SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İl Genel Meclis Üyeleri Çatak Köyü’nden

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2014 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2014 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
İl Genel Meclis Üyeleri Çatak Köyü’nden
Daha önce haber sitemizde “İGM Seçimlerinde Büyük Tehlike” başlığı ile yayınladığımız haberimizde Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin İl Genel Meclisi (İGM) 1.Sıra adaylarının ikisinin de aynı köyden olması ve seçilme ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çekerek böyle bir başlık atmıştık.
 
Diğer öngörülerimiz gibi bu öngörü ve tahminlerimizde de yanılmadık ve 30 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde seçmenlerin tercihi Bin 550 oy ile Ak Parti’nin adayı Fatma Dil ve Bin 390 oy ile MHP’nin adayı Hayati Bayram’dan yana oldu. Bu sonuçlara göre ilçe genelinde 2009 yılında Bin 356 oyu olan MHP’nin oyu 34 oy artarken, 2009 yılında 2 Bin 554 olan Ak Parti’nin oyunda ise 1004 oy gibi büyük bir düşüş gözlendi. 
 
Kazanan adayların ikisinin de aynı köyden olması nedeniyle kendi köylerinde alacakları oy da ayrı bir merak konusu iken ilçe genelinde rakibi MHP’nin adayı Hayati Bayram’a 160 oy fark atan AK Parti’nin adayı Fatma Dil, kendi köyünde Bayram’dan 14 oy geride kaldı. Çatak Köyü’nde seçmenler 305 oyla Hayati Bayram’ın aday olduğu MHP’yi birinci parti çıkartırken, 291 oy alan Dil’in partisi Ak Parti 2.oldu.
 
Seçimleri kazanan iki İl Genel Meclis üyesinin de yeni olması nedeniyle ilde bazı sıkıntılar yaşayabileceği tahmin edilirken, kimsenin tesiri altında kalmadan ilçeye hizmet noktasında birlikte hareket etmeleri halinde ilçe için önemli başarılara imza atmaları beklenmektedir. İl Genel Meclisi üyelerinin akılcı ve makul isteklerini diğer meclis üyelerine kabul edilebilir bir üslupla anlatmaları durumunda başarılı olmaları beklenmektedir.
 
İlçe halkı; iktidar partisinin meclis üyesi Fatma Dil’den kendisini aday gösteren iradeden, ilçenin sorunlarını çözücü taleplerinin yerine getirilmesi için destek almasını, MHP’nin adayı Hayati Bayram’dan da bunların takipçisi olmasını beklemektedir. 
   
Yeni meclis üyelerimize hayırlı olsun dileklerimizle hoş geldiniz diyor. Eski meclis üyeleri Mehmet Pusti ve Alaeddin Bayram’a da ilçeye kazandırmaya çalıştıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.