SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

STK'ların Demiryolu Açıklaması

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2013 22:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2013 22:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
STK'ların Demiryolu Açıklaması

Giresun Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Turan ile Federasyon Başkan Yardımcısı Mustafa Coşkun ve Demiryolu Komisyonu Başkanı Çınar Çetinkaya ile Giresun Vakfı Başkanı Bahattin Şener, TİRDEF (Tirebolu Dernekler Federasyonu) Genel Başkanı Haldun Domaç ve Zeytinburnu Tirebolu Derneği Başkanı Engin Yıldırım’ın katıldığı toplantıda konuyla ilgili gelişmeler ve yapılması gerekenler değerlendirilerek ortak basın açıklaması yayınlandı.

Doğu Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayacak olan demiryolu ihalesinin Erzincan-Gümüşhane üzerinden Trabzon’da sonuçlanacağı kesinleşirken, bu konuda komşu ilimiz ve bölgenin merkezi konumundaki Trabzon’un seçilmesinin doğal ve memnuniyet verici olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi; “Burada beklentimiz proje çıkışında adı geçen (Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu-Trabzon) Tirebolu’ya bir bağlantı yoludur. Biz Gümüşhane üzerinde ayrımla Tirebolu’ya gelecek bağlantı yolunun ana hattın ihale kapsamı içine dahil edilmelidir.”

Bölgesel kalkınmada eşitlik ilkesinin hassasiyeti üzerinde durulan toplantıda Tirebolu’nun ihale kapsamına dahil edilmemesi durumunda kamuoyunda ciddi bir sıkıntının doğacağına işaret edildi. Böyle bir durumda Giresun’un tüm sivil toplum kuruluşlarının örgütlü bir faaliyet içinde yetkili mercileri uyarmak için çaba göstereceği belirtildi.

Tirebolu hattının devreye sokulmasının Giresun için ekonomik bir canlanma oluşturacağı üzerinde durulurken, hattın önündeki engel olarak ortaya konulan demiryolu-liman bağlantısının iki projeyle aşılacağına işaret edildi.

Toplantı sonunda konuyla ilgili olarak yetkili kişi ve kurumların çözüm noktasında harekete geçirilmesi için çalışmaların devam edeceği belirtildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.