SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Giresun Halkı Canikli’ye İnanıyor…

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2015 20:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2015 20:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Giresun Halkı Canikli’ye İnanıyor…
Giresun siyasetinin tartışmasız hakimi, Türkiye siyasetinin söz sahibi en büyük aktörlerinden biri olan eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin 26.Dönem Giresun Milletvekili olarak TBMM de ilimizi temsil edecek olmasının yanında Giresun halkının büyük bir beklentisinin de Canikli’nin tekrar bakanlık koltuğuna oturması arzusu olduğu dillendiriliyor.
 
Canikli’nin bakan olması halinde Giresun ile arasında köprü vazifesi görecek iki önemli isim olan Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Av. Sabri Öztürk’ün meclisteki ilk günde Canikli’nin hemen arka sırasında oturmaları, Giresun siyasetinde birlik ve beraberlik içerisinde önümüzdeki günlerde ve dönemlerde çok güzel hizmetlere imza atılacağı da şimdiden konuşulmaya başlandı.
 
Bazı yerel ve ulusal basında Sayın Canikli’nin bakanlığı konusunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu arasında anlaşmazlık olduğu iddiaları yer alsa da Giresun halkının uzun yıllar bekledikten sonra kısa sürelide olsa yaşadığı bakanlık sevincinin bu dönemde devam edeceği beklentisi oldukça yüksek bir ihtimal olarak gözükmektedir.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en güvendiği isimler arasında yer alan ve ülke siyasetindeki gücü tartışılmaz olan Canikli’nin bakan olmasa bile ülke siyasetinin kitlenmemesi için kendi isteği ile bu talepten vazgeçebileceği, bakan olmaması için aksi bir durumun söz konusu olamayacağı da dillendirilen konular arasında yer almaktadır.
 
Bakan olsun veya olmasın Ak Parti’nin en üst organı olan MKYK da yer alan Canikli’nin her zaman siyasetteki ağırlığını hissettireceği, Giresun için verilen sözlerin kesintisiz yerine getirileceği, yeni seçilen Milletvekilleri ile uyum içerisinde Giresun’un sorunlarının el birliği ve işbirliği içerisinde yerel dinamiklerinde harekete geçirilmesi ile çözüleceği inancı siyasi çevrelerde ve vatandaşlar arasında yüksek bir beklenti olarak kendini göstermektedir.
 
Bu beklentinin boşa çıkmayacağı da TBMM nin ilk günlerinden itibaren kendini göstermeye başladı. Canikli adeta bir abi gibi yeni milletvekilleri Cemal Öztürk ve Av. Sabri Öztürk’ün milletvekili rozetlerini kendi elleri ile takarken, meclis sıralarında da bu iki isim Canikli’nin hemen arkasında yer alarak kamuoyuna birlik ve beraberlik içerisinde oldukları mesajını verdi.
 
Hafta sonu açıklanmasına muhtemel gözle bakılan yeni kabinenin içerisinde Canikli isminin de olmasına kesin gözü ile bakılırken, kabinede yer almasa bile Giresun halkının gözünde bir bakan kadar siyasi gücü olduğuna inanılan Canikli’nin kaldığı yerden verdiği sözleri tutacağı inancı hakim.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.