SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Canikli’den Doğankent’te Duble Yol Müjdesi!

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2022 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2022 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Canikli’den Doğankent’te Duble Yol Müjdesi!
Anayasa’nın bazı maddelerinin değiştirilmesi için 16 Nisan Pazar günü yapılacak olan halk oylaması öncesinde ziyaret ve gezilerine devam eden Başbakan Yardımcısı Canikli, 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra ilk teşekkür ziyaretini Doğankent ilçesinden yaparak başlamıştı. Canikli, Doğankent ilçesini es geçmeyerek Doğankentlilerle bir araya geldi.

Doğankent’e gelişte; Doğankent Kaymakamı Mustafa Ayvat, 23.Dönem Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez, Doğankent Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin, Ak Parti Doğankent İlçe Başkanı Rüşan Özden ve kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve eşi Hatice Canikli, Doğankent sokaklarından halkı selamlayarak geçerek Ak Parti İlçe Teşkilat binası önünde halka seslendi.

Hafta içi olmasına rağmen tarihi bir kalabalığın toplandığı alanda konuşmasına Doğankent’te yabancı olmadığını söyleyerek başlayan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bu tanışıklığının yeni olmadığını çok eskilere dayandığını belirterek "Biz bu Harşit yolunda büyüdük. Harşit yolunun bugünkü halinde değil 1970 li yıllarında. Alucra’ya giderken Kümbet yolu kapanırdı, bu güzergahı kullanırdık. Ama tabi yol demeye bin şahit isterdi. 1975-76 yıllarında. Fakat buna rağmen kışın kardan kapanmazdı, açık kalırdı ama çok buzlu olurdu. Tehlikeli olurdu ama çok kullandık bu güzergahı. Şimdi trafik çok yoğun, gelirken de gördük artık bu trafik yükü taşımıyor. Yolda kalite olarak bir sıkıntı yok ama yükü taşımıyor, talepte çok fazla, hakikaten son derece kestirme bir yol. Artık bu yolun genişletilmesi gerekir. Genişletilmesinin de zamanı geldi. Yani duble hale getirilmesinin zamanı geldi. Aslında çalışmalara başlandı bununla ilgili, tabi çok ciddi bir maliyet gerekli ama önemli değil bu maliyeti finanse edecek imkanlarımız hamdolsun var. Ve artık önümüzdeki dönemden itibaren bu yolun duble hale getirilmesi noktasında gereken çalışmalara hız kazandıracağız ve Allah’ın izniyle gerçekleştireceğiz. Artık maliyeti ne olursa olsun bu tür yatırımları çok çabuk, rahatlıkla gerçekleştirebiliyoruz. Bu ülkenin kaynaklarını milletini hizmetine sunabiliyoruz. Önceki dönemlerle kıyaslanamayacak kadar imkanlar; kaynak, bütçe gibi imkanlar harekete geçirildi, bu yatırımlar yapılıyor. Dediğim gibi büyük yatırımlar, belki bir milyara yakın maliyet olacak. Sonuç olarak güzergahımız çok sayıda büyük tünellerle geçilmesi gerekiyor. Duble yolun kalitesi, standardı çok yüksek. Dolayısıyla belki bir milyarın üzerinde bir rakam çıkacak bize. Yani neyin taahhüdünde bulunduğumun farkındayım. Onun için rakamı da sizinle paylaşmamda bir sakınca yok. Bu yola yapacağımız maliyetle biz 3 tane Ordu-Giresun Havalimanı yapabiliyoruz değerli hemşehrilerim. Rakamın büyüklüğünü tam olarak anlatabilmek için bu örneği veriyorum. Ordu-Giresun Havalimanını biliyorsunuz bu ülkenin, bu ilin 30-40 yıllık hayali idi gerçekleştirdik. Ama önemli değil Doğankent’e buraya helal olsun. Hamdolsun hizmeti vatandaşın ayağına götürebiliyoruz artık. Bu ulaşımdan, yoldan açıldı. Her alanda bu hizmetleri götürebiliyoruz. Hastanesinden, okulundan aklınıza ne geliyorsa son 15 yılda Türkiye ekonomisinde gerçekten bütün dünyanın hayranlıkla izlediği bir destan yazıldı ekonomi alanında. Bir olan milli gelir, ülkenin zenginliği üçe katlandı” diyerek ülkenin geldiği nokta hakkında açıklamalarda bulundu.
Başbakan Yardımcısı Canikli’ye konuşmasının ardından Ak Parti Doğankent İlçe Başkanı Rüşan Özden tarafından Doğankent İlçe Merkezinin fotoğrafının yer aldığı bir tablo hediye edildi.


















Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.