SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu İşe Ne Diyorsun? Sayın Başkanım!..

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2022 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2022 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Bu İşe Ne Diyorsun? Sayın Başkanım!..
Doğankent Belediyesi’nin çöplerini Harşit Çayı yatağına döktüğünü iddia eden vatandaşlardan, Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin’e büyük tepkiler yağıyor.
 
Büyük vaatlerle ve umutlarla 30 Mart 2014 tarihinde vatandaşların yüksek oranda teveccühü ile seçimleri kazanan Başkan Tekin’in geride kalan 4 yılda yaptığı icraatlar ve yapamadığı vaatleri ile vatandaşları hayal kırıklığına uğrattığı gözleniyor.
 
Doğankent Belediyesinin çöplerini Harşit Çayı’na döktüğünü ileri süren Hasan Hezer adlı vatandaşın kendisine ait sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlara birçok Doğankentli yaptığı yorumlarla destek verirken, Başkan Tekin’in ve belediyenin tutumunu eleştirdiler.
 
İlçede yaşayan Hasan Hezer adlı vatandaş, dere yatağına dökülmüş çöplerin fotoğraflarını kendine ait sosyal medya hesabından paylaşarak “Doğankent Belediyesinin çöpü dereye akıyor, Buradan yetkililere duyurulur. Doğankent’in yükseklerden resimlerini çekip atıyorsunuz. Birde giriş çıkışlarına bakın. Hele de Güvenlik Köyü’nün altına bakın, kokudan geçilmiyor” diyerek yetkilileri göreve çağırdı.
 

 
Hezer’in bu paylaşımının altına birçok Doğankentli destek mahiyetinde yorumlar yazarken, Giresun’un çöp sorunun çözüldüğünü, Görele’nin Çavuşlu Beldesinde 2017 yılında açılan Katı Atık Bertaraf Tesislerinin, sahil ve sahile yakın tüm belediyelerin çöplerini aldığını, alınan çöplerin ayrıştırılarak, geri dönüşümünün yapılarak doğanın kirlenmesinin önüne geçildiğine dikkat çektiler.
 
Sosyal medya üzerinden Doğankent ilçesinde çöplerdin dere yataklarına dökülmesi tartışılırken, vatandaşlar arasında dillendirilmeye başlayan bir diğer husus da belediyenin kötü yönetim sonucunda yakıt paralarını ödeyemez duruma geldiğini, artık akaryakıt istasyonları belediyeye borç yakıt vermediği için de çöplerin ilçe merkezinin giriş ve çıkışlarına döküldüğü iddiaları oldu.
 
Bütün bu tepkilere karşı sessizliğini koruyan Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin’in yaklaşık bir yıl önce 1 Nisan 2017 tarihinde Giresun il merkezinde yayınlanan bir yerel gazetede yer alan “Harşit Vadisini Hak Etmiyoruz” açıklamaları “Nisan Bir Şakası” olarak değerlendirildi.


 
Tekin, o tarihte yaptığı açıklamaların satır aralarında “…Başkalarının kafasına göre davrandığı vadimiz hor kullanılıyor…” “…Büyük eksiğimiz şose yol üzerindeyiz. Turizm adına hiçbir şey yapamıyoruz…” “…Turizmde ayağa kalkmak istiyoruz. İstihdam sorunumuz var…” gibi telaffuzları hafızalarda canlandırıldığında şimdi kendisine “Vadimizi kafasına göre kim hor kullanıyor? Turizm adına hiç birşey yapmıyoruz derken çöp döktüğün yerlerin yanı başında çalışmaları halen devam eden tabiat parkı alanlarına turizmin geliştirilmesi adına nasıl bir katkı sağlıyorsunuz? Tabiat parkı yerine gelen turistlere çöplerinizi mi göstereceksiniz? ‘Turizmde ayağa kalkmak istiyoruz’ derken yoksa kastettiğiniz şey bizlerin hiç duymadığı çöp turizmi mi?” soruları sormadan geçmek istemiyoruz.
 
Bizde şimdi aradan geçen bir yıldan sonra “Bu işe ne diyorsun? Sayın Başkanım!” diyoruz…     


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.