SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye Bin Metreküp Betonu Ne Yaptı?

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2014 20:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2014 20:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Belediye Bin Metreküp Betonu Ne Yaptı?
Yerel yöneticilerin beceriksizlikleri ve kişisel menfaatleri uğruna birçok büyük fırsatı kaçırdığı gazetemize gönderilen iki protokolün karşılaştırılması ile daha iyi anlaşılacaktır.
 
Doğankent’in en az 15-20 yıl devlete vergi vermekten başka bir ilişkisi olmayacağı derecede kalkınma ve sıçrama yapma fırsatı hem yerel hem de mülki idarenin beceriksizliği yüzünden kaçırıldı.
 
HES’lerin Doğankent ilçesine verdiği olumsuz etkiler hala devam etmekte iken bazı kişilerin engellemesi ve araya girmesi ile yeni kazanımlar elde edilememişken, mevcut eldeki değerlerde (İmam-Hatip Öğrenci Yurdu gibi) hasara uğramış, işlevselliğini kaybetmiştir. Başka ilçelerde bu gibi durumlarda bir yerine iki yurt yaptırma fırsatı kullanılırken ilçemizde bu iş plansız projesiz bir garabet olarak 4 katlı yurdu 3 kata düşürme başarısı gösterilerek ilçe tarihine geçmiştir.
 
Lafı fazla uzatmadan, aynı konulara daha önce farklı olarak diğer haberlerimizde de değinildiğine dikkat çekilerekten iki tane protokolü okuyucularımızın dikkatine sunacağız. Bu protokolleri çok iyi incelemenizi istirham ediyoruz. İmzalayanlar kimler? Ne kadar ciddiyetle imzalanmış? Bunların tamamı yerine getirilmiş mi? (Dereli ilçesindekilerin tamamı yerine getirilmiştir.) Getirilmeyenlerin, yerine getirilmeme sebepleri nelerdir? Bu konuları iyi irdeleyin ve bu işlere sebep olanların kimler olduğuna ve tekrar iş başına geldiklerinde yapılmayanların hesabını kimsenin soramayacağını iyi irdelemenizi istiyoruz. Burada kişiler değil Doğankent kazansın istiyoruz. Kişiler kazanacaksa da Doğankent ile birlikte kazansın istiyoruz.
 
 
PROTOKOLÜN İÇERİĞİ
 
Bu protokol, İşveren sıfatıyla Aslancık Elektrik Üretim A.Ş ile yüklenici sıfatıyla KSS Uluslararası Denetim Gözetim Teknik Hizmetler Tic. Ltd. Şti. arasında imzalanan Yapım Sözleşmesi uyarınca tesis edilecek Doğankent Belediyesi Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Şebekesi Projesi ve Doğankent Belediye Hizmet Binası Yapımı işinde Doğankent Belediyesinin ilişkilerini düzenlemek amacıyla hazırlanmıştır, işbu protokol uyarınca;
 
1-Kanalizasyon ve Yağmur Suyu ve Belediye Hizmet Binası yapım işinin ifası İçin tüm ödemeler Yapım Sözleşmesi hükümlerine göre Aslancık Elektrik Üretim A.Ş. tarafından karşılanacaktır.
 
2-Yapımı gerçekleştirilecek olan Kanalizasyon ve Yağmur Suyu ve Belediye Hizmet Binası bila bedel Doğankent Belediyesine verilecektir.
 
3-Doğankent Belediyesinin genel hizmetlerinde kullanılmak üzere 1.000 m3 C16 sınıfı hazır beton Aslancık Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Doğankent Belediyesine bedelsiz olarak verilecektir. (Bu betonun alınıp-alınmadığı, alınmışsa nerede kullanıldığı bilinmemektedir. Daha önce buna benzer bir olay KOLİN firması ile Halısaha tesisleri olayında yaşanmıştı ve bu konu müfettiş raporları sonucu mahkemelik olmuştu. Neticesi bilinmemektedir.)
 
4-Aslancık Elektrik Üretim A.Ş. tarafından hibe yoluyla Doğankent Belediyesine 6 teker kamyon tahsis edilecektir. (Bu kamyonun da akıbeti konusunda bilgi yoktur.)
 
5-Doğankent Belediyesi. iş bu protokolün konusunu oluşturan işlerin uygulanması ve işin yapımı için ihtiyaç duyulacak tüm İzin ve ruhsatları verecektir
 
6-İşin kontrolü amacıyla oluşturulacak Kabul heyetine hem kendi bünyesinden teknik eleman görevlendirilecek hem de Giresun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü' nden yeterli sayıda eleman temin edecektir. (Niçin Giresun Belediyesi? Devletin İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehirciliği veya başka ilgili kurumları değil)
 
 
 
PROTOKOLÜN İLÇEYE YAPILACAKLAR MADDESİ
 
Protokolde bağlayıcı bir hükmü bulunmamakla birlikte ilgi şirketin HES' lerin bulunduğu Dereli İlçesinde yapmış olduğu yardımlarının kamu nezdinde bilinmesi için kayda geçirilmesi talebine binaen
1-Jandarma Bölük komutanlığına konaklama tesisi ve yüksek güvenlikli bahçe duvarları
2-Dereli Meslek Yüksek Okulu binası,
3-Mevcut yapılmakta olan Belediye Hizmet binasına katkı,
4-Dereli Belediyesine Kapalı halı saha yapımı,
5- Dereli Belediyesi ile TOKİ tarafından müştereken planlanan TOKİ konutlarının arsasının alınarak Dereli Belediyesine hibe edilmesi,



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.