SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Bu 800 Yıllık Tarih Sizindir!"

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2014 08:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2014 08:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
"Bu 800 Yıllık Tarih Sizindir!"
Güvenç Abdal ile ilgili 10 yıldır araştırma yapan ve külliyatın kitaplaştırılması için 4 yıldır fiili olarak çalışan Coşkun Kökel Hocanın duygu yüklü final konuşması galaya damgasını vurdu. “Bu köklü geçmiş, bu soylu tarih sizindir. Bu fakir de bu soylu geçmişe bir katkı sunabildiyse ne mutlu” derken oldukça duyguluydu. “Yaklaşık 800 yıldır buraları yurt tutan ve Harşıt vadisinden tüm yurda hatta dünyanın bir çok yerine dağılan Kürtünlüler olarak, sizler Karadeniz’in Tapususunuz.” derken gözyaşlarına hakim olamadı. Coşkun Kökel Hocanın duygu yüklü konuşması ayakta alkışlandı.
 
Güvenç Abdal derneği başkanı Adem Dağıdır ve dernek yönetiminin özverili çalışmalarıyla düzenlenen galaya, İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu, Almanya Konstanz Üniversitesi ve Avrupa’nın çeşitli üniversitelerinden akademisyenler, Tarihçi-Yazar Ayhan Yüksel, Balkanlardan Bektaşi babaları, Türkiye üniversitelerinden akademisyenler ve yurdun her yerinden Güvenç Abdal ocaklıları (Kürtünlüler) katıldılar.
 
Galada bir konuşma yapan vali Hüseyin Avni Mutlu, tasavvuftan dostluk kardeşlik vurgusu yaparak, uzun bir çalışma süreci sonunda ortaya mükemmel bir eser çıktığını ve bu külliyatın herkesin kütüphanesinde olması gerektiğini söyledi. Çok sayıda konuşmacı kısa konuşmalarında, Külliyatın hazırlanmasında emeği geçen, başta Adem Dağıdır olmak üzere dernek yönetiminin maddi ve manevi öncülüğünden ve Coşkun Hoca ile çalışma arkadaşlarının özverili çalışmalarından övgüyle söz ettiler.
 
Halen Kürtün Taşlıca’daki ocağı temsilen bir konuşma yapan Hüseyin Güvendi ise, adeta yüzyıllardan beri kısılmış bir sesin açılması gibi gür bir ses tonu ile, bu Külliyatın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, kapılarını bu zamana kadar herkese açık tuttuğunu, bu konuda çalışma yapmak isteyen herkese elinden gelen kolaylığı sağladığını belirterek, “Bu maya tutmuştur, artık bunun geri dönüşü yoktur.” dedi.

 
 
 
 
 
 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.