SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Canikli’ye Açık Mektup…

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2014 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2014 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Canikli’ye Açık Mektup…
Sitemizde “Editörün Köşesi” bölümünde kaleme alınan makalede, seçim süreci ile ilgili yaşananlara ve Doğankentlilerin iktidardan beklentilerine yönelik önemli tespit ve istekler var.
Editörümüzün yazısı şöyle;
 
Sayın Ak Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekilimiz Nurettin Canikli Bey,
 
Doğankent ilçesinde 30 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde 28 Mart Cuma günü saat 10.00'da Ak Parti Doğankent ilçe teşkilatı önünde yapılan mitingde yapmış olduğunuz konuşmanızda ‘kendi partinizin adayına destek olunması kaydıyla’ vaat etmiş olduğunuz hizmetlerin biran önce ilçemize kazandırılmasını sizlerden bekliyoruz.
 
BİZDE SAYIN SÖNMEZ’E TEŞEKKÜR EDİYORUZ
 
Bu mitingde; 23. Dönem Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez, Doğankent’in Ak Partiye Türkiye ortalamasının üzerinde oy verdiğini belirterek bunların hizmet olarak geriye döndüğünü söylemişti. Maalesef Doğankent halkı bu dönen hizmetlerin! neler olduğunu hala anlayabilmiş değildir. Biz, haber sitemizde Doğankent ilçe olduktan sonraki dönemde diğer iktidarların ve Ak Parti iktidarının ilçemize yaptığı yatırımları daha önce karşılaştırmalı olarak birkaç kez yapmıştık. Özelikle iki tane büyük Hidroelektrik santralinin yapıldığı Doğankent ilçesi maalesef son 10 yılda hak ettiği hizmetin %10’unu bile alamamıştır. 

  
 
Sayın Sönmez “duran trene binilmez; yürüyen trene binilir. O tren iktidardır. Yol kat eden iktidardır. Su dolu çeşmenin adı iktidardır. Ak yüreklerdir. Bu ana kadar verdiğiniz ve bundan sonra vereceğiniz destekler içi çok teşekkür ediyoruz. Emin olun kazanan Doğankent olacak” demişti ama kendi Milletvekilliği dönemi de dahil olmak üzere Doğankent ilçesi gözle görünür bir kazanım elde edememiştir.
 
VAATLERE OY VERME DÖNEMİ BİTMİŞTİR. ARTIK OYLAR HİZMETE…
 
Düşünün 25 yıl önce ilçe olan Doğankent’in bir Hükümet Binası bile bulunmamaktadır. Mesai saatleri dışında hastalanan vatandaşlara acil müdahale edecek bir doktoru olmayan ilçeyi bu devirde hayal etmek bile istemez kimse. Bugüne kadar vaat edilen hizmetlerin hiçbirisi Doğankent’e yapılmamıştır. Kendisi de Doğankentli olan Sayın Vekilimiz her ortamda Doğankent’e bir Meslek Yüksek Okulu (MYO) kazandırdığını söylemekte ancak bu okul binasını yapan bir HES firmasıdır. Bu HES firmasını Dereli ilçemize MYO binası yapan HES firması ile kıyasladığımızda şimdi Doğankent’te 5 tane böyle MYO binası yapılması gerekirdi. Doğankentli artık kendine gelmiştir. Vaatlere oy vermemektedir. Oyu hizmete endekslemiş durumdadır. Bu zamana kadar siyasetçiler vaat etti, vatandaş oyunu verdi ancak bu vaatler hizmet olarak geri dönmedi. Bundan sonra Doğankent halkı vaatlere değil hizmetlere oy verecektir.
 
Mitingde güzel bir söz söylediniz. “Üç Dönemdir Millet Bizi Niye İktidara Taşıyor?” yaptığınız hizmetler nedeniyle AK Partiyi iktidara, sizleri de Yüce Meclis’e taşıyor. Artık Doğankent halkı bunların karşılığını görmek istiyor.
 
AK PARTİ SEÇMENİ DOĞRU OLANI YAPMIŞTIR
 
Sayın Vekilim, Doğankent’teki konuşmanızda “ Bizim eksiklerimiz yanlışlarımız yok mu? Elbette vardır. Ak Parti hareketinin hizmet noktasında en büyük hizmetleri yaptığı, ülkemize çağ atlattığı kesinleşti. Diğer siyasi partiler ve iktidarlar geçmişte rüştünü ispat edemediler. Sınıfta kaldılar. Milletimiz bu muhakemeyi çok iyi yapıyor. Ak Partinin gösterdiği adayların hizmeti yakalamaları gerekiyor. Ak partideki aday çıtanın altında kalırsa hareket bunları sistem dışına atıyor.” Demiştiniz. Aynen doğrudur. Doğankent’te AK Parti seçmeni bunu yapmıştır. Hizmet etme noktasında çıtanın altında kalan adayları sistemin dışında bırakıyor. Çıtanın dışında kalanların desteklediği adayları da sistemin dışına atıyor.
 
DOĞANKENT, GİRESUN İLİNDE HİZMET FAKİRİ
 
Üç Genel Seçim, 2 Yerel ve 2 Referandumda hep sizlerin yanında yer alan Doğankent, Giresun’un ilçeleri içerisinde büyük imkanlarına rağmen hizmet fakiri olarak kalmıştır. Bunun başlıca sebebi yerel yöneticiler olmuştur. Halk bunun bedelini bir daha hiçbirini seçmeyerek bu seçimlerde bu siyasetçilere ödetmiştir. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler var. Bu seçimlerde halkın gönlünü kazanmak için elinizde bir fırsat bulunmaktadır. Doğankent Belediye Başkanlığı ve 1 İl Genel Meclisi Üyeliğini Doğankentliler bir uyarı olarak muhalefete teslim etmiştir. Bu uyarı İktidara veya size karşı değil, yerel siyasette kendilerine verilen fırsatı değerlendiremeyen seçilmişlere idi. Bu uyarı Doğankent’te Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı sürecinde sizleri yanıltanlara karşı verilmiştir. Bunun telafisi de sizin elinizdedir. Önce Doğankent ilçesinde çürüyen siyasi yapılanmaya bir neşter atmanız gerekmektedir. Doğankent halkının partili partisiz en büyük beklentisi budur.
 
TESPİT DOĞRU ADRES YANLIŞ
 
Yine konuşmanızda “Doğankent’e gelen belediyecilik hizmetleri de dahil olmak üzere bütün kaynakların altında hükümetimizin imzası var. Doğankent belediyesi normal kaynak ile hizmet edebilir mi?  Doğankent’te belediyecilik alanında hizmetlerin devamı ve fazlası için hükümetin, iktidarın desteği gerekiyor. Kaynakların Doğankent için kullanılması gerekiyor. Başka iş için, şahsi iş için kullanılmaması gerekiyor. Biz bundan emin olmazsak, hükümetimiz bundan emin olmazsa hükümetimiz, başbakanımız Doğankent’e kaynak gönderir mi? Belediye başkanımızın emin biri olması gerekiyor. Yarın bunun hesabını hep birlikte vereceğiz. Bunun vebali var. İnsanları yanıltacaksın. Arkasından konuşacaksın. Ondan sonra da ben seçilirsem Ak Partiye geçeceğim diyeceksin. Yok, öyle bir yağma. Bunlar Ak Partinin kapısından bile geçemezler. Güvendiğimiz isim belli.” demiştiniz.  Bu sözleriniz de tamamen doğrudur. Doğankent halkı Doğankent Belediyesinin başına güvenilir, yarın bunun hesabını verebileceğiniz, vebalini yüklenebileceğiniz bir insanı seçmek için partili, partisiz bir araya gelmiştir. Bunu da başarmıştır. Evet Sayın Vekilim, insanları yanıltan, arkasından konuşan AK Parti’nin kapısından geçirilmemesi gereken birileri var Doğankent’te ama bu Doğankent halkının seçtiği Belediye Başkanı değildir. Tespit doğru adres yanlıştır.  


 
Sayın Canikli, bu aşamadan sonra görev size düşmektedir. Doğankent halkının 3 dönemdir alamadığı hizmetin telafisi de siz siyasilerin elindedir. Doğankent halkının haklı tepkisini ve tercihini onları cezalandırmak için kullanırsanız, gün gelir Doğankent halkı bunun hesabını da sorması gerekenler sorar.
 
HALKIN SİZDEN BEKLENTİSİ NELERDİR?
 
Şimdi halkın sizden ön şartsız olarak beklentisi, vaat ettiğiniz hizmetlerin hayata geçirilmesidir. Konuşmanızda; "Doğankent’te kurulan Meslek Yüksek Okulu kısa sürede faaliyete geçecek. İnşallah yüksekokulla birlikte Doğankent’e öğrenci yurdu kazandıracağız. Bu daha çok öğrencinin Doğankent’e gelmesini sağlayacak. 24 saat hizmet veren hastanenin onayı alındı. Son aşamadayız. Köy ve mahallelerimizin su ve kanalizasyon sorunları olduğunu biliyoruz. Bu hizmet hibe olarak hükümetimiz tarafından karşılanacak. Çim saha ile ilgili çalışmalar son aşamada. Bunu da en kısa sürede sonuçlandıracağız. Arsa temin edilirse kapalı spor salonunu da taahhüt ediyorum yeni dönem için. Tirebolu-Torul hızlı tren hattı Doğankent’ten geçecek. Başbakanımız İstanbul’daki Giresunlular gecesinde tekrar taahhüt etti. Bu mega bir projedir. Doğankent’e hayırlı olsun.” demiştiniz.
 
Bu vaatlerinizin hepsi yerel yöneticilerin değil Milletvekili olarak meclise gönderdiğimiz sizlerin üzerinize düşen görevlerinizdir. Doğankent halkı 3 dönemdir sizlere verdiği oyların karşılığı olarak öncelikle kısa vadede;
 
1-      24 Saat hizmet verecek bir hastane (onayının alındığını, son aşamada olduğunu belirtmiştiniz)
 
2-      Doğankent İlçe Stadının çimlendirilmesi (son aşamada olduğunu, en kısa sürede sonuçlandıracağınızı belirtmiştiniz.)
 
3-      Köy ve Mahallelerimizin Su ve Kanalizasyon Sorununun hibe olarak hükümet tarafından karşılanacak ödeneklerle yapılması bekliyoruz.
 
Vaatleriniz arasında yer alan ve bazı şartların yerine getirilmesi halinde ve yatırım büyüklüğü nedeni ile uzun vadede yapılmasını beklediğimiz hizmetler şöyle;
 
1-      Kapalı Spor Salonu (Arsa temin edilirse)
 
2-      Tirebolu-Torul Hızlı Tren Hattı (Uzun vadede Trabzon’la paralel veya daha önce)
 
Evet Sayın Vekilim biz Doğankentliler olarak bunları istiyoruz. Bunların çok büyük emek ve külfet getiren yatırımlar olmadığını da biliyoruz. Bunları ilçeye verilen zararların karşılığı olarak HES firmalarına bile yaptırma imkanınız ve gücünüz bulunmaktadır.
 
BU HİZMETLER NEYİN KARŞILIĞI OLARAK YAPILACAK?
 
Bu hizmetler neyin karşılığı olarak yapılacak? Ak Partiye her dönem artarak verilen oyların karşılığı olarak yapılacaktır.



Bu oranlar Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde de aynı paralelde olmuştur. Oyların bedeli hizmet olarak dönmediği için, müsebbiplerine Doğankent halkı gereken cevabı vermiştir.  
 
Doğankent halkının gönlünü ve oylarını tekrar almak vaatlerden değil, hizmetten geçmektedir Sayın Vekilim. Siz üzerinize düşenleri yaparsanız Doğankent halkıda kendi üzerine düşeni yapacaktır. Siz, üzerinizde önceki dönemlerden kalma borç olan bu hizmetleri yapmazsanız (Ak Parti’nin adayı kazandığı takdirde yapacağınızı vaat ettiğinize göre gücünüz yetiyor.) Doğankent halkı emin olun kendi üzerine düşeni ilk seçimlerde fazlasıyla yapacaktır. Bir oyun bir il belediyesi kazandırıp kaybettirdiğini aklımıza getirecek olursak, Doğankentlinin 5 Bin oyunu küçümsememek gerekir diye düşünüyoruz.
 
BELEDİYEDEN BEKLENTİLERİMİZ NELERDİR?
 
Bu seçimleri doğrudan ilgilendiren konuşmanızda ise “30 Mart’tan sonra seçileceğine emin olduğumuz Nurettin Günay’ın taahhüt ettiği ve edeceği bütün projelerin arkasındayız. Bunun takipçisi olacağız. Zaman hızlı geçiyor. Gün gelecek biz bunların hesabını sizlere vereceğiz. Siz Doğankentlilerden hizmet için görev için yetki istiyoruz. Köyler için de İl Genel Meclis üyelerimize destek istiyorum. Bundan önceki dönemlerde hükümetler milli iradeyi kullanamadılar. Milletin emanetini bırakıp gittiler. Biz bütün zorluklara, muhtıralara rağmen ayakta kaldık. Milletin iradesi ve namusunu sonuna kadar koruduk. Bu Ak Kadrolara nasip oldu. 30 Mart seçimlerinin ülkemize, Giresun’umuza, Doğankent’imize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” demiştiniz.
 
Bu konuda Doğankent halkı tercihinden dolayı sizlere ve Sayın Başbakanımıza karşı mahcup değildir. Bu seçim sürecinde 15 gün içerisinde iki kez geldiğiniz Doğankent’te vatandaşlar size; Doğankent’teki seçimlerin AK Parti’nin veya Sayın Başbakanımızın seçimi olmadığını, Doğankent’in kaderini belirleyecek insanların yanlış seçildiğini hissettirmiş olması lazım. Bunun gereğini yapmakta yine sizlere düşmektedir.
 
Bu nedenle genel temayüller gereği iktidar partisinden olmayan bir belediyenin başarısı için ter dökmeyeceğinizi sanıyoruz. Ancak, bu sürece gelmeden önce yaşananları (yanıltılmış olabilirsiniz) bildiğinizi düşünerekten, bunun telafisinin de yine sizin elinizde olduğunu düşünmekteyiz. Sizin de ifade ettiğiniz gibi milli iradeye saygı duymak gerekir. Doğankent Belediyesi’ne vereceğiniz her türlü destek halkın ve hakkın nezdinde size kaybettirmeyecek, aksine kazandıracaktır. Taktir Allah’ın, Tercih Milletin, Hizmet etmekte sizin…     
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.