SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Ünlü "Muhtarlar Demokrasinin Temel Taşı!"

Vali Enver Ünlü, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Giresun Merkez mahalle ve köyler ile ilçeleri temsilen katılan muhtarlarla bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2022 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2022 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Vali Ünlü "Muhtarlar Demokrasinin Temel Taşı!"

19 Ekim Muhtarlar Günü, Valilik önünde gerçekleştirilen programla başladı. İlk olarak Muhtar Dernek Başkanları Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirildi. Akabinde Vali Enver Ünlü, muhtarları kabul etti.

19 Ekim Çarşamba günü saat 10.30’da Valilik Toplantı Salonu’nda muhtarlarla bir araya gelen Vali Ünlü, muhtarların devletimizin gözü, kulağı ve uzanan şefkat eli olduğunu belirterek kendilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. En yaşlı muhtar sıfatıyla Merkez Osmaniye Mahallesi Muhtarı Temel Akın da günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Valilik Toplantı Salonu’nda muhtarlarla bir süre sohbet eden Vali Ünlü, seçilerek göreve gelen muhtarların demokrasimizin temel taşı olduğunu söyledi.

Vali Ünlü, konuşmasına, bugünü muhtarlarımıza armağan eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a teşekkür ederek başlarken muhtarların, vatandaşlarla devletimiz arasında bir köprü vazifesi gördüğünü belirtti.

Vali Enver Ünlü, konuşmasında muhtarlara seslenerek “Milletimizin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olmak gerçekten rütbelerin en büyüğüdür. Dolayısıyla, halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş siz değerli muhtarlarımız, son derece önemli bir makamda bulunmaktasınız… Milletimizin iradesinin tecelli etmesi ve demokrasimizin gelişmesi için her konuda muhtarlarımızın yanındayız.” ifadelerine yer verdi.

Vali Ünlü, son yıllarda muhtarlarımıza yapılan iyileştirmelere de değinerek “Özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenli olarak sizleri ağırlayıp, sizlerin görüşlerini ve isteklerini dinleyerek demokrasimizin bu en köklü kurumunun temsilcilerine hak ettikleri değeri verdiğini,

İçişleri Bakanlığımız bünyesinde muhtarlık bilgi sistemi kurulduğunu ve Muhtarlar Dairesi Başkanlığı vasıtasıyla da muhtarlarımızın meselelerinin Ankara’da en üst düzeyde ve tek elden takip edildiğini” söyledi.

14 Ekim'de Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen elim patlamada hayatını kaybeden Maden Şehitlerini de unutmayan Vali Ünlü, “Maden Şehitlerimizi, ülkemizin her karış toprağında hakkı bulunan Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden tüm Muhtar ve Devlet Büyüklerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Ünlü, son olarak ülkemizin dört bir yanında görevini en iyi şekilde yerine getirebilmek için çaba sarf eden fedakâr tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayarak Valilik tarafından (muhtarlarımız onuruna) İl Özel İdaresinde düzenlenecek öğle yemeği programına muhtarlarımızı tekraren davet etti.

KAYNAK : Giresun Vailiği

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.