SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Selami Reis Şehit Edildi

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2014 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2014 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Selami Reis Şehit Edildi
Giresun’un Keşap ilçesi Bayramşah Köyü nüfusuna kayıtlı “Selami Reis” lakaplı Selamı Aynur’un annesinin uzun süre önce vefat ettiği ve babasının ise yurtdışında olması nedeniyle Giresun’da yalnız yaşadığı öğrenildi.
 
Aynur’un yaklaşık iki ay önce iç savaşın yaşandığı Suriye’ye giderek burada Özgür Suriye Ordusu’nun Türkmen birliklerine katıldığı ve önceki gün Halep’te bulunan Süleyman Şah Türbesi civarında girdiği çatışmada şehit olduğu belirtildi.
 
Aynur'un naaşı Türkmen Mücahitler tarafından Türkiye sınırına getirilip Türk makamlara teslim edildikten sonra gerekli işlemlerin ardından bölgede hazır bekletilen ambulans ile bu gece geç saatlerde Sivas üzerinden Giresun’a getirildi.
 
Selami Aynur için bugün saat 10.00’da tören düzenleneceği, Hacı Miktat Camiinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Keşap’ın Bayramşah Köyünde toprağa verileceği bildirildi.
 
Aynur önceki gün facebook sayfasında yayınladığı mesajında şunlara yer vermişti:
 
"Allah Alemlere Hükmeder. Ondan baska ilah ve 'Hükümdar' yoktur. Biz hepimiz bütün insanlık ailesi Allah'a ait kullarız. Allah cihad edenlere dünyada zafer, ahirette ise cenneti vaat etmiştir. Cihad farz olduğu halde kimse dünya nimetlerini tercih ederek geride kalırsa ona da azabı vaat etmiştir. Hepimiz 'Allah'tan geldik ve Allah'a döneceğiz.' "
 
Selami Aynur’un kendisine sevgi gösterilerinde bulunulan bir video paylaşımına facebook’ta “Selami Reis” adı ile 19 Mart tarihinde yaptığı yorum O’nun ne kadar değerli bir insan olduğunun en açık göstergesidir. Aynur bu yorumunda şu ifadeleri kullanmış “Değerli Kardeşlerim, yine de hakkında bilginiz olmayan bir işe sizi sevk edersem. Allah’ın emir ve yasaklarının haricinde bir emir ve yasakla size gelirsem "Bana uymayın "... Şayet beni dünyevi bir ihtiras büyüklenme peşinde görürseniz "peşimden gelmeyin". Allah’tan başkasına Kulluk ve itaat edersem "Beni düşman belleyin"... Çünkü Biat, Kulluk ve İtaat Ancak Alemlerin Rabbi Olan Allaha dir...! ÇÜNKÜ BİAT, KULLUK ve İTAAT. ANCAK ALEMLERİN RABBİ OLAN ALLAHADİR... Yalnızca Allah Hüküm ve Hikmet Sahibidir, Tüm Noksan Sıfatlardan Münezzehtir..! 19 Mart 2014, 13:57
 
KAYNAK :




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.