SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tabiat Parkı Tamam Gibi!

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2022 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2022 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Tabiat Parkı Tamam Gibi!
Eski Doğankent Kaymakamı Uğur Köroğlu, 12. Bölge Müdürlüğü Giresun Şube Müdürü Ertan Kuduban ve Ak Parti Doğankent İlçe Başkanı Rüşan Özden’in yoğun çabaları sonucu bir yıl önce çalışmaları başlatılan Harşit Tabiat Parkı’nın 51,04 ha olarak Ön Etüt Raporu hazırlanarak tescil için DKMP Genel Müdürlüğüne gönderilmişti. DKMP Genel Müdürlüğünce, Koruma Kurulunda görüşülen Harşit Tabiat Parkı teklif sahasının uygun görüşle Orman ve Su İşleri Bakanlığında, Bakan onayına sunulduğu ve imza aşamasında olduğu öğrenildi.

Yapılacak çalışmalara ilişkin alan tespitinde bulunmak üzere Doğankent’e gelen; Giresun Şube Müdürü Ertan Kuduban, DSİ Giresun 226.Şube Müdürü Ogün Şükrü Turan, yine uzun süre DSİ 226.Şube Müdürlüğü görevinde bulunmuş Müh. Mehmet Geldi, Ak Parti Doğankent İlçe Başkanı ve Doğankent Belediye Meclis Üyesi Rüşan Özden ile Doğankent Kaymakamlığı KHGB Müdür Murat Dede bölgede incelemelerde bulundu.

Harşit Tabiat Parkı çalışmaları kapsamında; DKMP Genel Müdürlüğü 12.Bölge Müdürlüğüne bağlı Giresun Şube Müdürlüğü koordinesinde, DSİ ve Karayolları Bölge Müdürlüklerince de bölgede gerekli düzenleme çalışmalarına başlanacağı bildirildi.

Son hazırlıkların yapılması ve teklif sahası üzerinde, Harşit Çayı kenarlarında yapılacak dere ıslahı için incelemelerde bulunan DSİ Giresun 226. Şube Müdürlüğü ekipleri, önümüzdeki günlerde çalışmalara başlanabileceğini söylerken, Karayolları 10.Bölge Müdürlüğü tarafından da tarihi Doymuş Köprüsünün aslına uygun olarak yeniden yapılacağı belirtildi.

Tabiat parkı teklif sahası; Çatalağaç Köyü Erik Deresi ile Doymuş Köyü Üzümce Deresi üzerindeki şelalelerin doğal yapısı, ulaşım sorunun bulunmaması ve etrafındaki doğal dokunun hemen hemen hiç bozulmamış olması nedeniyle, bu alanları kapsarken, yine aynı bölgeden geçen yaklaşık 250-300 yıl önce yapıldığı tahmin edilen Tarihi İpek yolunun da yürüyüş alanları ve seyir terasları yapılmak suretiyle bölge turizminin hizmetine sunulması planlanmaktadır.

Söz konusu tarihi İpek Yolu’nun; Gümüşhane ile Torul İlçesi Manastır Köyü’nden 1739-1742 yılları arasında Trabzon Valiliği yapmış Hacı Hafız Mustafa Efendi’nin oğlu Üçüncüzade Ömer Paşa tarafından Trabzon Valisi olarak görev yaptığı 1740 lı yıllarda yaptırdığı bilinmektedir.

Bu nedenle bölgenin doğal ve tarihi yapısı, yine ulaşım sorununun olmaması nedeniyle mevsimlik değil 4 mevsim turizme hizmet edebilecek bir potansiyele sahip olduğu ifade edildi.

Ülkemizde 203 adet tabiat parkı bulunurken ilimizde halen; Kuzalan Tabiat Parkı, Yedideğirmenler Tabiat Parkı, Koçkayası Tabiat Parkı, Ağaçbaşı Tabiat Parkı olmak üzere 4 tane tabiat parkı bulunurken, Şebinkarahisar Çağlayan ile Gölyanı Obası da Tabiat Parkı teklif sahası içerisinde yer almaktadır.








 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.