SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gündemi Bayram Belirliyor

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2014 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2014 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Gündemi Bayram Belirliyor
Seçildiği günden beri birçok başarılı çalışmaya imza atan Bayram, 5 yıldır başkanlığını yürüttüğü AR-GE ve Tarife Komisyonu Başkanı olarak Giresun İl Özel İdaresi’nin tüm gelir getirici tarifelerini yapmaya devam ediyor.
Bu günkü gündemde de ildeki tüm GSM ruhsat tarifeleri, HES’lerden alınacak tarifeler, Özel İdare Tirebolu konkasör tesisinde üretilen parke ve kum-çakıl satışı, düğün salonu tarifeleri, Tirebolu kum ocakları geçiş tarifelerini yapan Komisyon Başkanı olması Doğankent İlçesi adına takdirle karşılanacak bir başarı olarak değerlendirildi.
Konu ilgi ilgili olarak görüşlerini aldığımız Alaeddin Bayram, bu tarifelerin imar tarifeleri, patlayıcı madde tarifeleri ve makine -araç kiraları olarak Şubat ayı içinde de AR_GE ve Tarife Komisyonunca yapılmaya devam edileceği söyledi.
Bayram, Strateji ve Planlama Komisyonu başkan yardımcısı olarak komisyon adına hazırladığı raporunu da meclise sunduğunu ifade etti.
İl Genel Meclisinin 2013 yılı yıllık çalışma raporunda da Bayram’ın 16 adet Strateji Planlama Komisyonu, 16 adette Ar-Ge ve Tarife Komisyonu çalışması ile 14 tane ihtisas komisyonu arasında 1. ve 2. Sırada yer alarak en başarılı 2 komisyon olduğu belirtildi.
Çalışmaları ile ilgili bilgi veren Bayram, bu günkü gündemin 13. Maddesinde yer alan kendi verdiği önergenin Yol Ağı Komisyonu’na sevk edildiğini,  Doğankent- Yaşmaklı Ağaçbaşı Bağlantı Yolu için ödenek ayrılması talebinin de tüm çabalarına rağmen diğer ilgili tarafların ilgisizliğinden dolayı dönemin son toplantısı olan Mart ayına ertelendiğini söyledi.
Bayram’ın verdiği bilgilerde; bu yol için İller Bankası’ndan borçlanma yolu ile 1 milyon TL ödenek talep edildiği, daha önce bu ödeneğin DOKAP ve Orman Bölge Müdürlüğü katkıları ile 2 milyon TL’ye çıkarılmaya çalışılacağının kendisi tarafından kamuoyuna aktarıldığını, bu ödeneğin çıkması için mecliste çok mücadele ettiğini, hatta karşı oy veren bazı il genel meclisi üyeleri ile de kavgaya varan tartışmalar yaşandığını, ancak sessiz sedasız kısır adaylık çekişmeleri ile geçen bu süreçte, bu ödeneğin de kaynayarak güme gittiğini ileri sürdü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.