SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İGM Seçimlerinde Büyük Tehlike

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2014 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2014 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
İGM Seçimlerinde Büyük Tehlike
DİL, MİLLETVEKİLİ GELDİ’NİN ADAYI MI?
 
Doğankent’te geçen dönem AK Parti’den İl Genel Meclis Üyesi seçilen İşadamı Mehmet Pusti listede yer almazken, diğer İl Genel Meclis Üyesi Veteriner Alaeddin Bayram listeye 2.sıradan girebildi. Listenin birinci sırasında ise AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Dil yer aldı. Fatma Dil’in ilk sırada yer almasında Milletvekili Mehmet Geldi’nin etkili olduğu öne sürülüyor.
 
Çatak Medya’da yer alan ve adı İl Genel Meclis Üyeliği için geçen Fatma Dil’in adaylığının kesinleştiği ifade edilerek “Bu konuda gerekli adımları atan İlimiz Milletvekili Secim Komisyonu Başkanı Mehmet Geldi  telefonla arayarak yanındayız  mesajını vererek Hayırlı Olsun temennilerinde Bulunmuştur.” İfadeleri dikkat çekti.
 
Açıklanan listelerdeki diğer sürprizler ise ilçelerin neredeyse tamamında yeni isimlerin tercih edilmesi, eskilerin çıkarılması veya seçilmesi zor sıralara konulması olarak dikkat çekiyor.
 
İKİ ÜYENİNDE AYNI KÖYDEN OLMA DURUMU MU SÖZ KONUSU?
 
Doğankent’te İl Genel Meclisi Üyeliği seçimlerinde bütün partilerin blok oyu var hesabıyla 1.Sıra adaylarını Çatak Köyü’nden göstermesi bu seçimde diğer köylerin birleşerek farklı bir taktik izleyebileceği ihtimallerini de ortaya koymaya başladı.
 
Özellikle ilçedeki seçmen tabanı olarak en güçlü iki parti olan AK Parti ve MHP’nin 1.Sıra adaylarını Çatak Köyünden göstermesi, geçen seçimlerde AK Parti’den iki encümen çıkaran ilçede bu seçimlerde bu iki partinin birer meclis üyesi çıkarması durumunda 650-700 oyu olan bir köyden iki encümen çıkarken 4300 oyu temsil edecek bir kitlenin meclis üyesi olmayacağı tehlikesini de beraberinde getirmeye başladı.
 
ÇATAK KÖYÜ BİRİNCİ SIRA ADAYLARI İÇİN NASIL BİR YOL İZLEDİ?
 
Yine siyasi kulislerde dolaşan dedi-kodulara göre MHP’nin 1.Sıra İl Genel Meclis Üyesinin İşadamı Mehmet Pusti tarafından desteklendiği, hatta çıkması için MHP İlçe Başkanı İsmail Tarı ile birlikte hareket edilerek böyle bir karar alındığı ve böylece Çatak Köyü’nün siyasi mühendisleri tarafından bu süreçte çok ince bir taktikle 250-300 oy ile bir meclis üyesi çıkartmayı başaracağı dillendiriliyor.
 
Hatta bu konuda günler öncesinden yapılan haberlerle AK Parti İlçe Başkanı suçlanarak kendi köylerine oyun oynandığını söyleyen Çatak Medya’sı gelinen bu noktada etkili bir yöntem izleyerek, farklı senaryolarla son dakika değişikliği olmasa üç değişik partiden 1.Sıra Adaylığı almayı başarmış durumdadır.
 
Bu seçimde ilk başta Belediye Başkanlığı adaylığında Doğankent merkezden hiçbir aday çıkartılmayarak bütün adayların Süttaşı Mahallesinden gösterilmesi (daha sonra MHP Süttaşı Adayını gere çekerek merkezden aday gösterdi.) şimdi ise İl Genel Meclisi Üyeliği için 1.Sıra adayların hepsinin Çatak Köyünden olması yine ilçede seçmen tabanı en fazla olan iki partinin ilçe başkanlarının da Güvenlik Köyü’nden olması ilçede diğer köy ve mahallelerin seçimlerde sadece dolgu malzemesi olarak kullanıldığı tepkilerine neden oluyor.
 
MECLİS ÜYELERİ AYNI KÖYDEN OLURSA NE OLABİLİR?
 
Çatak Köyü’nün iki tane meclis üyesi çıkartmasının ilçe için çok büyük sıkıntılara yol açacağını görmek için müneccim olmaya gerek yok diyen vatandaşlar, İl Genel Meclisi Üyelerinin çalıma alanının köylere yönelik olduğu, bu yüzden köylerden seçilen meclis üyelerinin sadece kendi köyüne çalışma tehlikesi bulunduğu, geçmiş dönemlerde bunun örneklerinin yaşandığına işaret ederek, bir önceki dönem Yeniköy Mahallesinden bir encümen seçtik kendi köyünden başka köye hizmet götürmedi. Bu dönem bir köy bir mahalleden encümen seçtik Çatak Köyü’nün encümeni kendi köyünden başka hiçbir köy için mücadele vermedi. Sadece bazı konularda Alaeddin Bayram’ın köylere yönelik bazı etkisiz çalışmaları oldu. Şimdi iki meclis üyesinin de aynı köyden olması, bu köy halkının hizmet etme yönünden bu iki adayı kendi köyünde yarıştırma tehlikesi doğuracağı, kendi köylülerinin gözüne girebilmek için ilçenin diğer köylerinin sorunlarını ile taşımakta büyük sıkıntılar yaşanacağı öne sürülmekte.
 
Yine bir endişede ilçedeki KÖYDES ödeneklerinin dağıtımında iki meclis üyesi ve iki muhtarın doğal üye olduğu, muhtemelen en büyük nüfusa sahip köyüz diye kendi muhtarlarını bu iki muhtardan biri olması çabasının olacağı ve gelen KÖYDES ödeneklerinin de çoğunun bu köye aktarılacağı kaygısıdır.
 
Zaten Çatak Köyü halkının da beklentileri, “artık ana yolumuz karayolları ağına alındı. Ara yollarımızın da tamamı betonlandı. Geriye spor sahaları, müze, turizm alanları ve buna benzer sosyal tesisler yapmak”  kendi köy sitelerinde sık sık dillendirilmektedir. İşte bu nedenle AK Parti ilçede ikinci bir hatalı karara daha imza atarak yine seçmenin çoğunluğunun değil de belli bir kesiminin memnuniyeti yönüne gitti.
 
AK PARTİ ADAYINI KESİNLEŞTİRDİ MHP NE YAPABİLİR?
 
Şimdi MHP’nin akıllı bir hamle daha yaparak tüm köyleri temsil edecek iyi iki adayla yola çıkarak ilçedeki diğer köy ve mahallelerin oylarını lehine çevirme yönünde olmalı. İki adayın olduğu bir köyde oyların ne kadarını alabilir ki? Yoksa seçmen farklı bir arayışa girebilir bu hususta. Partilerin bu dengeleri iyi gözetmesi gerekir. Sürekli aynı köyden encümen, aynı mahalleden belediye başkanı gösterilmesi temsilde adalet ilkesinin neresine sığmaktadır.   
 
İşte resmi olmayan bilgilere göre Giresun İl Genel Meclisi Üyesi adayları

Doğankent: Fatma Dil, Alaeddin Bayram.
 
Merkez:Mürşit Gürel,Çetin Çakıroğlu,Ahmet Şahin,Fuat Yurt,Bahadır Akar.
Alucra: Durmuş Canikli, Fazlı Derbeder.
Bulancak: Hamit Karaoğlanoğlu, Abdusselam Çağrıcı, Ahmet Cemal Karadeniz, Şükrü Özdemir.
Çamoluk: Abdullah Kürkçü, Orhan Uzunkaya.
Çanakçı: Burhan Bilge, Ali Osman Kasım.
Dereli: Kahir Talıç, Mustafa Geldi.
Espiye: Mehmet Abdioğlu, Hayrettin  Öztürk, Şenay Doma.
Eynesil: Gürsel Yılmaz, Ziya Köse.
Görele: Şengül Şahin, Arslan Nizamoğlu, Ali Çolak.
Güce: Bekir Bayram, İdris Bahadır.
Keşap: Abdullah Tekbaş, Adem Çakır.
Piraziz: Cafer Mavi, Ali Gürsoy.
Şebinkarahisar: Uğur Eraslan, Yakup Özacar.
Tirebolu: Ömer Hıdır, Halil Aydın, Resul Özdemir.
Yağlıdere: Ömer Bayram, Fikret Karaarslan.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.