SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnci Pastanesi kapanıyor!

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2012 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2012 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
İnci Pastanesi kapanıyor!
Binanın restorasyon projesine takılan İnci Pastanesi’nin tahliyesi Yargıtay tarafından da onaylandı.
 
İnci Pastanesi’nin de hizmet verdiği tarihi Cercle d’orient (Serkildoryan) Binası’nda bulunan işyerlerinin tahliyesine başlanması, yerel mahkeme kararının Yargıtay’da kesinleşmesi sonrası oldu.
 
Serkildoryan kompleksinde restorasyon projesine girişen Emek İnşaat ve İşletme A.Ş.’nin 2010’da açtığı tahliye davasında, İstanbul 8. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından verilen tahliye kararını değerlendiren Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, "Tahliye kararının yerinde olduğuna" karar verdi.
 
Yargıtay’ın gerekçeli kararında konuyla ilgili 27 Nisan 2011’de çıkan üçlü bilirkişi raporunda üçe iki tahliye yönünde karar çıktığı belirtilerek "tahliyeye gerek olmadan da tadilat yapılabileceği" yönündeki "karşı görüş"e  "itibar edilmediği", bu nedenle de tahliye talebinin "yerinde olduğu" ifade ediliyor.
 
68 YIL ÖNCE AÇILDI
 
İnci Pastanesi, 1944 yılında Luka Zigoris tarafından bugünkü yerinde, yani Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde 124 numaralı tarihi binada kapılarını açtı. Profiterolü ile ünlü pastanenin bugünkü işletmecisi Musa Ateş, pastaneye ilk adımını 12 yaşında attı.
 
İnci Pastanesi ile ilgili sonun başlangıcı ise 6 Haziran 2010’da kira sözleşmesinin tek taraflı feshedilmesi sonrası yaşandı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞIYOR
 
İnci Pastanesi’nin kapatılması sosyal medyada da büyük tepkiye neden oldu. #incipastanesinedokunma başlığı altına tepkilerini dile getiren kullancıların bazı yorumları şöyle:
 
@Vamos_Bien: Taksim’de ruhu olan ne kadar mekan varsa tek tek yok ediliyor. Sinemalardan sonra sıra İnci Pastanesi’ne geldi.
 
@belos67: nice anlar, mutluluklar, baslangiclar yasandi, bir tarih yokolucak bence...
 
@YigitCanSinaral: PROFİTEROL ?!?!?!? Yapmayin birakin bu guzelligi bize..
 
İnci Pastanesi kapatılıyor!! İnciden profiterol yemediyseniz artık çok geç! –
 
@AnlSleyman Hayır!: Okuduğum yalan haber olsun İnci Pastanesi kapatılmamış olsun! Biri bana yalan desin. Ne bos islerle uğraşıyosunuz kimin eline ne geçiyor-
 
@Akbasbetul: İstanbula geldigimde ilk gittigim yerlerden biriydi inci pastanesi cok uzucu yazik gercekten cok yazik:( -
 
@RenanOzcelik: Beyoğlu’nu tanımadan dönüştürmeye kalkıyorsunuz, Emek Sineması, İnci Pastanesi, Muammer Karaca, Dostlar Tiyatrosu.. ruhudur İstiklal’in 
 
@ozgecnr1: Şu an fazla mı tepki veriyorum bilmiyorum ama çok üzgünüm gerçekten çünkü inci pastanesi bizim için anlamlıydı
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.