SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletvekili Dediğin Böyle Olur

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2013 02:02
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2013 02:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Milletvekili Dediğin Böyle Olur
Milli Savunma ve Kalkınma bakanlıklarının Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında acemi birliklerinin büyükşehirler dışına çıkartılmasını gündeme getiren ve bunda başarılı olan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Üstün, acemi birliklerinin küçük şehirlere taşınması talimatını Başbakan Erdoğan'ın verdiğini açıkladı.
 
Projede önemli payı olan Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Üstün, uygulamanın kente göçü engelleyeceğini belirtti.
 
Gümüşhane Milletvekili Üstün’ün çabaları sonucu başta, Gümüşhane ve Bayburt’unda aralarında olduğu 17 ile nakledilecek askeri birliklerin taşınma takvimi de Genelkurmay tarafından netleştirildi. Hazırlanan takvime göre; tugay, alay ve tabur seviyesindeki 17 birlik, 2014'te taşradaki illere taşınarak bölgeyi canlandıracak.
 
Hazırlanan projeye göre nüfusu 2 milyon ve üstündeki büyükşehirlerde bulunan tüm acemi birlikler, Anadolu şehirlerine nakledilecek. Milli Savunma Bakanlığı'nca koordineli şekilde yürütülen çalışmada, 5–15 bin asker kapasiteli acemi birliklerin; Gümüşhane, Bayburt, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Çankırı, Karabük, Kars, Adıyaman, Muş gibi 17 ile nakledilmesi kararlaştırıldı. Böylece, taşra illeri ‘acemi' sanayisi ile kalkınacak ve illerin ekonomisi canlandırılarak istihdam artırılacak.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Milletvekili Üstün, " Büyükşehirlerimizin nüfusu her geçen gün artıyor. Buna taşradan metropol kentlere göç neden oluyor. Özellikle gelişmekte olan küçük şehirlerimizin, sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan gelişmişlik düzeylerini hızlandıran en önemli sebep askeri birlikler ve üniversitelerdir. Hükümetimiz bu kriterleri çok iyi analiz ederek her şehrimize bir üniversite açarak, şehirlerin dokusunun olumlu yönde etkilenmesini sağladı.
 
Acemi birliklerinin büyükşehirlerin dışına çıkarılması Anadolu'nun ekonomisini kalkındıracak. 10-15 bin mevcutlu acemi birlikleri sayesinde küçük şehirler hızla bir büyüme evresine girecek. Küçük kentlerde her açıdan bir canlılık olacak, birçok alanda istihdam yaratacak ve büyükşehirlere olan göçü azaltacaktır.
 
Acemi er-erbaşların çarşı izninden, ailelerinin yemin törenlerine katılmasına kadar taşrada nüfus artacak. Konaklama, yiyecek-içecek, hediyelik eşya vb. tüm sektörler zincirleme olarak gelişecek. Bu da yeni istihdam alanları yaratacağı gibi vergi gelirlerinin da artmasını sağlayacak.
 
Acemi birlikleri küçük şehirlerdeki ticaretten turizme kadar her şeyi canlandıracak. İşsizlik azalacak ve istihdam artacak. Projenin hayata geçmesinden sonra küçük illerdeki vekil sayıları da nüfusla orantılı artacak. Örneğin Bayburt'un milletvekili sayısı 1'den 2'ye, Gümüşhane'ninki ise 2'den 3'e çıkacak." Dedi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.