SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğankent’in Hayali Güce’nin Gerçeği

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2013 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2013 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Doğankent’in Hayali Güce’nin Gerçeği
Güce ilçesini Kürtün ilçesi sapmaz Köyü’ne bağlayan Yukarıboynuyoğun-Tekkeköy-Gelevera grup yolu üzerinde asfalt çalışması başlatıldı.
 
Grup yolu üzerinde genişletme ve dolgu çalışmaları sürerken bir yandan da oluşturulan çeşitli noktalara asfalt için mıcır, çakıl depolanıyor. Çalışmayı yürüten KOLİN A.Ş. yetkililerinden edinilen bilgilere göre ise 2013 yılı Ağustos ayında çalışmaların bitirileceği belirtildi.
 
AK Parti Güce İlçe Başkanı Aytekin Geçgel, ilçede bir hayalin daha gerçeğe dönüştüğünü belirterek, bu yolun asfalt olmasıyla birlikte ilçemizin turizm açısından büyük bir mesafe kat edeceğini söyledi.
 
İlçe tarihinin en büyük hizmetlerinden birini daha ilçeye kazandırdıklarını belirten Başkan Geçgel, bu yolun asfalt olması hayalimizdi, özlemimizdi, bu hayali ve özlemi gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz" dedi.
 
Bu yolun yapımı için bölgede faaliyet gösteren KOLİN A.Ş. yetkilileriyle birkaç yıl öncesine dayanan uzun süreli görüşmeler yapıldığını ve bu sayede hayalin gerçekleştiğini belirten Başkan, amaçlarının Güce ilçesinde halkın yaşam standartlarını daha da yükseltmek olduğunu, bu yapılan projelerle Güce ilçesini köyleri ve mahalleleriyle birlikte aynı anda ve aynı hızla kalkındırmak ve yaşanabilir bir yer haline getirmek olduğunu söyledi.
 
Geçgel,”AK Parti yönetimine seçildiğimiz günden bu yana en büyük hayalimiz, köy grup yollarının asfalt veya beton olması idi. Çok şükür bu hayalimizin en büyüğünü çabalarımız sonucu KOLİN Şirketi ile beraber gerçeğe dönüştürdük. İlçede gerçekleşecek olan bu proje ile Güce’ de yaşayan vatandaşlarımız yaylalara artık çok daha yakın olacak. 3 ay gibi kısa bir zamanda tamamlanması planlanan ve yaklaşık 5 milyon liraya mal olacak 52 kilometre uzunluğundaki bu asfalt yol ile yayla yolları ile ulaşım da kısalmış olacak. Kısa vadede bölgede ticareti ve turizmi hızla canlandıracak olan bu yol projesi, vatandaşların daha rahat seyahat etmesinin yanı sıra Güce ilçesinin ticaret ve turizm açısından bir cazibe merkezi olması noktasında da katkı sağlayacaktır, bundan sonraki çabalarımız da bu bölgeyi turizm bölgesi ilan ettirmek olacaktır. Bu sayede önümüzdeki yıllarda altyapı sorunları daha kolay çözümlenebilecektir.
 
Bu projenin tamamlanmasının bir önemli yanı ise ulaşım ağımızdaki yolların % 50 sini oluşturan köy yollarının asfaltlanmış olması karşısında Güce İlçe Özel İdaresi üzerindeki yükün önemli bölümü kalkmış olacak ve diğer ana yollarımıza (Köy Grup Yolları) daha fazla yatırım yapma imkânı bulacağız. Çalışmalarımız sonucu gerçekleşen bir büyük projenin daha heyecanını ve gururunu bütün halkımız ile paylaşıyoruz. Başta bu yolda asfalt çalışmasını başlatan KOLİN Şirketi yetkilileri olmak üzere, projenin gerçekleşmesinde emeği olan milletvekillerimize, Giresun Valisi Sayın Dursun Ali Şahin’e, İlçe Kaymakamı Musa Evin’e ve emeği geçen herkese saygı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.