SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Şahin’in İnsan Hakları Günü Mesajı

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2012 08:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2012 08:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Vali Şahin’in İnsan Hakları Günü Mesajı
“Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 64. yıldönümü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanmaktadır.
 
İnsan hakları, bireylerin insan olmaları nedeniyle doğuştan sahip oldukları temel hak ve özgürlükler bütünüdür. Bütün insanlığın ortak değeri, bütün uygar ülkelerin ortak paydası, demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. İnsanlar arasında hiçbir zaman ayrım gözetmeksizin onlara hür, eşit bireyler olarak, insan onuruyla bağdaşan tarzda muamele etmek, insan hakları kavramının özüdür.
 
Bir ülkenin uygarlık düzeyi, bilim ve teknoloji alanındaki başarıları kadar insan haklarına gösterdiği saygıyla ölçülür. Tüm dünyanın paylaştığı evrensel nitelikte olan ve insan olmanın vazgeçilmez değeri olan temel hak ve özgürlüklerin güvence altında olması hepimizin ortak gayesidir.
 
İnsan Hakları Evrensel Beyannamenin kabulünden bugüne birçok uygar ülkede olduğu gibi ülkemizde de bu alanda önemli mesafeler kat edilmiştir. İlimiz genelinde sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarında insan hakları konusundaki duyarlılık gün geçtikçe artmakta, ayrıca toplumun tüm kesimlerinde de insan hakları bilinci gelişmektedir.
 
İnsan haklarını korunması ve geliştirilmesi amacıyla, tüm illerde olduğu gibi ilimiz ve ilçelerimizde de İnsan Hakları İl ve İlçe Kurulları, oluşturularak çalışmalarını yürütmektedir Kurullar, öncelikle idarenin uygulamalarında vatandaşlara hoşgörü ve nezaketle yaklaşılmasını sağlamak ve insan hakları ihlallerinin önlenmesi için gerekli çalışmaları yapmaktadırlar.
 
Hak ihlaline uğradığınızda veya tanık olduğunuz her durumda, Valilik veya Kaymakamlık binalarında bulunan insan hakları danışma ve başvuru masaları aracılığı ile bu kurullara başvuruda bulunabilirsiniz.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, halkımızın « 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü» nü kutluyor ve tüm insanlığa insan haklarına saygı temelinde insan onuruna yakışır bir gelecek temenni ediyorum.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.