SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydar: Öcalan'ın arkasındayız

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2013 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2013 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com


Aydar: Öcalan'ın arkasındayız

İmralı Adası’nda BDP ile Öcalan arasında yapılan görüşmelere karşı oldukları iddia edilen PKK’nın Avrupa sorumlusu kapatılan DEP’in Milletvekili Zübeyir Aydar, konu ile görüşlerini Twitter’den paylaştı.

Aydar, birkaç günden bu yana Türkiye’deki bazı televizyonlarda adının kullanılarak örgütün Avrupa kanadının İmralı’da başlatılan diyalog ve çözüm arayışlarına karşı olduğu yönünde haberler yapıldığını belirterek, şöyle dedi: "Bu konuda; Öncelikle yıllardır ’Muhatap başkan Apo’dur’ diyoruz. Bu açıdan başkanımızla başlatılan diyalog, bizim talebimizdir. Buna karşı olmamız düşünülemez. Bu örgütte şu veya bu isimle farklı kanatlar yoktur. Örgüt bir bütündür ve önderliğinin arkasındadır. Örgütü tanıyanlar bunu çok iyi bilirler. Bunun dışındaki her değerlendirme psikolojik savaş merkezinin manipülasyonlarıdır."

PKK’nın Avrupa Sorumlusu Zübeyir Aydar, Öcalan ile görüşme, diyalog ve müzakerelerin yapılmasının yerinde ve isabetli bir karar olduğunu yineleyerek, "Bizim itirazımız İmralı cezaevine ve dört duvaradır. Bu diyalogun uygun biçimde yürümesi ve sonuç alıcı olması için başkan Apo’nun önünün açılması gerekir, dediğimiz budur" diye konuştu.



Kaynak: http://siyaset.milliyet.com.tr/aydar-ocalan-in-arkasindayiz/siyaset/siyasetdetay/06.01.2013/1651903/default.htm
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.