SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhtar, Oturma Eylemine Son Verdi

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2013 22:06
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2013 22:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Muhtar, Oturma Eylemine Son Verdi
 Muhtar Aracı, yaklaşık 10 gün önce Doğankent Belediyesi önünde başlattığı çadır kurma ve oturma eyleminin gerekçesini; Doğankent Belediyesinin kendilerine ayrımcılık yaptığı, muhtar adaylığı sırasında karşısına başka birini rakip olarak çıkaran Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı’nın gösterdiği adayın seçimi kaybetmesi üzerine, Belediye Başkanının kendi adayının intikamını alırcasına Yeşiltepe Mahallesine hizmet götürmemek suretiyle vatandaşları çağ dışı bir uygulama ile cezalandırmak istemesine tepki olduğunu açıklamıştı.

Muhtar Aracı’da Kaymakam Köroğlu’na bu eylemin bitirilmesi için çaba sarf etmesi gereken insanların, bu mahalle halkının oyları ile o makamlarda oturan kişiler olması gerektiğini ama maalesef bu kişilerin vatandaşın temsilcisi olan kendisine gereken desteği vermediğini, bunun bedelini de bu halkın sorumlularına ödeteceğini dile getirerek kendisine gösterdiği ilgi ve destekten dolayı teşekkür ederek, “bir mülki idare amirinin bizlere vermiş olduğu söz bizim için yeterlidir. Bu sorunlar benim olduğu kadar yerel ve mülki idare amirlerinin de sorunudur. Bu nedenle sizlerin telkin ve tavsiyesine uyarak eylemimi burada sonlandırıyorum.” dedi.

Muhtar Aracı, gerçekleştirdiği bu eylem sırasında kendisine yardımcı olan ve ilgi gösteren Kaymakam Köroğlu başta olmak üzere AK Parti Doğankent İlçe Başkanı İbrahim Aydın ve diğer destek veren kişilere ve basın mensuplarına teşekkür etti.

Kaymakam Köroğlu’nun girişimi ile 10 gündür devam eden oturma eylemi sona ererken, eylemin asıl muhatabı olan Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı’nın ortalıklarda gözükmediği, Ankara’da olduğu bilgisi alındı.

Kendi Mahallesindeki sorunlarla ilgilenmeyen Başkan Kabadayı’nın Ankara’ya Güvenlik Köyü Doymuşaltı mevkiinde izinsiz işletilen taşocağı ile ilgili problemleri çözmek ve çevreye büyük zarar veren bu ocağın tekrar faaliyete geçirilmesi için çaba sarf etmek için gittiği öne sürüldü.   

Doğankent İlçesinde göreve yeni başlayan Kaymakam Köroğlu ise Taşocağı meselesinde sergilediği tutarlı ve kararlı davranışından sonra bu olayında tatlıya bağlanmasında gösterdiği duyarlı davranışı nedeniyle ilçe halkı tarafından takdirle karşılandı.

Kaymakam Köroğlu’nun kriz yönetiminde başarılı bir performans göstermesi de dikkatlerden kaçmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.