SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Erdoğan Çin'de...

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2012 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2012 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Başbakan Erdoğan Çin'de...

THY'den kiralanan özel uçakla gelen Erdoğan'ı Urumçi Havalimanı'nda Çin Demir Yolları Bakan Yardımcısı ile Uygur bölgesi Valisi Nur Bekri karşıladı. Yöresel kıyafetli gençler Başbakan Erdoğan'a çiçek verdi.

Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in yanı sıra çok sayıda iş adamı ve gazeteci de Çin'e geldi.

Twitter'da açıklamalarda bulunan Ömer Çelik, "Urumçi'ye yerel saatle sabah 06.40'da indik. Çin seyahatimiz fiilen başladı. Tarihimizin abideleriyle, duygu dünyasıyla, izleriyle buluşuyoruz. Anadolu'daki varlığımızın köklerinin en derin coğrafyalarına ulaşıyoruz. Anadolu'daki varlığımız, yüzlerce nehrin birleştiği, yüzlerce nehirle beslenen deniz gibi. Her nehirde köklere doğru ilerlemek müthiş" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.