SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Tekin, HES’leri Masaya Yatırdı

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2014 19:04
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2014 19:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Başkan Tekin, HES’leri Masaya Yatırdı

Mahalli İdareler Genel seçimleri öncesi başladığı çalışmalarda yoğun bir mesai harcayan Tekin, 30 Mart Pazar günü yapılan seçimleri kazanmasının ardından kendisine gelen tebrik ve kutlamaları kabulünün verdiği yorgunluğu atmak için ayrıldığı 10 günlük yıllık izinde de boş durmadı ve Doğankent’in önemli sorunlarını yetkililerle masaya yatırdı.
 
Başkan Tekin, Doğankent Kaymakamı Uğur Köroğlu ile birlikte bugün Valilik Toplantı Salonu’nda Vali Hasan Karahan Başkanlığında yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katıldı. Başkan Tekin ve Kaymakam Köroğlu, toplantıda ilçenin sorunlarını ve yapılması gereken çalışmaları yatırımcı kuruluşların bölge müdürlükleri ve il müdürlüklerinin bu çalışmalara katkı vermelerini istedi.

Tekin, toplantıda özellikle Arslancık HES' in ilçeye vermesi muhtemel zararların giderilmesi ile çürümeye terk edilen Meslek Yüksek Okulu'nun biran önce açılması için kendilerine gerekli desteğin verilmesini istedi.
 
Toplantıya; Vali Yardımcısı Yüksel Çelik ve Barış Demirtaş, Kaymakamlar, Tapu Kadastro 9. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bölge Müdürlüğü, İller Bankası A.Ş. Bölge Müdürlüğü, D.S.İ 22. Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğünden yetkililer ile Belediye Başkanları ve İlimizdeki yatırımcı kuruluşların müdürleri katıldı.
 
Başkan Tekin, ardından Doğankent İlçesindeki Arslancık HES’in ilçeye verdiği ve vermesi muhtemel olumsuzlukları görüşmek üzere İl Afet ve Acil Durum Müdürü Halil Topatan’ı ziyaret etti.
 
Müdür Topatan ile oldukça verimli bir görüşme yapan Tekin, ardından Vali Karahan’ı ziyaret ederek ilçenin sorunları hakkında kısa bir brifing sundu.
 
Tekin’in katıldığı toplantılarda ve ziyaretlerde öncelikli olarak Doğankent İlçe merkezinin neredeyse tamamında olumsuz etkileri olacak HES Baraj Gölü’nün durumu ve yine çürümeye terk edilen Meslek Yüksek Okulu’nun durumu görüldü.
 
HES’in ilçeye verebileceği zararların boyutunun net olarak ortaya çıkartılması için Üniversiteler veya ilgili kuruluşlardan teknik çalışmaların istenilmesi üzerinde fikir birliğine varılan görüşmelerin ve çalışmaların önümüzdeki günlerde de devam edeceği bildirildi.
  
 
 
 
 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.