SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğankent Haber Satılığa Çıktı!

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2014 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2014 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Doğankent Haber Satılığa Çıktı!
Bilindiği üzere hemşehrimiz Ömer Tekin tarafından kurularak Doğankent’in ve Doğankentlinin sesi olan Doğankent Haber (www.dogankenthaber.com) daha sonra yine ilçenin köklü haber sitelerinden Yüksel Piltan tarafından kurulan Harşit Haber (www.harsithaber.com) ile birleşerek uzun süre Doğankent-Harşit Haber olarak yayın hayatına devam etmişti.
 
Kurulduğu ilk günlerde politize olmadan sadece ilçe halkının ve ilçenin sorunlarını gündeme getiren, ilçedeki sağlık, eğitim, sosyal olaylar ve ekonomi gibi gündeme dair haberlerle halkı bilinçlendiren ve bilgilendirilmesini sağlayan Doğankent Haber, ilerleyen yıllarda takipçi kitlesi artınca editör kadrosunu artırmış ve bu editörlerden bazıları tarafından özellikle 2008 yılından itibaren yapılan haberlerin bir kısmının politik olması nedeniyle imtiyaz sahibi Ömer Tekin tarafından haber sitesi tüm hakları ile birlikte bedelsiz olarak Yusuf Özden’e devredilmişti.
 
Bu tarihten itibaren Yusuf Özden tarafından idare edilen Doğankent Haber, Özden’in bilinmeyen bir sebepten dolayı aldığı ani bir kararla ikinci kez el değiştirmeye hazırlanıyor.
 
Özden’in bu kararı almasında son günlerde Doğankent ilçesinde gelişen siyasi çalkalanmaların etkili olup-olmadığı ise belirsizliğini koruyor. Bu konuda önümüzdeki günlerde Özden’in kendisi tarafından bir açıklama yapması bekleniyor.

 
Ancak aldığımız bazı duyumlara göre sitede yer alan haberler ve haberlere yapılan yorumlar nedeniyle Özden’in yoğun bir baskı altında kaldığı, bu baskılar sonucu ilçenin genelini kapsayacak veya genelin düşüncelerini dillendirecek haberler yapmasının zor olması nedeniyle tarafsızlığını korumakta sıkıntıya düşeceği, bu süreçte siyasi bir kimliğinin olması nedeniyle yaptığı haberlerin farklı noktalara çekilmesinin önüne geçmek için böyle bir karar aldığı iddia ediliyor.
 
Gelinen bu noktada ilçemizde yerel basının çeşitli baskı gruplarının etkisi nedeniyle tarafsız ve sağlıklı haber yapma imkanından mahrum kalması, yaptığı haberlerin mutlaka bir taraflara dokunması nedeniyle site sahipleri veya editörleri üzerinde baskılar kurulmaya çalışılması haber medyacılığından, reklam medyacılığına doğru bir kaymanın oluştuğunu gözler önüne sermeye yetiyor.
 
Bizler Doğankent Gazetesi (www.dogankentgazetesi.com) olarak bize gönderilen haberleri gerçek ve somut belgelere dayalı olması, gerçek kişiler tarafından dillendirilmesi halinde hiç tereddütsüz yayınlamaya devam edeceğiz. Ancak bu haberlerin kişilerin özel yaşamları ile alakalı olmaması, olayların toplumu ilgilendiren konularda olması veya olayın mağduru tarafından bizzat dillendirilmesi halinde yayınlayacağımızın da bilinmesini istiyoruz.
 
Bize gönderilen haberlerin (dedi-kodu ve somut delillere dayanmayan haberler olmaması kaydıyla) hangi kesimden, köyden, mahalleden, siyasi partiden veya diğer sivil toplum kuruluşlarından gelirse gelsin yayınlanacağının da bilinmesini isteriz.
 
Bu süreçte kendi gerçeklerini bizlerle paylaşmayarak bizi taraflı haber yapmakla suçlayanların da bizzat kendi talepleri olması halinde verdikleri beyanatların da sitemizde yayınlanacağının bilinmesini isteriz.
 
Bizim haber sitemiz hiçbir zaman satılığa çıkmayacak, kapanacak ama satılmayacak!
 
Sitemize haber göndermek isteyenlerin adresine gerekli bilgi, belge ve materyalleri göndermeleri halinde bunları editörlerimiz habere çevirmekte, ve haber olarak değerlendirmektedir. Elde somut belge olmayan iddiaları ancak gerçek kişilerin isim ve görselleri ile haber olarak değerlendirmekteyiz. Bu durumun gerçek dışı olduğunun yasal yollardan ispat edilmesinin sorumluluğu da ilgili kişilere ait olacaktır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.