SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Medya Platformuna Sefer Sucu Konuk Oldu

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2016 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2016 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Medya Platformuna  Sefer Sucu Konuk Oldu
Her hafta Pazar günü canlı olarak Kanal 28'de yayınlanan Giresun Medya Platformunun hazırladığı, Platform üyeleri Sadi Toygar, İbrabim Balcıoğlu, ve Hüseyin Şenel Odacı'nın sundukları bu haftaki "Medyada Giresun" adlı programın konuğu Otomotiv Dünyasının başarılı işadamlarından Gerçek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Sucu oldu.

Giresun Medya Platformu Başkanı Sadi Toygar, Başkan yardımcıları İbrahim Balcıoğlu ve Hüseyin Şenel Odacının Medya Platformuna ulaşan haberleri değerlendirdiği programda, Gerçek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Sucu, kendisini işadamı Ahmet Bayman'ın yetiştirdiğini, bu konuda kendisine çok şey borçluyum dedi.

Konuşmasında otomotiv dünyası ile ilgili çok önemli bilgiler paylaşan Sefer Sucu,  Giresun'un kalkınması ile ilgili bir soruya ise, iş adamlarının birikimlerini bir araya getirmesiyle oluşturulacak ekonomik gücün, Giresun'a yatırım olarak dönme zamanının geldiğini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü. "1935 yıllarında Anadolu'dan İstanbul'a başlayan göç 1960 yıllarında avrupaya göç edilir duruma geldi.  Anadolu'dan hiç durmaksızın günümüze kadar devam eden bu göçü artık büyük şehirler kaldıramıyor. Bunu biz işadamları olarak tersine çevirmeliyiz. Proje üreterek memleketimize yatırım yapmalıyız. Giresun'un 15 ilçesinden iş adamları bir araya gelerek, bölgemizi kalkındırmak için şapkamızı masanın üzerine koyma vaktimiz geldi. Öncelikle 15 ilçemizi temsil eden ilçe ve köy STK'larının iş adamları portföylerini oluşturması gerekiyor. Bu işadamlarımızla birlikte bölgemize uygun yatırım projelerini ortaya çıkarıp Giresun Federasyonu çatısı altında hareket ederek, Üniversitemiz, bilim adamlarımız, Valimiz ve Ticaret odalarımızla birlikte yatırım yapılabilecek projeleri hayata geçirmeliyiz" dedi.

Otomotiv dünyasında faaliyet gösteren işadamlarına da seslenen Sayın Sefer Sucu; Giresun Üniversitesi'ne otomotiv sektöründe iş garantili kalifiye eleman yetiştirilmesi için Şebinkarahisar MYO' da bölüm açtırdığını söyledi.  Otomotiv sektöründe istihdam edilecek kalifiye elemanların, meslek yüksek okullarında eğitim almalarını sağlamalıyız. Bu sektörde bulunan meslektaşlarımızın bulundukları illerdeki Üniversitelerle irtibata geçerek iş garantili bölümler açtırıp kalifiye eleman sıkıntısının önüne böylece geçmiş olacaklardır. Bizim sektör olarak kalifiye elemana çok ihtiyacımız var. Çünkü verdiğimiz hizmet insanların can güvenliği çok yakından ilgilendiriyor dedi.

Her hafta pazar günleri Kanal 28'de canlı olarak 11,30 ile 13,30 saatleri arasında yayınlanan "Medyada Giresun" adlı programa, sizlerde e-mail yolu ile ya da canlı yayına bağlanarak, Giresun ile ilgili taleplerinizi ve düşüncelerinizi ileterek sizlerde katılabilirsiniz.

 Kaynak: Hüseyin Şenel Odacı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.