SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doymuş Köyü’nün Yolları Asfaltlanıyor!

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2014 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2014 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Doymuş Köyü’nün Yolları Asfaltlanıyor!
 Trabzon Karayolları 10.Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Giresun 104.Şube Şefliği tarafından asfalt çalışmaları yakından takip edilen yolun 2 km civarında büyük bir bölümü 2013 yılında birinci kat asfalt ile bakıma alınmış ancak Doymuşaltı mevkiinde 300 metrelik bir bölüm o tarihlerde faal olan bir taşocağının faaliyetleri nedeniyle asfaltlanamamıştı.
 
Taşocağı firmasının çalışmaları nedeniyle herhangi bir işlem yapılamayan Karayolları servis yolu olarakta kullanılan 300 metrelik bölümün oldukça bakımsız olması nedeniyle can ve mal güvenliği bakımından da tehlike oluşturmaktadır. Daha sonra taşa ocağının faaliyetlerinin Giresun İl Özel İdaresi tarafından durdurulmasına rağmen, yolun bakım yapılmayan bölümde herhangi bir çalışma yapılmamıştı.
 
Doğankent Doymuş Köyü, Yeniköy Köyü sakinlerinin tamamının Doğankent Güvenlik Köyü sakinleri ile Gümüşhane Kürtün ilçesi Üçtaş Köyü’nde ikamet eden vatandaşların bir bölümü tarafından da ortaklaşa kullanılan bu servis yolunun ikinci kat asfaltının yapılması vatandaşlar arasında memnuniyetle karşılandı.
 
Karayolları tarafından 22 Haziran Pazar günü Güvenlik (Doymuş) Tüneli’nin Doğankent girişinden itibaren takriben Doymuş rampasının yarısına kadar olan 1-1,5 km’lik bölümüne ikinci kat asfalt döktü. Yolun eksik kalan 300 metrelik bölümü ile henüz asfaltlanmayan Doymuş Köprüsü-Tünel’in Kürtün çıkışı arasındaki 600 metrelik bölümde de önümüzdeki günlerde ikinci kat asfalt ve bakım çalışmalarının yapılacağı öğrenildi.
 
Asfaltlama çalışmalarına yakından takip eden Doymuş Köyü sakinlerinden Ömer Tekin “Bu yol yıllardır Tirebolu-Torul Karayolu olarak kullanılırken yolun Tünel’e alınması sonucu yaklaşık 2-2,5 Km’lik bir bölüm Karayolları açısından atıl durumda kaldı. Doymuş Köyü ve Yeniköy (Yerlice) Köyü sakinlerinin bu yolu kullanmaktan başka alternatifleri bulunmadığından yıllarca aynı yolu kullanmaya devam ettiler.  Bu dönemlerde Karayolları servis yolu olarak bakıma alınmayan, önceleri Köy Hizmetleri, daha sonra da İl Özel İdaresi tarafından Karayollarının yol ağında olduğu gerekçesiyle bakım yapılmayan yol oldukça bozuk ve kullanıma elverişsiz durumda idi. Yıllarca şahsım da dahil Doymuş Köyü’nden inerken; en az 600 metre Gümüşhane istikametine gittikten sonra Güvenlik (Doymuş) Tüneline girerek Doğankent’e veya Giresun’a gidebiliyorduk. Halbuki köyden inerken Doymuş Köprüsü’nü geçince sağdan değil de soldan devam edince Doğankent’e veya Giresun’a gidiş istikametinde daha az mesafe kat etmiş olacaktık, hem de Tünel’e giriş çıkışlarda yaşadığımız tehlikeyi yaşamadan daha emniyetli bir şekilde Tünel’e hiç girmeden köyümüze gidip-gelme imkanına kavuşmuş olacaktık.  Bu durum yıllarca devam etti. 2012 Yılında bir toplantı sırasında dönemin Karayolları 10. Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil Beye durumu arz ettim ve en azından Doymuş Köyü köprüsü ile Gümüşhane istikametinden Tünel’e girişe kadar olan yaklaşık 600 metrelik bölümün asfaltlanması, imkan yoksa Greyderlerle silinerek çakıllanmasını için talepte bulundum. Gerçekten tabiri caizse yol patates kuyusu gibi çukurlarla dolu idi. Kendisi sağ olsun ekip göndererek gerekli incelemeyi yaptıracağını ifade etti. Ben Doymuş Köprüsü- Tünelin Kürtün çıkışı arasındaki 600 metrelik ve Yeniköy Köprüsü-Tünelin Doğankent Girişi arasındaki 300 metrelik bölümün asfaltlanmasını talep etmiştim. Diğer bölümlerde maliyet yüksek olur diye bizim sözümüzle çalışma yapılmaz diye düşünüyorduk ancak hala kendisine dua ediyorum bizim sesimizi duydu ve bu çalışmanın başlamasına ön ayak oldu, Daha sonra onun yerine gelenler ve diğer Karayolları çalışanları da bu işin devamını getirerek geçtiğimiz yıl birinci kat asfaltlama yaptılar. Bu yılda ikinci kat asfaltını yaptılar şimdi hiç bakım yapılmayan 300 metrelik bölümde gerekli çalışmaların yapılmasını bekliyoruz.” dedi.  


 

 

 

 

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.