SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’li Belediyelere Çöp Tepkisi

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2016 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2016 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
MHP’li Belediyelere Çöp Tepkisi
Görele’nin Çavuşlu Beldesinde geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Katı Atık Bertaraf Tesisinin; “…İnsanlık var olduğu müddetçe çöp hep olacaktır ama bizim buna başka bir yer bulmamız lazım. Biz çöplüğe karşı değiliz ama yerine karışıyız. Sizlerin de gördüğünüz gibi simsiyah çöp suyu dereye akıyor...” diyerek mühürleyen MHP li Çavuşlu Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’ın ulusal medyaya yansıyan eylem ve söylemleri daha hafızalardan silinmemişken yine MHP li bir diğer belediye olan Doğankent Belediyesi tarafından çöplerin açık alanlara ve dere yataklarına gelişigüzel dökülmesine vatandaşların tepkisine neden oldu.
 
 
Bilindiği gibi; Giresun il ve ilçelerinin müzmin sorunu olan çöp sorununun çözüme kavuşturulması için uzun araştırmalar sonucu en uygun yer olarak Çavuşlu Beldesin de bulunan eski taş ocağının tespit edilmiş ve Katı Atık Bertaraf Tesislerinin buraya yapılması kararlaştırılmıştı.
 
Yapım aşamasında çeşitli eylem ve protestolara neden olan Katı Atık Tesisleri hizmete açıldıktan kısa bir süre sonra, iddialara göre Çavuşlu Belediye Başkanlığı tarafından yetkisi olmadığı halde “dere yataklarını kirletiyor” diyerek mühürlenmişti.
 
Bölgenin en modern çöp tesisi olan Çavuşlu Katı Atık Bertaraf Tesisinin MHP li bir belediye tarafından dere yataklarını kirletiyor diye yetkisi olmadığı halde mühürlenmesi, bu yatırımın atıl duruma getirilmesinin ülke ekonomisine zarar oluşturması bir yana, Çavuşlu Beldesi başta olmak üzere bölgenin çöp sorununun da çözümsüzlüğe sürüklemesinin kabul edilemez olduğunu belirten vatandaşlar, “bu çöpler bir şekilde bir yerlere dökülmektedir, İlimizin genel sorunu olan çöplerin dere yatakları, deniz kenarları ve doğada açık alanlara vahşi depolama yöntemiyle dökülmesi yerine sadece bir alana yapılan modern tesislerle ayrıştırılarak çevreye daha az zarar verecek şekilde bertaraf edilmesine karşı çıkan zihniyetle, çöpleri doğrudan alıcı ortam olan dere yataklarına döken zihniyetin aynı olması ne garip bir tesadüftür?” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
 
Vatandaşların iddialarına göre; 30 Mart 2014 tarihinde seçimi açık bir farkla kazanarak göreve geldiği ilk günlerde çevreci söylemleri ile dikkat çeken Doğankent Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin’in çöplerin buraya dökülmesinden habersiz olmasının imkansız olduğu dillendiriliyor.
 
İlçenin sorunlarını çözme noktasında yetersiz kaldığına ilişkin belediye başkanına yönelik yapılan eleştirilere karşılık olarak çok yakınındaki ve yanındaki insanlar tarafından hizmetin gelmesine veya yapılmasına, iktidarın engel olduğu mazeretinin öne sürüldüğünü söyleyen vatandaşlar “…çöplerin dere yataklarına dökülmesinde de mi iktidarın suçu var? Giresun da 2 tane MHP li belediye var, biri çöplerin suyu dereyi kirletiyor diyerekten modern bir tesisi yetkisi olmadığı halde kapatırken, bir diğeri bırak suyunu doğrudan çöplerini dereye dökmektedir. Şimdi bu belediyelerin samimiyetini nasıl değerlendirmek lazım? Bunu da mı iktidar yaptırıyor? Doğankent için güzel projeleri olduğunu söyleyen bir başkanın ilçenin hemen yanı başında çöpleri dereye doğrudan dökmesi insanın aklına bu mu güzel projeleriniz sorusunu getiriyor? Hem bu çöplerin iki gün sonra yağmur suları ile ilçenin içerisinde bulunan baraj gölüne ineceğini düşünemiyor mu bunlar?” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
 
Çöplerin Harşit Çayı yatağına dökülmesine tepki gösteren vatandaşlar, daha önce dere yataklarına dökülen çöplerin yükselen yağmur suları ile birlikte Doğankent’in merkezinde bulunan Arslancık HES Baraj Gölünde oluşturduğu çirkin görüntülere en büyük tepkiyi gösterenlerin başında Belediye Başkanı Tekin’in olduğunu belirterek “önümüzde çirkin ve yakın tarihli bir örnek dururken hala aynı hataların tekrarlanması sadece çaresizlikle izah edilemez, çözümsüz sorun olmaz yeter ki çözülmek istensin” diyerek çöplerin biran önce buralara dökülmesinden vaz geçilmesini istediler.
 














 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.