SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Tekin Kime Mesaj Veriyor?

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2016 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2016 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Başkan Tekin Kime Mesaj Veriyor?
MHP’nin adayı olarak 2009 Yerel Seçimlerinde Doğankent Belediye Başkanlığını az bir farkla kaybeden ve 2014 Yerel Seçimlerinde önce Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Belediye Başkan Aday Adaylığına başvuran ancak burada bazı olumsuz gelişmeler sonucu son dakika hamlesi ile adaylığı kabul edilmeyen Tekin’in tekrar MHP den adaylığını koyması ve %50 gibi açık bir farkla Ak Partili birçok seçmenin de oylarını alarak Giresun’dan tek MHP li İlçe Belediye Başkanı seçilmesi hafızalarda sıcaklığını korurken, Tekin’in son zamanlarda MHP deki çalkantılı liderlik kavgasında tavrını kimden yana koyduğu tartışılmaya başlandı.

MHP Genel Başkanı Dr.Devlet Bahçeli’nin 2009 ve 2014 Yerel Seçimleri öncesi Giresun’un bir çok ilçesine, neredeyse hiçbir ilçesine ziyarette bulunmazken sadece Doğankent ilçesine gelerek Başkan Tekin’e destek vermesine rağmen, Tekin’in Bahçeli’nin aleyhine faaliyet gösteren gruplarla sık sık bir araya gelmesi ahde vefa anlamında vefasızlık olarak yorumlandı.

Doğankent ilçesinde uzun yıllardır MHP İlçe Başkanlığı yaptıktan sonra 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinin hemen ardından MHP İlçe Başkanlığından istifa eden ve daha önce Genel Seçim Yarışlarında da Koray Aydın yanlısı tutumu ile bilinen İsmail Tarı’nın son günlerde sık sık Başkan Tekin ile bir arada görünmesi, Tekin’in de kendi sosyal paylaşım sitelerinde Bahçeli’nin rakiplerinin paylaşımlarını yapması değişik yorumlara neden oldu.
Son olarak MHP Giresun İl Teşkilatının Bahçeli’ye karşı yayınladığı deklarasyonun yankıları Giresun da hala sürerken, Başkan Tekin’in parti yönetimi ile hiçbir alakası kalmayan eski İlçe Başkanı Tarı ve yine Bahçeli ye karşı deklarasyon yayınlayan MHP Giresun Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Bayram ile sık sık birlikte görülmesi, MHP li Belediye Başkanı Tekin’in de MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’ye bayrak açan gruplar arasında yer aldığı iddialarını gündeme getirdi.

Genel Başkanı suçlayarak görevinden istifa eden eski İlçe Başkanı İsmail Tarı’nın ise sürekli Başkan Tekin’in yakınlarında gözükmeye çalışması, yeni bir oluşum gerçekleşmesi halinde yeniden İlçe Başkanlığına heveslendiğini ancak göreve geldikten sonra Genel Seçimlerde alınan sonuçlara ve özellikle kendi akraba çevresi ve köyünden aldığı oylara bakıldığında Tarı’nın başarısız bir başkanlık dönemi geçirdiği yorumlarına neden olmaktadır.

Partililer tarafından yapılan yorumlarda, son günlerde yerel medyada çıkan haberlerde ve Doğankent Belediyesi ve Belediye Başkanının kendi sosyal paylaşım sitelerinde paylaştığı fotoğraf karelerinde hep aynı kişilerin yer aldığı görülmektedir. Özellikle Belediye Başkanına gerçekleştirilen ziyaretlerde sürekli belli bir grubun fotoğraf karelerinde yer alması, bu kişilerin kaybettikleri popülariteyi, Belediye Başkanına yakın durarak tekrar kazanma çabasında oldukları yönünde.

Tüm bu olanları ve gelişmeleri yakından takip eden MHP cenahı Genel Seçimler öncesinde Ak Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli tarafından partilerine geçmesi için davette bulunulduğu halde MHP Milletvekili Adayı Dr. Orhan Erzurum’a vefasızlık olacağı gerekçesiyle bu teklifi reddeden Tekin’in kendisine iki dönem de de Doğankent’e gelerek destek veren Genel Başkan Bahçeli’ye karşı bir vefa borcunun olup olmadığının sorulması gerektiğini söylüyorlar.

Gelişmeleri yakından takip eden Doğankent ilçesindeki Genel Merkeze bağlılığını sürdüren MHP liler, bu kritik dönemeçten Bahçeli’nin lehine bir sonuç çıkması halinde şu anda Bahçeli’nin gitmesini fırsat kollayan grupların teşkilatta nasıl bir yer edineceklerini merak beklediklerini söylediler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.