SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cenazeler Güçlükle Toprağa Verildi

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2017 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2017 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Cenazeler Güçlükle Toprağa Verildi
Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı köy ve mahalle yollarının tamamı kapanırken, ilçe merkezinde bile ulaşımın güçlükle sağlanması vatandaşların günlük temel ihtiyaçlarını karşılamasını da zorlaştırmaya başladı.

İlçede, 15 Şubat Çarşamba günü vefat eden, Güvenlik Köyü nüfusuna kayıtlı ve yine aynı köyde ikamet eden Hasan Sönmez ile Oyraca Köyü nüfusuna kayıtlı Mehmet Yılmaz (Halitağa) adlı vatandaşlar 16 Şubat Perşembe günü kılınan cenaze namazının ardından kendi köylerindeki aile kabristanlığında toprağa verilirken, cenazelerin defin işlemleri için mezarlığa götürülmesi sırasında vatandaşlar oldukça zor anlar yaşadı. 15 Şubat Çarşamba günü toprağa verilen Oyraca Köyü Nüfusuna kayıtlı Ahmet Köse’nin defin işlemlerinin yapılabilmesi için Kaymakam Mustafa Ayvat tarafından verilen talimat ile açtırılan köy yolu, gece yağan kar sonucu tekrar ulaşıma kapandı.

Üç cenazenin defin işlemleri sırasında da vatandaşlar zor anlar yaşarken, Doğankent Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine (KHGB) bağlı ekipler tarafından vasıta yolları ulaşıma açık tutulmaya çalışıldı.

Doğankent Kaymakamı Mustafa Ayvat’ın talimatı ile öncelikli olarak hastası ve cenazesi olan köylerin yollarının sürekli açık tutulması sağlanmaya çalışılırken, zaman zaman etkisini artırarak devam eden kar yağışı nedeniyle KHGB ekipleri de zor anlar yaşadı.

Birlik Müdürü Murat Dede’nin bizzat yönettiği karla mücadele çalışmalarında bu yıl oldukça başarılı bir performans sergilenirken, önceki yıllara göre ekip ruhu ve iyi bir koordinasyonla gerçekleştirilen çalışmalar sonucu yollar ulaşıma sürekli açık tutuldu.








 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.