SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Verilen Sözler Tutulmaya Başlandı!

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2015 21:49
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2015 21:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Verilen Sözler Tutulmaya Başlandı!
Önceki dönemlerin aksine bu dönem Doğankent’te siyasetin ve bürokrasinin her kademesinde söz sahibi olan genç, dinamik ve çalışkan siyasetçiler ile kamu görevlilerinin gösterdiği çabalar meyvelerini vermeye başladı.
 
Bu genç siyasetçilerden Ak Parti İlçe Başkanı Rüşan Özden ve İl Encümeni Doğankent İGM Üyesi Fatma Dil, Doğankent’in sorunlarının çözümü ve ilçenin ihtiyaç duyduğu hizmetlerin karşılanması için gösterdikleri olağanüstü çabalar sonucu vaat ettikleri hizmetler birer birer ilçeye gelmeye başladı.
 
Doğankent Kaymakamı Uğur Köroğlu ile bu ikilinin uyumlu ve azimli çabaları, sonucu ilçenin önemli ihtiyaçlarından biri olan Greyder sorunu, kiralama yöntemi ile çözüme kavuşmuş oldu. Yine Kiralama yöntemi ile Doğankent Toplum Sağlığı Merkezine evde bakım hizmetlerinde kullanılmak üzere şoförü ile birlikte sıfır bir araç tahsis edildi.
 
Giresun İl Özel İdaresinin, kurum bünyesine katılan iş makinalarının sık sık arızalanması sorununu ortadan kaldırmak için hayata geçirmeyi planladığı kiralama yoluyla iş makinası ihtiyacının karşılanması yöntemi ilk kez Doğanken ilçesinde hayata geçirildi.
 
Bu kapsamda yakıt hariç, operatör ücreti dahil bütün masrafları İl Özel İdaresince karşılanacak olan sıfır bir Greyder, 12 Ocak Pazartesi günü Doğankent Kaymakamlığına teslim edildi.

 
Ak Parti İlçe Başkanı Özden “Verdiğimiz sözlerin her platformda ve kurum kuruluş nezdinde takipçisi olduk, olmaya da devam ediyoruz. Daha önce Sayın Bakanımız Nurettin Canikli ile yaptığımız bir çok görüşmede sözünü aldığımız hizmet ve yatırımların ilçeye kazandırılmasına başladık ve bu devam edecektir. Bize verilen sözlere istinaden 2014 yılı sonuna kadar ilçeye kazandıracağımızı vaat ettiğimiz sıfır Greyder bugün itibariyle Doğankent Kaymakamlığına teslim edilmiştir. Bir-kaç günlük gecikmenin sebebi ise Greydere tecrübeli bir operatör bulmaktı. Biz bunun Doğankentli biri olmasını istedik. Tabi bu alanda yetişmiş eleman bulmak biraz zor oldu. İstanbul Büyük Şehir Belediyesinden emekli olmuş tecrübeli bir operatörü Çatak Köyümüzden bulduk. İsmail Topar isimli bu hemşerimiz hem greyderimize operatörlük yapacak, hem de  duruma göre bu alanda eleman yetiştirilmesine katkı sağlayacak. Greyderin bütün giderleri İl Özel İdaresi tarafından karşılanacak. Biz bu yıl bütçeye bu giderler konulmadığı için yakıt bedelinin de İl Özel İdaresinden karşılanması için gerekli çalışmaları yapacağız. İlçemizde karla mücadele için Doğankent Kaymakamlığı emrine 80 bin TL ödenek gönderilmesini sağladık. Daha önce Sayın Bakanımız Nurettin Canikli’nin söz verdiği 100 bin TL ek ödenek te Kaymakamlık hesabına yatırıldı. İlçemize kazandırmış olduğumuz Greyderin zincirleri ve diğer ekipmanları da bugün itibariyle karşılanmış olup, yarından itibaren çalışmalara başlayacaktır. Şayet bir yıllık kiralama döneminde arızalanmasa, söz konusu Greyderin İl Özel İdaresi araç parkına kazandırılması için satın alınma yoluna gidilmesi düşünülmektedir. Bunların nasıl bir seyir izleyeceğini zaman gösterecektir ama şu an itibariyle Doğankent ilçemizin Greyder ihtiyacı söz verdiğimiz zamanda karşılanmıştır. Başta bu konuda büyük desteği olan İl Genel Meclis Üyemiz Fatma Dil olmak üzere emeği geçen ve desteklerini bizden esirgemeyen herkese teşekkür ederim.” Dedi.
 

 
Doğankent Toplum Sağlığı Merkezine yeni yılda evde bakım hizmetlerinde kullanılmak üzere sıfır bir araç tahsis edildiğini söyleyen Başkan Özden “Giresun İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fazıl Özden, kendisine ilettiğimiz taleplerimizi her zaman eldeki imkanlar çerçevesinde karşılama cihetine gitmiştir. Kendisine bizlere gösterdiği kolaylıktan dolayı teşekkür ediyorum. Gerek Doğankent, gerekse Giresun’daki siyaset ve bürokrasi çevresiyle sürdürdüğümüz uyumlu çalışmalarımız ile ilçemizin ihtiyacı olan yatırım ve hizmetleri birer birer almaya başladık. Halkımızın da desteği ile önümüzdeki günlerde ve gelecek yıllarda daha iyi hizmetlere imza atacağız.” Diye konuştu.







  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.