SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hangi Yüzle Hesap Soracaksınız?

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2014 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2014 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Hangi Yüzle Hesap Soracaksınız?
Haberlerimizin doğruluğu tartışılmazken, bu haberleri kimin yaptığı veya kimlerin yaptırdığı gibi alakasız kişileri zan altında bırakıcı tavırların ve tehditlerin ortalıkta dolaştığı da gelen bilgiler arasında yer almaktadır.  
 
Editörün köşesinde yayınlanan bu günkü makalemizin konusu bu olaylarla ilgilidir.
 
Makale şöyle;
 
Akıllı Olun…
 
Sitemize gelen ve aktif edilmeyen yorumlardan, yine Doğankent kulislerinde kulaktan kulağa dolaşan dedi-kodulardan anlaşıldığı kadarıyla seçimlerin hemen akabinde bazı kişilerin, özellikle bazı kamu görevlilerinin hedef tahtasına oturtulacağı, hatta kendi imkanları ile geldiği makam ve mevkilerden sadece kendi arzuladıkları adaylara çalışmadıkları için aldırtılmak isteneceği de iddia edilmektedir.
 
HABERLERİMİZİN ÇIKTILARI MI ALINIYOR?
 
Bu iddialar arasında dikkatimizi özellikle bir kamu görevlisinin sitemizdeki bazı haberleri yaptırdığı iddiası üstü kapalı tehdit edildiği, bazı yerel siyasetçiler tarafından yapılan gerçek dışı yönlendirmelerle, bazı milletvekillerine şikayet edilerek sitemizdeki haberlerin ve bu kişinin facebook sayfasındaki paylaşımlarının kağıt ortamında çıktılarının alınarak seçimlerden sonra “siyaset yapıyor” iddiası ile görevinden aldırtılacağı, hatta başka yerlere sürgün edileceği söylentileri de kulaktan kulağa dolaşmaktadır.
 
Doğrudur, kamu görevi yapan Devlet memurlarının siyaset yapması yasaktır. Şayet Devlet Memuru olan kişiler böyle bir çalışma içerisinde ise gerekenin yapılması lazımdır.
 
KANUN BU KONUDA NE DİYOR?
 
Şimdi bu noktada 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun bu hususla ilgili “Tarafsızlık ve devlete bağlılık” başlıklı 7.maddesini tekrar hatırlayalım.
 
Diyor ki; “Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar. Devlet memurları her durumda Devletin menfaatlerini korumak mecburiyetindedirler. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve kanunlarına aykırı olan, memleketin bağımsızlığını ve bütünlüğünü bozan Türkiye Cumhuriyetinin güvenliğini tehlikeye düşüren herhangi bir faaliyette bulunamazlar. Aynı nitelikte faaliyet gösteren herhangi bir harekete, gruplaşmaya, teşekküle veya derneğe katılamazlar, bunlara yardım edemezler.”
 
Yani bu madde açıkça diyor ki; devlet memurları lehte veya aleyhte “herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararına veya zararına hedef tutan davranışta bulunamazlar.”  Bu suçlamalar yapılırken de mevzu sitemizde yapılan haberlerin arkasında birilerinin olduğu ima edilerek, bu kişinin siyaset yaptığı vurgulanmaktadır. Bu olaya devletin ve milletin menfaatine olan hususların kamuoyuna aktarılması olarak bakılmamakta, siyaset yapmak olarak lanse edilmektedir. Burada siyaset yapmak kavramı neye göre ve kime göre belirlenmekte? Peki iktidar partisi lehine yapılanlar, örneğin iktidar partisi adayının lehine olan haberlerinde çıktısı alınmış mıdır? Sitemizde yapılan siyasi haberlerin tamamının mı çıktısı alınarak bu kamu görevlisi suçlanacaktır yoksa sadece kendilerine dokunan haberlerin çıktıları ile mi bu arkadaşımız suçlanacaktır. Daha önce yapılan haberlerinde çıktısı alınmış mıdır?   Mesela iktidar partisi ilçe başkanı ve iktidar milletvekillerini metheden, onların yaptığı çalışmaları kamuoyuna aktaran eski haberlerimizin de çıktıları alınmış mıdır? Hangi haberlerimizin bu kişi tarafından yapıldığını nasıl ayırt etmektedirler? Bu sorular uzayıp gider.
 
DİĞER HABER SİTELERİNDE HABER YAPAN MEMUR VAR MI?
 
Bir başka husus ise iktidar partisi adayının medya-tanıtım sitesi gibi çalışan, www.suttasi.com  ve www.suttasihaber.com  adlı haber sitesinde çıkan haberlerinde çıktısı alınmış mıdır acaba? Sitemizle bağlantısı olduğunu ileri sürerek bir kamu görevlisinin ekmeği ile oynamaya çalışan bu dürüst arkadaşlarımızın! Bu sitelerle ile ilgili de Sayın vekillerimize şikayetleri olmuş mudur? Bu siteler kime ait ve buradaki haberleri yapanın kim olduğunu da acaba sayın vekillerimiz merak edip çıktılarını almışlar mıdır?   Doğankent ilçesinde Ak Parti Belediye Başkanı adayı ile seçim çalışmalarında ev ziyaretleri dahil adım adım gezen bazı kamu görevlilerini ve bu kamu görevlilerinin yaptığı lehte haberleri görmeyen vicdanların, aleyhte haber olunca kanun ve nizamları hatırlamaları onların ne kadar dürüst ve objektif olduğunun kanıtı değil midir?  Bu zihniyet değil midir ki 2009 yılında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adalının yanında yer aldı diye 7 tane belediye işçisini sokağa atarken kendi adayları için çalışan işçileri başka kurumlara geçirerek işi garantiye alan. Şimdi bizim sitemizdeki haberlerin arkasında olduğunu öne sürdüğünüz kamu görevlisine hesap sorarken, kendi adayınızın haberlerinin arkasındaki kamu görevlisine ne vaat ettiniz? Müdürlük mü? Yada başka bir istikbal mi? Çünkü 657 Sayılı Kanun, Devlet Memurları iktidar partisinin lehine çalışabilir demiyor.  

 
HANGİ YÜZLE HESAP SORACAKSINIZ?
 
Bütün bu suçlamalarda bulunan kişilerin iddiaları ve suçlamaları ise sadece sitemizde yapılan haberlerin arkasında bir kamu görevlisinin olduğu iddiasıdır. Seçimlerden sonra bu kamu görevlisine bunun hesabı sorulacakmış. Peki biz seçimlere iki gün kala sizlere soruyoruz : “Hangi yüzle hesap soracaksınız?” Bu kamu görevlisi hakkında daha öncede aynı suçlamalarla ve iftira haberi yaptırıp, bu haberler yüzünden hakkında soruşturma açtırtanlar kimler? Bunlarla, şimdi yine bu kamu görevlisi ile uğraşanların önceki kişilerle ne gibi bağlantıları var?  Bunları seçimlerden sonra bizde açıklayacağız.
 
UYKUSU KİMLERİN KAÇACAK?
 
Şimdi kendi akıllarınca tehditler savurarak birilerinin uykularını kaçırmaya çalışanların uykularını seçimlerden sonra yapacağımız haberlerle bizim kaçıracağımızdan kimsenin endişesi olmasın. Kimler ne yapmış? Ne almış? Ne götürmüş? Bunların hesabı seçimlerden kim galip gelirse gelsin elbette görülecektir. Garibin, işsizin ekmeği ile oynamak, fakirin fukaranın umutlarını çalmaya çalışmak neymiş bunların hesabını seçimlerden sonra soracak olan şimdi milleti tehdit edenler olmayacaktır.
 
ALLAH’IN TAKDİRİ NE İSE O OLUR…
 
Biz her zaman haksızın, zulmedenin karşısında olduk bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Seçmen kimi tercih ederse etsin Allah’ın takdiri olmadan hiçbir mevki kimseye nasip olmaz. Özellikle millet “Hayırlısı kim ise o gelsin” derken hangi samimi duygularla dua etmişse o dilekleri gerçekleşmiştir. Kimse büyük laflar etmesin. Seçimlerden sonra kimin ne olacağını, kimin hangi mevkilerde kalacağını sadece Allah bilir. Bu ilçede 100 küsur oy alanlara nasip olmayan yöneticilik, bir oy alanlara nasip olmuştur. Allah, Her şeyin en iyisini bilir, en güzelini yapar.
 
Bu konuyu seçimlerden sonra ele alacaktık ancak, dün bize gelen yoğun taleplerde haber sitemizde yayınlanan haberler yüzünden bir arkadaşımızın baskı ve tehdit altında kaldığı gibi imalı sözler ve bazı görgü tanıklarının bu arkadaşımızın hesaba çekildiği yönünde söylemleri üzerine bu yazıyı kaleme almak zorunda kaldık.
 
Her ne kadar arkadaşımız çevresindekilerin bu tür sorularına karşılık “Beni kimse tehdit edemez. Ekşi yemedim ki midem ağrısın. Bir yerlere geldimse kendi imkan ve alın terimle geldim. Birilerinin himmeti ve koruması altında gelmedim. Tek güvendiğimde Allah. Rızkı veren de O, alacak olan da O, gerisi aracıdır. Allah, fırsat verirse bana kötülük yaparlar, vermese hiç bir şey yapamazlar.” diyerek tehdit edilemeyeceğini ima etse bile biz üzerimize alındık.
 
Ve diyoruz ki! “Biz şu ana kadar kimseyi suçlamadık, karalamadık sadece Doğankent’te söylenenlerin gözle görünen bölümlerini kamuoyuna aktardık. İspatı olmayan iddiaları gündeme getirmedik. Ama! şayet kaşınan varsa kimlerin, kimlerle bağlantısı var. Kim, kimden ne almış? İlçede neler olmuş? Neler dönmüş hepsini seçimlerden sonra tek tek ortaya dökeriz. Susuyorsak ortamı germemek, ilçeye bir şey kazandırmayacak, artık telafisi olmayacak olayları gündeme getirerek milleti birbirine düşman etmemek adınadır. Korktuğumuzdan değil. Eğer birilerini yemek, yutmak istiyorsanız, midenize oturduğunda suçu başkasında aramayınız. Bizim derdimiz siz değilsiniz, Bizim derdimiz Doğankent. Eğer gayemiz Doğankent’te birilerini karalamak olsa ide emin olun ROMAN yazardık.
 
Sonuç olarak bizim savunduğumuz aday bir ümitle Doğankent’te kaçan fırsatların telafisi olabileceğini düşündüğümüz biri (Ki) hakkında yanılırsak aynı haberleri onunla ilgili yapacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın. Onların adayı ne yapabilir bilemeyiz ama görünen o ki Onların yapacağı en büyük iş; kendi imkanları ile bir yerlere gelmiş kamu görevlileri ile uğraşmak, bir yerlere adam yerleştirememişken ilde önemli mevkilerde yer eden kişiler kendilerine tabi olmayınca kafasını kopartmak olacaktır. Onlar sadece “ben varsam dünyada var. ben yoksam dünya yansa neye yarar.” Diyor.
 
Herkese sağlıklı ve hayırlı günler. Seçimlerde ALLAH Doğankent ve Memleketimiz için kim hayırlı ise onların kazanmasını nasip etsin.   
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.