SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cemo Öksüz Kaldı

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2016 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2016 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Cemo Öksüz Kaldı
Doğankent Çatalağaç Köyü ile ilgili yaptığı araştırmalar ve yazdığı tarihçenin yanı sıra Harşıt’taki birçok köyde Muallim olarak çalışan,  arkadaşlarıyla birlikte ortaya çıkardıkları Cemo halk oyununu otçu göçü şenliklerinde oynayarak  yörede bu oyunun yayılmasını sağlayan Hacı Mehmet Güvendi’nin eşi olan, Güvenç Abdal Dergahı’nın bulunduğu Şıhlı Köyü’nden Çatalağaç’a gelin olarak gelen Hatice Güvendi, Türkmen gelenekleriyle yetişmiş ve bu geleneklerle ilgili bilgi sahibi olan yörenin nadir kadınlarından biriydi. Yöre ile ilgili araştırma yapan birçok araştırmacıya Türkmen gelenekleri ve Çatalağaç Köyü’nün kültürel yapısı ile ilgili bilgiler aktarıyordu. Merhum Hacı Mehmet Güvendi’nin ölümü ile yetim kalan cemo Hatice Güvendi’nin ölümü ile öksüz kaldı.
 
Çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yuman Hatice Güvendi’nin naaşı 08.01.2016 Cuma günü Doğankent ilçe merkezinde kılınacak cenaze namazının ardından Çatalağaç Köyü’ndeki aile kabristanlığında defnedilecektir.
 
catalagackoyu.com olarak yayın hayatına başlayan ve daha sonra köyün eski adı olan Şadı Köyü’nün adını alan sadikoyu.com 2007 yılında Sinan Güvendi ve A. Öner Meral tarafından kuruldu. Sinan Güvendi bu tarihten itibaren Doğankent, Tirebolu ve Giresun ile ilgili birçok araştırma ve köşe yazısı yayınladı.
 
Sinan Güvendi’nin “Doğu Trabzon Batı Ordu, İki Yol Duble Yol, Karadeniz Modeli, Büyükşehir-Genişşehir” gibi köşe yazıları Giresun’un bir çok yerel web sitesinde yayınlandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.