllarda soru işareti bıraktı.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.