SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İftira ve Şantajcılar İş Başında!

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2014 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2014 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
İftira ve Şantajcılar İş Başında!
Gündemde kalmak için veya gündemde kendisine yer bulabilmek için yeni yetme artist ve şarkıcıların piyasada tanınmak için ünlü sanatçılara sataşması gibi kendine statü edinmek için sitemiz üzerinden pirim yapmaya çalışan bazı fitneci ve iftiracı tipler yine gündeme gelmek için sitemizde yayınlanmamış haberleri, sitemizde yayınlamış gibi sunmaya çalışmaktadır.
 
Bu tür karalama haberleri yapmak ve bu siteler üzerinden kendine menfaat temin etmek için sponsor işadamlarının imkanlarından da faydalanarak başta kendi köyü, Doğankent ve Giresun merkezli yayın yaptığını iddia ettiği 3-4 internet sitesinde kopyala yapıştır haberlerle veya çamur at izi kalır haberleri ile kendine yer edinmeye çalışan bazı hasta ruhlu kişiliklerin amacı sadece Doğankent ve Doğankentlinin menfaatine yönelik haberler yapan sitemize ve editörlerine veya sitemizle alakası olduğunu düşündükleri herkese çamur atmaları susup sineye çekebileceğimiz bir durum değildir.
 
Bu kişileri muhatap almamak için elimizden geleni yapmamıza rağmen sürekli sitemize atıfta bulunan karalayıcı haberler yapmaları bizleri de aynı çirkefin içine çekmektedir.
 
FİTNE VE YALANLARA İFTİRA DA BULAŞTIRDI!
 
Adalet ve Kalkınma Partisinin kısaltılmış adının AKP değil AK Parti olduğunu bizlerden öğrenen ve kendi sitelerinde bunu itiraf ederken de “Bilinçsizce” gibi bir ifade kullanarak olayı masumlaştırmaya çalışan malum şahsiyet, özrü kabahatinden büyük sözünü teyit edercesine bizim ifademiz olmayan Sayın Cumhurbaşkanımızın, Ak Parti Genel Başkanı olduğu zaman partilerine AKP diyenler için kullandığı “Edepsiz” cümlelerin aynısı ile yaptıkları haberdeki hatayı izah ederek, bunun sorumlusunun kim olduğunu sorduğumuz haberle ilgili olarak bizim sitemizde de AKP ifadelerinin kullanıldığını iddia ederken, belge diye ortaya attığı haberle sitemizin hiçbir alakası olmadığını bile bile, fitne ve yalanlarını iftiralarla süslemeye başladı.  

 
Son olarak kendi sitelerinde paylaştıkları, eski Giresun Milletvekili ve Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı Avukat Hacı Hasan Sönmez ile ilgili bir haberin sitemizde yayınlandığını iddia ederek büyük bir yalana daha imza attılar. Bu kişilerin hangi ruh hali ile göz göre göre böyle bir yalana teşebbüs edebildikleri bizleri çok fazla hayrete düşürmemişken dikkatsiz gözlerden kaçan bazı ayrıntılar bu haberin bizim sitemizde yayınlandığını sanmaları da mümkün olabileceği için bu hususta Doğankent halkına doğruları aktarmayı görev bilmekteyiz.

 
BİZİM HABERİMİZ DİYE AKTARDIKLARI HABERİN FORMATI İLE SİTEMİZİN HABER FORMATI ARASINDA DAĞLAR KADAR FARK VAR.
 
Söz konusu malum sitede yer alan ve bizim sitemizde yayınlandığı iddia edilen haber görselinden de anlaşılacağı üzere bu haberin formatı ile sitemizin haber formatı aynı olmadığı gibi bariz bir farklılık bulunmaktadır. Kendisinin özellikle daire içerisine aldığı haber tarihi 05.04.2014 /02:55 formatında iken sitemizde yayınlanan haberlerin ayrıntılı okuma bölümündeki tarih ve saat formatı bu tasarımdaki ilk haberimiz olan “BÜYÜKŞEHİR'İN İNTERNET SİTESİ HACKLENDİ!” başlıkla haberimizden yani 05 Nisan 2012 Perşembe 19:36  tarihinden itibaren aynı formatı içermektedir. Tesadüf odur ki sitemizde yayınlandığını söylediği Sayın Vekilimiz Hacı Hasan Sönmez haberinin tarihi de 05 Nisan 2014 dür. Yani tam 2 yıl sonra sitemizde yayınlandığını iddia ettikleri bu haberin tarih formatı ile sitemizdeki haber formatı kesinlikle aynı olmadığı gibi söz konusu haberdeki üslubu biz sitemizde hiçbir zaman Sayın Sönmez için kullanmamışızdır. Kaldı ki! böyle bir üslup tarafımızdan ancak bu tür haberleri yapanlar veya toplum nezdinde siyasi tercihleri ile değil ahlaki değerleri ile kalitesini kaybeden insanlar için kullanabileceğimiz ifadelerdir.

 
Bizim bu haberlerden anlayabildiğimiz; malum kişilerin karalama ve bizimle uzaktan yakından alakası olmayan haberlerle sitemizin kötülenerek, emeği geçenlere iftira atılarak bu kişilerle aramızın açılmasını sağlamayla çalışmak ve başkalarını üzerimize kışkırtarak, bizlerin açığa çıkardığımız kendi fitne ve fesatlarının üzerini yine iftira ve yalanlarla kapatmaya çalışmak olduğudur.
 
SİTEMİZDE “AKP” YAZAN BİRÇOK HABER VAR DİYOR BİR TANE GÖSTEREMİYOR!
 
Yine kendi haberlerinde bu iftiracı şahsiyet geçmişte sitemizde AK Parti yerine AKP yazılı birçok haber olduğunu iddia etmekte ama ne hikmetse örnek olarak sitemizde bulunmayan bir haberi bizim haberimiz gibi yutturmaya çalışmış. Kaldı ki bizim sitemizin geçmişteki imtiyaz sahibi AK Partinin Doğankent ilçesindeki en güçlü muhalifi MHP İlçe Başkanı İsmail Tarı idi. Bu ifadelerin birçok yerde bulunması sitemizin şu anki tavrının göstergesi olamaz. Buradan hareketle kendilerini temize çıkartamazlar ve zaten kimin ne olduğu zaten kamuoyu tarafından da iyi analiz edilmektedir.
 
AYNI İFTİRALARI KENDİSİNİ ADAY GÖSTERMEYEN MHP İLÇE BAŞKANI İÇİNDE ATMAYA ÇALIŞMIŞTI.
 
Bu malum şahsiyetler daha önceleri de takıntılı bir şekilde iddialara göre Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) den İl Genel Meclisi Üyesi gösterilmesi için İlçe Başkanı İsmail Tarı’ya ısrarda bulunmuş, Tarı tarafından bu talebi olumlu bulunmayınca önceleri Tarı’yı hedef alan karalama haberler ve abartılı haberlerle piyasada boy göstermiş, akabinde Adalet ve Kalkınma Partisi üzerinde etkili olmaya çalışmak için çeşitli oyun ve senaryolara kalkışmış başarılı olamayınca da farklı eylem ve söylemlerle ortalığı bulandırmaya çalışmıştır.
 
AK PARTİLİ SİYASETÇİLER ADINA SAHTE SOSYAL PAYLAŞIM HESAPLARI AÇTI
 
Kendi haber sitelerinin hitini artırmak için başta Sayın Bakanımız Nurettin Canikli olmak üzere, İl Genel Meclis Üyemiz Fatma Dil ve bazı siyasetçilerimiz adına açtığı sosyal paylaşım sayfaları ile sanki onların kişisel sayfası imiş gibi paylaşımlar yapmak ve bu paylaşımların arasına kendi internet sitelerinin paylaşımlarını koymak suretiyle de sanki Sayın Bakanımız ve diğer sevilen siyasetçilerimiz o siteyi takip ediyormuş imajı uyandırarak AK Partililerin ve partiye oy veren seçmenlerin sitelerini ziyaret etmelerini sağlamış.
 
SİTEMİZİN HİTİNİ AÇIKLAMAMIZI İSTİYOR?
 
Şimdi de uyduruk site istatistikleri ile bize meydan okuyarak; kendilerinin sitelerinin hitini paylaştığını, bizimde sitemizin hitini paylaşmamızı istemektedirler. Ancak burada bile samimi olmadığı ve okuyucularını algı yanıltması ile kandırmaya çalıştığı anlaşılıyor. Günlük hit verileri yerine toplam hit verilerini sunarak sanki günde binlerce kişi sitesini ziyaret ediyor imajı vermeye çalışan bu kandırıkçı, sitesindeki haberlerin okunma sayısını görmüyor mu? Günde 1000 kişi ziyaretçisi olan bir sitede yayınlanan bir haber 3-4 gün sonra nasıl oluyor da 100-150 kişi tarafından anca okunmuş oluyor. Siteye girenler haber okumak için girmiyor mu? Zaten detaylar durumu ortaya koyuyor. Ziyaretçilerin çoğunluğu sosyal paylaşım sitelerinden yukarıda anlattığımız başkalarına ait sahte isimle açılan sosyal paylaşım siteleri üzerinden geliyor ancak haberleri hiç tıklamadan resim,video,fotoğraf ve galerileri geziyor. Sözde sitesinin ziyaretçisinin çok olduğunu ima ederken bile işin hilesine kaçarak okuyucularını saf yerine koymuştur. Halbuki yine bu kişinin bilmediği bir husus var? Sitemizin en üstünde site loğumuzun yanında (Sanal Basın Üyesi yazısının yanında) zaten bizim site istatiğimiz günlük olarak yayınlanmaktadır. Orada günlük, aylık, yıllık bazda istatistikler mevcuttur. Onlar gibi kendi haberlerimize yüzlerce kez tıklayarak hitimizi artırma gayretimizde yok. Biz haberimizi yaparız isteyen okur, isteyen okumaz. Biz haber sitemizi para kazanmak için yapmıyoruz. Paralı reklamda almıyoruz. Reklamlarımız da bedavadır. Sitemizin amacı kendimize çıkar sağlamak değil Doğankent halkının menfaatine olacak işlerde teşvik, zararına olacak eylemlerde de kamuoyu oluşmasını sağlamaktır.
 

 
HARŞİT VADİSİ HABER SİTESİNE SALDIRANLARLA BİR BAĞI OLABİLİR!
 
Malum kişi ve onu destekleyen çevrelerce önce Harşit Vadisi haber sitesine kendi egolarını tatmin edici haberler göndererek kendisine destek bulmaya çalışmış, bu haberlere rağmen Harşit Vadisi’nin imtiyaz sahibi ile bizlerin arasını açamayınca bu defada farklı bir senaryo ile Harşit Vadisi haber sitesine (biz önceleri masumane sanıyorduk ama öyle olmadığı anlaşıldı) alçakça ve adice bir sabotaj yapılmış ve sanki bunu bizler yapmışız gibi de kamuoyu oluşturmaya çalışması, bunları yapanlarla bir bağı olabileceğini gösteriyor. Bunu yaparken de bizim normal ortamlarda birbirimizle sohbetlerimiz sırasında Harşit Vadisi Haber Sitesi İmtiyaz Sahibi Seyit Güvendi’yi bazı konularda uyarmamızı duyan kişilerin özellikle bu işi MHP liler yapıyor iması vermeye çalışmaları ve bunu da sitemizle ilişkilendirerek bir taşla birkaç kuş vurmaya çalıştıkları açıkça belli oluyor. Buradaki tek kuşkumuz, bu işi yapmayacak kapasitede ve ahlakta olmadığından değil de bu işi yapabilecek zeka kapasitesinin olup olmadığından yanadır. Böyle bir yeteneğinin bulunmaması, böyle bir olaya kalkışmayacağı anlamı taşımamaktadır.
 
Sonuç olarak sürekli sitemize saldırarak prim yapmaya çalışan malum çevrelerin, bizlere attığı iftirayı az çok aklı başında olan kişi, sitemizdeki haber şablonu ile, onların bizim olduğunu iddia ettikleri haber şablonunun karşılaştırdıkları takdirde kolayca anlayacaklardır. Şimdi biz bu kişilerin hala hangi yüzle doğru haber yapıyoruz diyeceklerini merakla bekliyoruz ama demeleri sürpriz olmaz. İspat belgelerinin bile sahte olduğu gün gibi aşikar olan birine kendi çevresindeki insanlar nasıl güveniyor oda ayrı bir muamma?
 
Bu açıklamaları yapmamızın sebebi kendi haklılığımız ortaya koymaktan ziyade, piyasada prim yapamayınca sağa sola saldıran takıntılı ve sıkıntılı birinin şimşeklerini bir paratoner gibi üzerimize çekerek başkalarına iftira ve çamur atmasının önüne geçmektir.
 
Bizim sitemizde olduğu iddia edilen haberin aynısının bir örneği farklı bir adreste aşağıda bulunmaktadır. Bu haberi kendisi hangi siteden aldı onu bulamadık ama
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.