SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çatak’ta Seçmen Kimi Destekler?

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2014 19:54
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2014 19:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Çatak’ta Seçmen Kimi Destekler?
Çatak Köyü’nün yerel sitelerinden Çatak Medya’da İl Genel Meclisi Adayı belirleme safhasında yaşananlarla ilgili çıkan haberlerde Çatak Köycü’nün sevilen ve sayılan işadamlarından biri olan mevcut İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Pusti’nin AK Parti’ye kırgın olduğu anlaşılıyor.
 
Pusi’nin 2009 yılında yapılan Genel Mahalli İdareler seçimlerinde partilerinden İl Genel Meclis Adayı olması için yoğun çaba harcayanların, bu dönem tekrar aday olması yönünde herhangi bir teklif götürmemesi, 'aday olmak istiyorsa gelip partiye müracaat etsin' tarzında Pusti’yi rencide edici tavırlar takınılması ve Pusti’nin parti teşkilatı ile kopmasına sebep olacak şekilde hakkında sağda solda olumsuz söylemlerde bulunulması, bu süreçte bazı dengelerin değişebileceğine işaret olarak yorumlanmaktadır.
 
İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Pusti, Çatak Medya adlı haber sitesine verdiği demeçte “Bu yapılan hizmetlerden hepsinde katkım olduğunu düşünüyorum ama gel gör ki köyümüzde hala Mehmet Pusti bu işin üstesinden gelemedi diye haberler bana geliyor. Özellikle köyümüz yolunun grup yolu olması sonrasında asfaltlanmasında hep sürecin takipçisi oldum. Benim reklama ihtiyacım kesinlikle yoktur ama var olan emeklerde inkar edilmemeli. Muhtar Turan Karahan kameralara yapmış olduğu konuşmasında Sığırlık Köyü Muhtarı Nadir Patan’a teşekkür ederken bu işin asıl mimarlarını unutmuştur. Benim Ne kadar harcama yaptığımın bir önemi yoktur. Benim nazarımda biz bu yola çıktığımızda meyve veren ağacın taşlanacağını bilerek çıkmış bulunmaktayız. Bana bu videonun bilgisini Encümen Arkadaşım Alaeddin Bayram telefonla arayarak söyledi…” ifadelerini kullanmıştı. (Haberin Linki : http://catakmedya.com/haber_48_encumenimizden-aciklama.html )
 
Pusti’yi bu şekilde sitemkar konuşturanların başta kendi köyünde onu pasif hale getirmek isteyen bazı çevrelerin olduğu ileri sürülürken, AK Parti’nin de kendisine soğuk davranması üzerine Pusti’de kendi ağırlığını ortaya koymak adına MHP’nin 1.Sıra İl Genel Meclis Üyesi olarak gösterdiği Hayati Bayram’a destek vereceği, hatta Bayram’ın Muhtar Adaylığından çekilip İl Genel Meclis Üyesi Adaylığına çıkmasında doğrudan etkisi olduğu iddia ediliyor.
 
Çatak Medya’da yer alan “İlçe Başkanından Çalım Yedik” başlıklı haberde ise Doğankent Ak Parti İlçe Başkanının seçim üzeri kafasına göre tutumunun köylerinde tepkiyle karşılandığı belirtilerek “Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle köyümüzden olan seçilmiş Encümen’le (Mehmet Pusti kastedilmekte)  kavgalı olması İlçe başkanı İbrahim Aydın’ı farklı adaylar aramaya yöneltti. Konuyla alakalı eski Vekil Sayın Hacı Hasan Sönmez'i aradığımızda seçilmiş olan Encümenlerin verimli olamadığını belirtti. Şimdi buradan soruyoruz verimlilik konusunda kıstasınız nedir diye? Önceki dönem seçilen Encümenlerden olan Köyümüz iş adamı Sayın Mehmet Pusti şimdiler tartışılır oldu. Dünü çok çabuk unutuyorsunuz Mehmet Pusti'nin size ve partinize vermiş veya getirmiş olduğu rüzgârla Doğankent'te Belediye Başkanı, tarihte ilk olan iki sıfır Encümen çıkarmanızda hiç mi katkısı olmadı. Sayın İlçe Başkanı ve vekil seçilmiş olduğu dönemde Girmiş olduğu partisi kendi köyünde ikinci parti olmuştur. Ama Köyümüz Çatak'ta %96 oy aldığınızı çok çabuk unutuyorsunuz bunlar sadece kısa bir hatırlatma....” ifadeleri kullanılmıştı.

(Haberin Linki : http://catakmedya.com/haber_45_ilce-baskanindan-calim-yedik.html)
 
Bu haberde yer alan iddialara göre Pusti’nin AK Parti ilçe Başkanı ile kavgalı olduğu, bu yüzdende ilçe başkanının başka aday arayışına girdiği, yine AK Parti’nin Doğankent’te en etkili ismi olan Mv. Sönmez’in de seçilen encümenlerin verimli olmadığı yönünde görüş belirttiği ifade edilirken, Çatak Köyü’nde AK Parti’nin 2009 seçimlerinde aldığı %96 oyda Pusti’nin etkili olduğu iddia ediliyor. Hatta daha da ileri gidilerek ilçede AK Parti’nin 2 meclis üyesi çıkartmasında ve Belediye Başkanlığı’nın alınmasında da Pusti’nin önemli etkisi olduğu ileri sürülüyor.
 
Bir tarafta AK Parti İlçe Teşkilatının Adayı Fatma Dil, diğer tarafta MHP’nin adayı Hayati Bayram. Söylentilere göre İşadamı Mehmet Pusti ve Osman Karahan başta olmak üzere ismi telaffuz edilmeyen ancak köyde saygınlığı bulunan bazı işadamlarının da Hayati Bayram’ı destekleyeceği öne sürülürken, diğer adayların çok fazla şansı olmadığı dillendiriliyor.
 
Şimdi ilçede olduğu kadar Çatak Köyünde de asıl merak edilen konu iki dönem üst üste önemli iki işadamının il genel meclis üyesi olarak seçilmesinde etkili olan Çatak Köyü’nün oy dağılımının nasıl olacağıdır.
 
Merak edilen, köylü Ak Parti’den yana mı tavır alacak yoksa yıllardır ekmeğini yediği, Çatak Köyü’nün nüfus kaybının önlenmesinde etkili rol oynadığı bilinen işadamlarının desteklediği adaylardan yana mı tavır alacak?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.