SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşçilerin Mücadelesi DAVACI Filmini Aratmıyor

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2022 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2022 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
İşçilerin Mücadelesi DAVACI Filmini Aratmıyor
Mahkemelerde açtıkları tüm işe iade davaları kazandıkları halde dönemin Belediye Başkanı Kabadayı tarafından işe iade edilmeyen işçilerin, 30 Mart 2014 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda MHP nin adayı olarak Belediye Başkanlığına seçilen Haşim Birol Tekin tarafından da işe iade edilmediği, işçilerin işten atılma sebeplerinin bir önceki dönemde kendisine verdikleri destek nedeniyle olduğunun ileri sürülmesi nedeniyle taşeron işçi şeklinde belediyede iş başı yaptırıldığı ancak asıl hak kayıplarının ve gasplarının bütün lehte mahkeme kararlarına rağmen uygulanmadığı öne sürüldü.

Mağdur işçiler tarafından daha önce yerel basına verilen beyanatlarda; MHP’nin adayı olarak Belediye Başkanı seçilen Haşim Birol Tekin’in göreve gelmesinin hemen akabinde bir umutla tekrar işe iadeleri için başvuru yaptıklarını ancak ortaya çıkan tereddütlü yazışmalar nedeniyle işe iade edilmediklerini, Doğankent Belediye Başkanlığı tarafından işe iade edilmelerinde bir sakınca bulunup, bulunmadığı yönünde hukuki görüş için Giresun Valiliği İl Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü yazı yazıldığı, bu yazınında görüş için 25 Haziran 2014 tarihinde İçişleri Bakanlığı’na gönderildiğini ancak bugüne kadar olumlu veya olumsuz bir cevap gelmediğinin kendilerine ifade edildiğini dile getirilmişti.

Mağdur işçilerden Emin Kılıç, sosyal medya aracılığı ile 26 Ağustos 2014 tarihinde yaptığı paylaşımlarda; eski belediye başkanıyla 16 Eylül 2014 tarihinde 2011/468 dosya numarası ile görevi kötüye kullanma suçlamasıyla ceza davası göreceklerini açıklayarak “ancak bir yandan bizler hem kendi adımıza hem de Doğankent adına bu davaları görürken, temiz bir sayfa açma vadiyle iktidara gelenlerin, ne imar yolsuzluğundan, ne kurumu zarara uğratanlardan, nede sahtecilik yapanlardan, hiçbir konuyu yargıya taşımaması anlaşılır gibi değil. O zaman biz çıkıp diyelim ki: Eyyy! N.K. biz senin günahını almışız, sen haklıymışsın. Biz davamızı geri alıyoruz. Bizi buna mecbur etmeyin.” diye yeni Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin’e üstü kapalı göndermelerde bulunduğu da yine yerel internet sitelerinde haberleştirilmişti.

Buna benzer tepkilerini sosyal medya aracılığı ile sürdüren Kılıç, o dönem M.H.P il yönetiminden bir avukatın Nazmiye Kabadayı lehine müdafi olmasını kamu vicdanının taktirine bıraktıklarını ifade ederek duruşma için 18 Kasım 2014 tarihine gün verildiğini söyleyerek “İnşallah yeni şeyler eklenir o zamana. Bizlerle dalga geçmenin ne olduğu umarım belli olur. Toplam otuz yedinci. Cezada onuncu duruşmamız.” ifadelerini kullanmıştı.
 (Haberin kaynağı için tıklayınız: Harşit Vadisi)

Daha sonraki süreçte Tirebolu Adliyesinde devam eden davanın Giresun 1.Ağır Ceza Mahkemesine gönderildiği ve aradan 2,5 yıl geçmesine rağmen duruşmaların burada da çeşitli eksiklikler nedeniyle devam edip gittiği öğrenilirken son olarak 1 Haziran 2017 Pazartesi günü yapılan duruşmada da Doğankent Belediye Başkanlığı tarafından mahkemenin istediği yazının gönderilmemesi nedeniyle duruşmanın 21/12/2017 tarihine ertelendiği belirtildi.

Mağdur ve tanık sıfatıyla Doğankent Belediyesi ve eski Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı hakkında çeşitli davalarda taraf olarak yer alan Emin Kılıç ve Süleyman Sarı, 1 Haziran 2017 tarihinde Giresun 1.Ağır Ceza Mahkemesinde 2015/21 Esas Dosya numaralı davanın 9.Celsesine katılmak üzere geldikleri Giresun Adliyesinden yine bir netice alamayarak döndüklerini ifade ettiler.

Yaşadıkları süreç hakkında başlarından geçen olayları ironik bir şekilde aktaran mağdur işçiler sürdürdükleri hukuk mücadelesini Umur Bugay'ın senaryosunu yazdığı Kemal Sunal'ın başrolünü oynadığı "DAVACI" filmine benzettiklerini söyleyerek, 9. Celse'de de bir sonuç çıkmadı bu defa da duruşmanın Doğankent Belediyesine yazılan yazıya cevap gelmediği için 21/12/2017 tarihine atıldığını ifade ederek Belediye’nin 7 ay içerisinde bu yazıyı yazıp ilgili mahkemeye ulaştırmasını umut ettiklerini dile getirdiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.