SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2014 18:57
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2014 18:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ
Buna gerekçe olarak ta aynı hacker grubu tarafından Harşit Vadisi İnternet Sitesi’nin Harşit Haber adlı facebook adresinin de ele geçirilmiş olması ve burada haber sitemizde konu ile ilgili yapılan haberin paylaşılmış olması gösterilmeye çalışılmaktadır.
Yapılan bazı haberlerde ve bu haberlere yapılan yorumlarda, Doğankent ilçe merkezinde kulaktan kulağa dedikodu üretim merkezlerince yayılmaya çalışılan asılsız iftiralarla da yine haber sitemiz ve haber sitemizin yöneticileri veya yöneticileri olduğu iddia edilen bazı isimler asılsız, çapsız ve çirkin yakıştırmalarla hedef gösterilmektedir.
Bu kişiler; bu zamana kadar olduğu gibi şimdi de isimsiz ve iftira dolu yorumları ile ve bu yorumları aktif eden danışıklı site yöneticileri ile her zaman olduğu gibi hasetlik ve fesatlık kokan fitne yaymaya çalışmaktadır.
Sitemizin veya yöneticilerimizin söz konusu internet sitesinin hacklenmesi ile alakası yoktur diyebilmemiz için bu iftirayı ciddiye almamız gerekmektedir. Olayı haberleştirmemiz bir rekabetten kaynaklı fırsatçılık değil, Doğankent halkını sitede yapılacak olumsuz haberlere karşı bilgilendirmek amaçlıydı.
Her ne kadar sitenin başka alanlarına zarar verilmediğini düşünerek bu saldırının dostça bir uyarı niteliğinde olduğunu düşünmüş olsak bile daha sonra facebook adresinin de ele geçirilerek burada verilen emeğin heba edilmesi bizim de tasvip edemeyeceğimiz bir durumdur.
Söz konusu saldırı ile ilgili haberimizin üzerine Harşit Vadisi İnternet Sitesinin Kod yazarı Serdar Güvendi ile sitemizin kurucusu Ömer Tekin konu üzerinde durum tespiti yapmaya çalışarak, bu olayı kim veya kimlerin gerçekleştirmiş olabileceği hususunda fikir teatisi yapmışlardır.
Hal böyle iken bazı fitneci gruplar tarafından ima yoluyla da olsa sitemizin veya yöneticilerinin ilişkilendirilmeye çalışılması, bu haberleri yapanların tarzına ve karakterine uygun olduğu için tekrar ucuz kahramanlar ve sayemizde pirim yapan güruhlar olmasını önlemek için doğrudan muhattab almak istemiyoruz.
Biz bugüne kadar yaptığımız haberleri Harşit Vadisi Haber sitesi kullanırken veya onların sitesinde yapılan haberleri biz alırken birbirimizden izin istemedik. Eğer böyle zarar verici bir gaye içerisinde olsaydık bu hususlarda devreye girerdik.
Sadece yaptığımız haberle ilgili böyle bir bağlantı kurmak ve bu haberimizin aynı saldırganlar tarafından söz konusu haber sitesinin sosyal paylaşım adresinde paylaşılmasını gerekçe göstererek hedef gösterilmeye çalışılmamız veya toplumda böyle bir algı ve yargı oluşturulmaya çalışılması da sadece alakasız kişilerin farklı acılarından kaynaklanmaktadır.
Hal böyle iken bizim internet sitesinin ele geçirilme çabasıyla ilgili haberimize benzer bir haberi aynı internet sitesi kendi sosyal paylaşım sitesi ile ilgili yaptığı haberde yer vermiştir.
O olaydan sonra herhangi bir haber girmeyişimiz ve başkada haber yapmayışımızın tek sebebi de Harşit Vadisi Haber Sitesi Kod Yazarı Serdar Güvendi’nin bizim sitemizde de bazı açıklar olduğu noktasındaki uyarısıdır. Bu uyarı üzerine kendi sitemizin açıklarını kapatmak için bizim dışımızdaki bazı kişi ve kurumlarla yapmamız gereken çalışmalar olduğu için de sitemiz ile ilgili bütün şifre ile yapılan girişlerimizi askıya aldık. Suskunluğumuz da bundan dolayı olmuştur.
Son olarak başkalarının emeğini, göz nurunu, zamanını harcadığı hiçbir (legal) işe bizim bir sabotajımız, hasetliğimiz veya fesatlığımız olamaz. Öyle bir zihniyete sahip olsaydık da ilk önce kimden başlanılacağını Doğankent kamuoyunda sitemizi yakından takip edenler iyi bilir. Kaldı ki bu tür ahlaksızlığa ve başkalarının adına sosyal paylaşım sayfaları açarak o kişilerin siyasi şahsiyetleri üzerinden kendi haber sitelerinin reklamını yapanlar, sosyal paylaşım sitelerinde sade vatandaşların takdir ettikleri siyasetçilerin sayfası sanarak yaptığı beğeniler üzerinden kendi hiçbir hiti olmayan sözde haber sitelerinin tanıtımını yaparak kandırdıkları sponsorlarına sözde çok okunan haber sitesi imajı vererek para sızdıran kişiler ancak böyle bir olaya tevessül ve tenezzül edebilir.
Bütün bu açıklamalara ilaveten; Seyit Güvendi’nin imtiyaz sahibi olduğu internet siteleri yanlı haber yapılıyor diyerekten (bizim sitemizde dahil) böyle bir saldırı için düşünülecek en son site olmalıdır. Yine bizim sitemiz ve site yöneticilerimizde, çekememezlik ve hasetlik nedeniyle böyle bir ahlaksızlığı yapacak olan en son kişiler olarak düşünülebilir. Biz Doğankentle ilgili haber ve tanıtım yapan herkese, her zaman yardım etmeye çalışırız. Bir rahatsızlığımız olursa da bunu böyle ahlaksızca saldırılarla değil, doğrudan haber sitemizde haberleştirerek yaparız. Susmamızın tek sebebi yukarıda da bahsettiğimiz gibi aynı kişiler tarafından sitemize yönelik yapılacak bir saldırıya karşı Serdar Güvendi tarafından yapılan uyarıya istinaden günlerdir sitemizin veritabanı ile ilgili gelecek olumlu bir haber beklememizdendir.  
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.