SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edepsiz Kim Belli Oldu?

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2014 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2014 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Edepsiz Kim Belli Oldu?
MHP Doğankent İlçe Başkanı Tarı ile ilgili haberleri hazırlayan kişilerin yine aynı telden çaldığı gözlemlenirken bu defa haberleri ele alış biçimlerinde AKP yerine AK Parti ibaresini kullanmaları dikkatlerden kaçmadı.
 
Her zaman olduğu gibi olayları çarpıtarak haber yapan ve neticesinde kendi yaptığı çarpık haberlerin içerisinde boğulmaktan kurtulamayan malum kişi, yaptığı haberlerdeki cahilliğini sözde Tarı’nın kullandığı ifadeleri paylaşarak başka yerlerde “EDEPSİZ” aramaktadır.
 
Hâlbuki sitemizde konu ile ilgili yapılan iki haberden biri doğrudan MHP İlçe Başkanı Tarı ve onun kendi sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamalarla ilgili diğeri de malum haberlerin ele alınış biçimine olan tepkilerle ilgili idi.
 
Burada ilk haberin muhatabı doğrudan İsmail Tarı’dır.
 
Ancak “Tarı’yı Eleştiren Edepsiz Kim?”  başlıklı haberimizle ilgili yine aynı internet siteleri üzerinden Bize bir soru sorulmuş “Edepsiz Kim?” diye!

İftira! Atıldı diyen de olmuş ancak hala sitelerinde AK Parti’nin kısaltması AKP olarak durmaktadır. O zaman biz AK Parti’ye AKP diyenlere kimin edepsiz dediğini anlayamayanlar için bir kez daha paylaşalım.
 
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2009 Haziran ayında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin isminin kısaltmasının ’AK Parti’ olduğunu belirterek, "AKP" diyenlere şöyle hitap etmiştir. "Partimin kısaltılmış adı Ak Parti’dir. AKP değildir. AKP diyenler ne yazık ki, demokratik noktadaki etik kurallara uymadan, siyasi etiği hiçe sayarak, bunu edep dışı söylemektedirler. Bizim Yargıtay Başsavcılığı’ndaki kısa adımız Ak Parti’dir. Herkes bunu böyle yazmaya mecburdur. Benim yasal olarak kısaltılmış adım neyse sen onu söylemelisin. Söylemiyorsan eğer, o zaman iftira atıyorsun. Bizi olmadığımız şekilde gösteriyorsun. Bizi olmadığımız bir şekilde anmaya çalışıyorsun. Şüphesiz bizim onlara saygımız olmaz. Oradaki AK temizliği, adalet ve kalkınmayı ifade etmektedir.”
 
Görüldüğü gibi fazla uzatmadan kısa ve öz olarak “Partimin kısaltılmış adı Ak Parti’dir. AKP değildir. AKP diyenler ne yazık ki, demokratik noktadaki etik kurallara uymadan, siyasi etiği hiçe sayarak, bunu edep dışı söylemektedirler.” Cümlesinde ki “edep dışı” ibaresinden biz “EDEPSİZ” anlamı çıkardık. Burada İsmail Tarı’da bu kelimeleri kullanmış diyerek kendinizi aklayamazsınız. Sayın Cumhurbaşkanımız istisna sunmamış, cahil biri kullanırsa edepli, siyasetçi biri kullanırsa edepsizdir dememiş. Kim kullanırsa “EDEPSİZ” demiş. Bizde diyoruz ki “Edepsiz, bu haberi yaparken AKP ibaresi kullanan kişidir.” Bunu da haberinizin kaynağında göstermişsiniz.
 
Kimin iftira attığı hususuna gelince de yine aynı açıklamada Sayın Cumhurbaşkanımız “Herkes bunu böyle yazmaya mecburdur. Benim yasal olarak kısaltılmış adım neyse sen onu söylemelisin. Söylemiyorsan eğer, o zaman iftira atıyorsun.” Diyerek te asıl “iftira” atanın da kimler olduğunu gayet açık söylemiş.
Bu konu ile ilgili yapılan haberde AK Parti yerine AKP denilmesi o kadar da hafife alınacak bir durum değildir. En az, hatta belki de daha fazla ağır ibarelerdir. Söyleyenin cahil olması, bunu hafifletici bir sebep olduğunu göstermez. Zamanı gelince ilgili yerlere bizde bunu ekran görüntüleri ile sunacağız. Kim ne kadar AK Partili kim ne kadar AKP’li! Ne diyor aynı açıklamasında Sayın Cumhurbaşkanımız “Bizi olmadığımız şekilde gösteriyorsun. Bizi olmadığımız bir şekilde anmaya çalışıyorsun. Şüphesiz bizim onlara saygımız olmaz. Oradaki AK temizliği, adalet ve kalkınmayı ifade etmektedir.” Sen Tarı’ya tepki gösterirken bir AK Partili olarak mı gösterdin bu tepkiyi yoksa bir AKP’li olarak mı? Önce bunun açıklamasını yap.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.