SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Teşekküre Doğankent’ten Başladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2015 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2015 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
AK Parti Teşekküre Doğankent’ten Başladı.
  
Ülkemiz genelinde 1 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonucunda Giresun’dan %61 gibi yüksek düzeyde bir oy oranı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ne 3 tane milletvekili gönderen Ak Parti Giresun teşkilatı, seçimlerin hemen akabinde ilk teşekkür ziyaretini Doğankent ilçesine gerçekleştirdi.
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) nin kalesi olarak bilinen Doğankent ilçesinde %71,5 gibi yüksek düzeyde bir oy oranı ile başarılı bir performans sergileyen AK Parti Doğankent İlçe Teşkilatını ziyaret eden, kesin olmayan sonuçlara göre 26.Dönem AK Parti Giresun Milletvekilleri olarak TBMM’de ilimizi temsil edecek olan eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli, Cemal Öztürk ve Av. Sabri Öztürk, teşkilatlara ve seçmenlere teşekkür ziyaretleri için ilk durak olarak Doğankent ilçesini seçti.
 
MHP nin 7 Haziran’da yapılan 25.Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde 827 seçmenin tercihi ile %20,5 oy oranı aldığı Doğankent ilçesinde AK Parti’ye 2 bin 504 seçmenin tercihi ile %62,1 oranında oy çıkmıştı. 1 Kasım da yapılan 26.Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde ise Ak Parti 2 bin 972 seçmenin tercihi ile %71,5 oy oranı ile oylarını %9,4 artırırken, 628 seçmenin tercihi ile %15,1 oy oranına gerileyen MHP nin ise oy oyları %5,4 oranında düştü.
 
Alınan bu sonuçlardan sonra; Giresun’da sadece Doğankent ilçesinden bir ilçe belediye başkanlığı ve bir il genel meclis üyeliği bulunan MHP nin kalesi olarak adlandırılan Doğankent ilçesinin Ak Parti Giresun Teşkilatı ve Milletvekilleri nezdinde önemli bir yeri olduğu görüldü.
 
Doğankent İlçesinde; 30 Mart 2014 Pazar günü yapılan Yerel Seçimlerde Ak Parti’nin Doğankent te başarısız sonuç almasından sonra Belediye Başkanlığını ve 2 İl Genel Meclis Üyeliğinden birini MHP ye kaptırması, yine MHP İl Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Bayram’ın da Doğankentli olması nedeniyle oldukça önemli ve kritik bir konumda bulunan Doğankent ilçesinde Ak Parti’nin rekor denecek düzeyde oy almasında en önemli faktörlerin başında, Yerel seçimlerdeki başarısız sonucun ardından önce atama ardından da seçimle Ak Parti Doğankent İlçe Başkanı olan Rüşan Özden’in gece gündüz köy mahalle dolaşarak çalışmasının etkisinin büyük olduğu belirtildi.
 
Alınan bu sonuçların, Doğankent ilçesinin önümüzdeki günlerde daha iyi hizmetler almasında etkin bir rol oynayacağı ileri sürülmektedir.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.